- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Romahdus on jo ovella!

Jim Willien ennustus Euroopasta alkavasta totaalisesta romahduksesta alkaa näyttää hyvin ajankohtaiselta, kun Eurooppa on kohtaamassa pankkikriisin Kyproksen talletusten veroleikkauksen jälkeen.

Globaali talousromahdus on lähellä. Loppupelin tulee laukaisemaan pienten – keskisuurten pankkien romahtaminen Euroopassa. Euroopasta alkava romahdus sytyttää maailmanlaajuisen kultakuumeen, sillä dollarin rooli varantovaluuttana päättyy ja kulta tulee olemaan ainoa turvasatama, kun siirrymme kullan vaihtotalouteen.

Yhdysvaltain keskuspankki on yrittänyt turhaan paisuttaa kiinteistökuplaa edelleen. Tulossa on hiuksia nostattavia käänteitä, jotka tuovat romahduksen suoraan ovellemme. Turvassa ovat ainoastaan ne rohkeat, jotka uskaltavat ostaa kultaa ja hopeaa NYT!

Kun puhutaan kokonaisen järjestelmän romahduksesta, on vaikeaa ennustaa, mistä se nimenomaan alkaa. Kulta ja hopea tulevat nousemaan rajusti, mutta en usko sen alkavan toimitusvaikeuksista kysynnän kasvaessa. Totta kai jotkut voivat olla vaikeuksissa, mutta keskuspankeilla on niin syviä resursseja, mistä ammentaa. Viittaan Sveitsin Baseliin ja Rooman katakombeihin, Bank of England on luultavasti jo kultatynnyrinsä pohjalla, mutta heillä on isoja ja vaikutusvaltaisia kumppaneita Roomassa ja Baselissa.

Laukaisijana ei tule myöskään olemaan Yhdysvallat, sillä siellä markkinat ovat niin tarkasti kontrolloidut, erityisesti Keskuspankin, valtionvarainministeriön, JPM:n ja Goldman Sachsin tahoilta. Kaikki siellä on niin läpeensä mätää ja näemme kaikkialla fasistisen bisnesmallin kukoistuksen ja korruption, jonka kaikki hyväksyvät.

Huomion pitää kiinnittyä Eurooppaan. Katsokaa vaikka viimeaikaisia hämmästyttäviä tapahtumia. Italian vaaleissa potkaistiin pihalle G-Sachsin mies Mario Monti. Olen yllättynyt, ettei häntä heitetty alas parvekkeelta. Se tuli suorana vastauksena hänen pankkeja rahoittaneeseen kiinteistöveron nostoon. Italialaisilla on paljon tehokkaampi poliittinen järjestelmä kuin amerikkalaisilla! Italia on itse asiassa valinnut koomikon. Se olisi sama kuin amerikkalaiset valitsisivat John Belushin muodostamaan koalitiohallituksen! Mario Monti on ulkona. Mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että kuolleiden pankkien puolustaminen käteisvirroilla ja kiinteistöverojen nostoilla tulevat loppumaan lähitulevaisuudessa.

Espanjassa on paljastunut uusia korkean tason talouskorruptiotapauksia, jotka ovat lamauttaneet kansakunnan aikana, jona Espanja nähdään jo suurten romahtavien joukon jatkona ja työttömyyden ollessa 25 %. Uskoisin katumellakoinnin ja väkivallan todennäköisyyden olevan Espanjassa suurempi kuin missään muualla. Espanjan umpikuja ja suuri työttömyys aiheuttavat suunnatonta ahdinkoa ja jossain vaiheessa jokin murtuu.

Ranskassa sosialistipellejen johtaja Hollande on nostanut korkeimmat verot jo 90 prosenttiin. Tuloksena uskomaton pääoman virta Skandinaviaan, mikä jättää valtion hyvin haavoittuvaiseksi.

Saksan talous hidastuu ja se on saanut jonkin verran huomiotakin maailmalla, sillä siinä haihtuu mahdollisuudet ja kärsivällisyys pankkien pelastuspaketteihin.

