- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Rosatom, Israel ja turvallisuusuhat, osa 1

Fennovoiman ydinvoimalahanke ja siitä huomattavan osan omistava venäläinen Rosatom ovat kohdanneet paljon perusteltua kritiikkiä. On kuitenkin harhaanjohtavaa kutsua Rosatomia vain Putinin geopoliittiseksi työkaluksi. Rosatom on jo kauan ollut juutalaistaustaisten oligarkkien johtama ”valtio valtion sisällä”.

Rosatom on Venäjän valtion korporaatio, joka perustettiin 2007 atomienergiaministeriön tilalle. Rosatom koostuu lukemattomista alihankkijoista ja se kontrolloi niin ydinvoimaloita, asekehittelyä kuin esimerkiksi ydintutkimusta. Sen nykyinen johtaja on juutalainen Sergei Kirijenko (2005–). Häntä edelsi juutalainen Alexander Rumyantsev (2001–2005).

Rosatom ja atomienergiaministeriö ovat olleet siis jo vähintään vuodesta 2001 ainoastaan juutalaisten johtamia, vaikka Putinin usein väitetään häätäneen juutalaiset Venäjän johtavista asemista. Tulemme artikkelissa tutkimaan myös Rumyantsevin edeltäjä Yevgeny Adamovin hämäriä taustoja.

Fennovoima joutui tänä kesänä Suomessa harvinaisen juutalaiskohun [1] keskelle, kun uutisoitiin, että siihen sijoittanut ”kroatialainen” Migrit-yhtiö oli saanut varansa eurooppalaisilta juutalaisyhteisöiltä ja pankeilta. Migritin omistajan isä Oleg Sološtšanski [2]oli jopa ollut rahoittamassa 2012 avattua Moskovassa sijaitsevaa maailman suurinta juutalaismuseota. Välittömästi kohun jälkeen Migritin tulevaisuus vaikutti uhatulta, mutta viikko sitten yhtiö ilmoitti, että se saattaa sittenkin olla hankkeessa mukana kuuden prosentin osuudella.

Migrit joutui nopeasti valokeilaan juutalaislausunnoillaan, mutta Rosatom ja Kirijenko eivät ole saaneet ansaitsemaansa huomiota. Juutalaisilla on ollut erittäin voimakas rooli venäläisessä ydinbisneksessä jo vuosikymmenten ajan. Kuten tässä artikkelisarjassa osoitamme, ovat juutalaistaustaiset poliitikot, yrittäjät ja ammattirikolliset käyttäneet asemaansa hyväkseen ajaessaan Israelin etua sekä muita hankkeita, jotka ovat hyödyttäneet juutalaisyhteisöä mutta olleet haitallisia kaikkien muiden kansanryhmien eduille.

fennovoima juutalaiset [3]

 

Sergei Kirijenko – venäjänjuutalainen Rosatomin johdossa

Rosatomin johtaja on Sergei Kirijenko. RT:n Russiapedia-palvelun [4] mukaan Kirijenko on myös Venäjän historian nuorin pääministeri, jonka nimitys tehtävään tuli aikoinaan kaikille täytenä yllätyksenä. Nuori Kirijenko ei ollut ehtinyt ansaitsemaan kannuksiaan, vaan huippuvirka tarjottiin hänelle hämärän peittoon jääneistä syistä. Hänen suvullaan on pitkä historia Venäjän poliittisen eliitin ytimessä. Isoisä Yakov Israitel [5]oli tulenpalava kommunisti ja kuului venäläisiä terrorisoineeseen pahamaineiseen Tšeka-”poliisiin”.

Amerikkalainen Venäjän historian professori W. Bruce Lincoln on todennut [6], ettei Kirijenkon isoisä ollut vähemmistössä, vaan esimerkiksi ”Ukrainassa Tšekan riviagenteista lähes 80 % oli juutalaisia”. Monien juutalaisten tavoin Sergei Kirijenko vaihtoi sukunimensä, jottei häntä pidettäisi juutalaisena.

RT:n mukaan juuri Kirijenko johti valtaisaa hanketta, jossa kaikki Venäjän ydinvoimalat, virastot ja tutkimuskeskukset keskitettiin saman johdon alaisuuteen. Kirijenko sai Putinilta täyden tuen. Lopputulos oli jättiläinen nimeltä Rosatom.

 

Paluu Neuvostoliittoon

Riippumaton norjalainen ympäristöjärjestö Bellona [7] on todennut, että Rosatom-hanke on ollut tietoinen poliittinen askel takaisin kohti Neuvostoliiton aikoja. Megayhtiö päättää itsenäisesti hankkeistaan, turvallisuusmääräyksistään, saamastaan julkisesta rahoituksesta ja lupakäytännöistään – korporaation ei tarvitse vastata toiminnastaan kenellekään. Bellona jatkaa:

”Valtion ydinkorporaatiolla on vaiherikas kymmenien vuosien historia takanaan […] Rosatomista on tulossa kovaa vauhtia ’valtio valtion sisällä’, voimakas ja salaileva valtakunta, jolla on rajaton pääsy veronmaksajien rahoihin. Sen ei tarvitse vastata toiminnastaan poliitikoille eikä kansalle.”

Kirijenkon edeltäjä Alexander Rumyantsevin erottaminen tehtävistään 2005 huolestutti juutalaisia ja Yhdysvaltoja israelilaisen tiedusteluasioihin erikoistuneen DEBKAfile-julkaisun mukaan [8]. DEBKAfile kirjoitti Kirijenkon nimittäisen jälkeen, että Israelin viranomaiset olivat luottaneet ”Rumyantseviin, joka on juutalainen”. (Rumyantsev on nykyään Venäjän Suomen-suurlähettiläs.)

