"Minut kasvatettiin kunnioittamaan sananvapautta. Olen liian vanha muuttaakseni tapojani vain mielistelläkseni uutta maailmanjärjestystä."

Bobby Fischer

Ruokavaliolla yhteys astmaan

14 ääntä, keskiarvo: 3,86 / 5 tähteä 514 ääntä, keskiarvo: 3,86 / 5 tähteä 514 ääntä, keskiarvo: 3,86 / 5 tähteä 514 ääntä, keskiarvo: 3,86 / 5 tähteä 514 ääntä, keskiarvo: 3,86 / 5 tähteä 5 (14 ääntä, keskiarvo: 3,86)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Astma ja ylipaino ovat lisääntyneet käsi kädessä yhdessä länsimaisen ruokavalion kanssa.

Maitotaloustuotteiden ja kunnollisen, ruoholla kasvatetun lihakarjan käytön väheneminen ovat NutraIngredients-raportin mukaan yhteydessä astman ja ylipainon lisääntymiseen.

Maitotaloustuotteissa ja lihassa on CLA:ta eli konjugoituneita linolihappoja, joita länsimaisesta ”kevyt” ruokavaliosta ei saa. Myös teollisesti prosessoidun ruoan on todettu lisäävän riskiä sairastua astmaan.

Tilastojen mukaan astmaluvut ovat kasvaneet 75% pelkästään Yhdysvalloissa vuoden 1980 jälkeen. Vuonna 1980 kevyttuotteet ilmestyivät markkinoille.

Kustannukset terveydenhuollolle ovat yli 20 miljardia dollaria vuositasolla.

Suomessa kevytruokailua ja margariiniin autuutta on ajanut pääasiassa THL:n ylijohtaja Pekka Puska ja ravitsemussuosituksia laativat tahot.

Vuonna 2010 Pekka Puska sai aikaan sen, että koulujen limonadiautomaateissa on tarjolla vain yhtä vaihtoehtoa – kevytlimonadia.

 

Lähteet:

NutraIngredients July 19, 2010

Clinical and Experimental Allergy 40(7): 1071-1078; July 2010

http://www.nhlbi.nih.gov/resources/docs/2009_ChartBook.pdf

http://www.cdc.gov/nchs/data/series/sr_10/sr10_242.pdf

http://www.cdc.gov/nchs/data/series/sr_10/sr10_244.pdf

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/08/24/junk-food-diet-puts-children-at-higher-risk-of-allergies.aspx

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

4 Kommentit

 1. P. Puska on tuholainen pahimmasta päästä.

  (0)(0)
  • Topi, 2 vuotta sitten
   Olen täysin samaa mieltä asiasta. Paljon olisi pelastettu,jos tuo pimeyden enkeli ei olisi saanut manipuloitua melkein koko kansaa.

   (0)(0)
 2. Ruokavaliolla yhteys astmaan. Puska ollut ajamassa tämänkin sairauden pahenemista kevyttuotemanipuloinneillaan ja hyvin on osannut asiansa. Todella sairasta, sivistymätöntä ja moukkamaista toimintaa melkein koko kansan sairastuttamalta tirehtööriltä. Eipä taida sen autuaampaa olla tulossa uudenkaan johtotähden astuttua suuriin saastuttaviin saappaisiin. Mikähän virus näitä päättäjiä oiken vaivaa, pitäisi keksiä joku uusi rokotesaaste, että saataisiin jonkinlainen järki ja kuti tämänkin maan asioiden oikeanlaiseen hoitamiseen.

  (0)(0)
 3. Kyse on rikollismafiasta. Ei hyvää tarkoittavista ääliöistä.

  (0)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*