Sitten on vielä Lontoon pankit, jotka ovat yhdessä Ranskan pankkien kanssa investoineet laajalti Etelä-Eurooppaan. Ne ovat työntäneet kaulansa giljotiiniin ja odottavat enää terän putoamista. Muistatteko, miten Draghin ratkaisua, eli lotrausrahaa (LTRO = Long-Time Re-financing Operation), solvattiin alentamallaluottoluokitusta, mikä oli ennenkuulumatonta. Yhdysvaltain keskuspankki on ainoa, joka ostaa USA:n valtionobligaatiota ja EKP on ainoa, joka ostaa PIIGS-maiden valtionvelkakirjoja.

Tämä kertoo järjestelmään kohdistuvista paineista: Pelkästään tammikuussa EKP sai FEDiltä 1000 miljardin euron edestä dollari-swappeja Euroopan pankkijärjestelmän pönkittämiseksi. Euroopan pankit ovat yhteensä suuremmat kuin amerikkalaiset, mutta ovat tällä hetkellä melko jumissa, kun taas amerikkalaisia pankkeja tuetaan huumebisneksen rahanpesulla.

Suuri eurooppalainen romahdus on tulossa ja kaikki yrittävät rynnätä turvaan, eikä Sveitsi ole enää turvapaikka johtuen Euro-yhteydestään. Kullan hinta tulee nousemaan rajusti johtuen lyhyeksi myytyjen kauppojen turvaamisesta ja kultaryntäyksestä, joka tulee nostamaan romahduksen jälkeen hintoja 30 – 50 %. Sen jälkeen saapuu kullan vaihtokaupankäynnin alusta, jolla maailmankaupan vaihto maksetaan kullassa, tosin suurimmaksi osaksi idästä tulevalla. Toisin sanoen kahden välinen kauppa, joista toinen osapuoli ei ole USA, vaan jokin Euromaista ja kaupat käydään kullassa, eikä euroissa tai dollareissa. Euromaat saavat apua tähän ystäviltään Turkista.

Tulemme näkemään US-dollarin lopun varantovaluuttana ja hautajaisissa muistopuheen tulevat pitämään Saudit, jotka julistavat petro-dollarin kuolleeksi. Yhdysvallat ei tule olemaan tapahtumasarjan liikkeellepanija, sillä USA on pelkkä vitsi. On uskomatonta, mitä kaikkea USA:ssa tapahtuu: kriisit, hallinto, propaganda, valuutanvakautusrahastot (ESF), huumerahanpesu ja valtion tukema petos. Yhdysvaltojen sijaan pitää tarkkailla Eurooppaa, sieltä alkaa romahdus.

Mahdollisia romahduksen alkuun saattavia kipupisteitä on jo 15 – 20. Niitä ei ole enää yksi tai kaksi, vaan aina parin kuukauden välein ilmaantuu muutama potentiaalinen romahduksen aiheuttava heikko kohta lisää. Se on hyvin vaarallista ja ihan uutta, ei sellaista näkynyt 3 – 5 vuotta sitten. Silloin vuonna 2007 ainoa ongelma oli asuntolainojen subprime-korko. Nykyään Euroopassa on noin 12 eri talouden aluetta, jotka ovat aivan yhtä vaarallisia kuin subprime.

Yhdysvaltain keskuspankki on lähtenyt taas elvyttämään valuuttaa QE4:lla ja yrittää paisuttaa kiinteistömarkkinoita jakamalla NINJA-lainoja (No Income, No Job, no Assets). Ongelmien lykkääminen myöhemmäksi käy yhä vaikeammaksi, sillä vaikka sormia ja varpaita on 15 – 20, tukittavia reikiä on aivan liikaa. Kiinteistökupla on pelkkä vitsi, sellaista ei ole näköpiirissä eikä edes kaukana horisontissa. Yhdysvaltain hallitus on vain rahoittanut uuden kierroksen halpoja asuntolainoja. Isojen pankkien sijaan ne myöntää liittovaltion hallitus. Asuntojen kysyntä ei ole kasvanut, vaikka 30 vuoden asuntolainan korko on alle 4 % (on ollut jo useita kuukausia).