Kirijenko osoitti kuitenkin Israelille olevansa itsekin aivan yhtä luotettava juutalainen. 2010 Amerikanjuutalainen komitea AJC [9]teki näyttävän vierailun Venäjälle, jossa Rosatom otti lobbausjärjestön ”johtajadelegaation” avosylin vastaan. AJC:n mukaan lobbaajat tapasivat lukuisia Rosatomin virkailijoita, jotka kertoivat tekevänsä kaikkensa, ettei Iran pysty valmistamaan ydinaseita.

AJC:n mukaan Venäjän ja Israelin välit ovat ”vahvat ja tulevat yhä vain voimistumaan”. AJC kertoi [10] vierailevansa vähintään kerran vuodessa Moskovassa toimiakseen välittäjinä amerikkalaisen ja venäläisen eliitin välillä.

Tämän vuoden tammikuussa Rosatom rahoitti Unkarin Budapestissä järjestettyä holokaustilobbaustapahtumaa [11], jossa esiintyi muun muassa ”venäjänjuutalainen laulaja ja Putin-lojalisti Joseph Kobzon” sekä Venäjän armeijan kuoro. Venäläissotilaat esiintyivät budapestiläisessä synagogassa ja muistelivat ghettoihin toisen maailmansodan aikana suljettuja juutalaisia.

Budapest Beaconin [12] mukaan kalliin suurtapahtuman rahoittamiseen osallistui Rosatomin lisäksi juutalainen kulttuurijärjestö Mazsök, jonka toiminnan joutuvat kustantamaan tavalliset unkarilaiset veronmaksajat.

Rosatomin rahoittama holokaustitapahtuma. [13]
Rosatomin rahoittama holokaustitapahtuma Budapestissä.

 

Gangstereiden uusi sukupolvi?

Putinin kannattajat muistuttavat mielellään, että Venäjän presidentti on käynyt vuosien ajan taistelua 1990-luvun yksityistämisbuumin aikana rikastuneita oligarkkeja vastaan [14]. Mutta ketkä ovat astuneet oligarkkien tilalle?

Kun Rumyantsevin edeltäjä Yevgeny Adamov joutui vaikeuksiin viranomaisten kanssa, eläteltiin julkisuudessa toiveita siitä, että vastaisuudessa Venäjän atomienergiapolitiikka olisi puhtaissa ja valtiolle uskollisissa käsissä. Middle East Policy Council [15] kirjoitti julkaisussaan ”Russia, Israel and the Arab-Israeli Conflict: The Putin Years”:

Berezovsky edustaa oligarkkien vanhaa liittoa. [16]
Berezovsky edustaa oligarkkien vanhaa liittoa.

”Onnistuakseen [Venäjän ulkopolitiikan uudistuksessa] Putin joutui eliminoimaan Boris Berezovskyn, Vladimir Gusinskyn ja Mikhail Khodorkovskyn [kaikki juutalaisia. Suom. huom.] kaltaisten oligarkkien vallan politiikassa ja mediassa.

Hän korvasi atomienergiaministeriön (Minatom, nykyään Rosatom) johtaja Yevgeny Adamovin ensin Rumyantsevillä ja sitten Kirijenkolla. Adamovilla oli ollut paha tapa hieroa Iranin kanssa ydinkauppoja, joista Kremlin ei pitänyt.”

Kuten todettua, Adamovin taustasta ei ole varmaa tietoa. 2005 Adamov pidätettiin Sveitsissä, sillä häntä ja hänen Yhdysvaltoihin muuttanutta ystäväänsä Mark Kaushanskya epäiltiin erittäin härskistä petoksesta [17]. Sekä Adamov [18] että Kaushansky [19] ovat juutalaisten käyttämiä sukunimiä.

2006 aiemmin mainitsemamme Rosatomin sponsoroimassa holokaustitapahtumassa esiintynyt juutalainen laulaja Joseph Kobzon alkoi kampanjoida [20] vangitun Adamovin puolesta. Kobzon tuki Adamovia myös oikeudenkäynnin aikana ja lopulta tämä saikin vain ehdollisen rangaistuksen.

Mikäli epäilykset pitävät paikkansa ja Adamov itsekin on juutalainen, on Rosatom ollut siis juutalaisten johtama jo vuodesta 1998 lähtien. Putin on saattanut siistiä hallinnon huipulta pahimpia vanhan ajan ganstereita, jotka ovat talloneet eliittiä liikaa varpaille. Adamovin kaltaiset bandiitit on kuitenkin korvattu rumyantseveillä ja kirijenkoilla.

Putinin kannalta tilanne on varmasti vakaampi ja edullisempi nyt. On kuitenkin kyseenalaista, miten 1990-luvun oligarkkien korvaaminen juutalaisilla reaalipoliitikoilla parantaa Venäjän ja sen tavallisten kansalaisten asemaa. Ilmiselvien rosvojen tilalla on manipulatiivisia pukumiehiä, jotka osaavat puhua kieltä, jota 2000-luvun venäläinen eliitti tahtoo kuunnella.

Seuraavassa osassa käsittelemme juutalaisten roolia Venäjän energiapolitiikan historiassa, joukkotuhoaseisiin liittyvää järjestäytynyttä rikollisuutta sekä Venäjän monimutkaisia suhteita Israeliin ja Iraniin.

 

Arvi Pihkala