”Venäjän vallanneet johtavat bolševikit eivät olleet venäläisiä. He vihasivat venäläisiä. He vihasivat kristittyjä. Heitä motivoi etninen viha. He kiduttivat ja teurastivat säälimättömästi miljoonia venäläisiä. Lokakuun vallankumous ei ollut 'venäläinen vallankumous'. Se oli vieraan kansan valloitusretki Venäjällä. Lähes kukaan ei ymmärrä tätä vieläkään, mikä todistaa, että kansainvälinen valtamedia on saman heimon käsissä.”

Nobel-palkittu kirjailija Aleksandr Solženitsyn.

Oikeuslääketieteellisiä ruumiinavauksia tehdään tulevaisuudessa viidessä paikassa.

Ruumiinavausjärjestelyihin merkittäviä muutoksia

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 5,00
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Oikeuslääketieteellisiä ruumiinavauksia tehdään tulevaisuudessa viidessä paikassa.

Vielä viime vuoden lopussa niitä tehtiin 21 kaupungissa. Muutoksen taustalla on pyrkimys entistä parempaan laatuun ja resurssien tehokkaaseen käyttöön. Tämä tarkoittaa ruumiiden kuljettamista pitkiäkin matkoja. Myös jäljelle jäävät avauspisteet todennäköisesti ylikuormittuvat.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tavoittelee muutoksilla laatua, sanoo THL:N ylilääkäri Riitta Kauppila. – Jos meillä olisi isommat yksiköt, niin silloin olisi mahdollista myös jakaa sitä työtä tasaisemmin, ja tehdä ehkä nämä tutkimukset myös paljon paremmalla tasolla mitä voidaan jossain periferiassa tehdä, Kauppila arvioi.

Nykyinen laki THL:n johtavasta asemasta ruumiinavauksissa annettiin joulukuun 11. päivä 2009 presidentin erikoissäädöksenä, heti kun ensimmäinen kohu sikainfluenssarokotekuolemista ja narkolepsiasta alkoi nousta.  Laissa määritellään selvästi, että ” kuolemansyyn selvittämistoiminnan ohjaus ja valvonta kuuluu Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle” sekä ”Terveyden ja hyvinvoinnin laitos vastaa oikeuslääketieteellisestä ruumiinavaustoiminnasta.” vaikka poliisi päättää omien tapaustensa osalta, haluaako se avausta rikostutkinnallisista syistä.
Laki astui nopeasti voimaan, vain muutaman viikon erikoissäädöksen antamisesta eli 1. tammikuuta 2010.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*