Se mitä mediassa ei kerrota, on pankkien edelleen omistamat yli 10 miljoonaa asuntoa pankkien taseissa. Ne ovat pankkien ulosmittaamia asuntoja, joita ne yrittävät edelleen myydä, mutta ne eivät näy virallisissa asuntohintaindekseissä. Sama ilmiö on ollut jo pitkään työttömyysluvuissa, mihin ei ole enää sisällytetty kyllästyneitä työttömiä, jotka eivät enää aktiivisesti hae työtä. Lukuja vääristellään nyt samoin keinoin kuin työvoimamarkkinoilla. He eivät aio elvyttää kiinteistökuplaa, koska sille ei ole enää laajaa helppoa rahoitusta, kaikki tulee FHA:lta (valtion asuntorahasto). Toinen syy on se, että ihmisillä ei ole vielä luottamusta ja uskallusta ostaa asuntoja nähtyään niin monien asuntojen ulosmittauksen. Eikä monella ole tarvittavia kunnon tuloja. On hullua väittää, että kiinteistökuplaa voitaisiin paisuttaa entiselleen. Avainmuuttujat eivät ole kohdallaan. Kiinteistöala on jumissa taantumassa!

Se miten Yhdysvaltojen tilanne tulee heijastelemaan Eurooppaa ja Japania, etenee seuraavalla tavalla, mitä ennustin jo Lehman Brothersin romahtaessa syksyllä 2008. Yhdysvallat etenee kohti järjestelmäkriisiä, jota ei voi paeta, sillä olemme täysin riippuvaisia painokoneista velan hoitamisessa ja valtion velka ja maksuvastuut ovat kasvaneet niin suuriksi, että maksukyvyttömyys iskee pian. Sama tilanne on useimmilla muillakin, joten maailman suurimmat maat tulevat kokoontumaan konferenssiin, jossa sovitaan ja suunnitellaan yhteisesti velkojen (osittaisesta) mitätöimisestä. Ovia vartioivat amerikkalaiset sotilaat varmistamassa, että jokainen huoneessa suostuu sopimukseen.

Jos Yhdysvallat aikoo jatkaa julkisten menojen budjettileikkauksia, puhutaan 4000 miljardista dollarista 10 vuoden aikana. En tiedä edes miten aloittaa kuvailemaan, miten hyödyttömän pieni tuo summa on. Käydään kuitenkin läpi muutamia kohtia, miksi uskon romahduksen olevan ovella:

Romahdus on tapahtumassa nopeasti, se ei ole enää äärimmäisen hidasta liikettä, kuten vielä 2 vuotta sitten. Uusia tapahtumia tulee jo muutaman päivän välein. Tahti kiihtyy. Tapahtumien äärimmäisyys on huolestuttavaa. Vain parin viime kuukauden aikana:

Yhdysvaltojen Keskuspankki ilmoittaa joka kuukausi jatkavansa nollakorkoa ikuisuuksiin (ja pettävät siten omat puheensa mahdollisesta pakotiestä ’exit strategy’). Pelkästään tammikuussa FED jakoi 1200 miljardia dollaria Euroopan pankeille.

Saksalaiset vaativat FED:ltä omaa kultaansa kotiutettavaksi Saksaan.

Italialaiset valitsevat John Belushin kaltaisen koomikon pysäyttämään pankkeja pelastavat kiinteistöverojen korotukset. Se on loukkaus koko heidän poliittiselle järjestelmälleen, jossa Mario Monti valittiin ilman vaaleja.

Lontoolaiset pankit kumartelivat syvään Kiinan suuntaan rahoittaessaan kiinalaista Yuan swappia. Tämä on ennenkuulumatonta! New York ei koskaan tekisi tällaista, mutta Lontoo teki, mikä osoittaa että Lontoon ja New Yorkin tiet ovat erkanemassa.

Pohjois-Afrikan Maliin ollaan hyökkäämässä kullan ja uraanin vuoksi juuri, kun Saksa vaati oman kultansa palauttamista. Kokonaismäärät sopivat kauniisti yhteen. Kullan toimittamiseen varattiin 7 vuotta ja Malin kullan tuotanto 7 vuodessa on juuri sopivasti tarvittavat 300 tonnia. Ranska aloitti sotatoimet tammikuussa ja USA seuraa perässä.

Rio Tinton jättimäinen kupari- ja kultakaivos Mongoliassa on suljettu, mikä on hyvä esimerkki resurssien kansallistamisesta.

GLD:n inventaariota on ratsattu enemmän ja rohkeammin, millä yritetään varmistaa COMEX:n toimituskyky. Se johtaa suurempiin alennuksiin GLD-osuuksien spot-hintaan verrattuna, uskoisin jopa 20 %, mikä tulee aiheuttamaan paljon ongelmia.

Yhdysvaltojen Keskuspankki valmistautuu jo QE5:een (tai QE187 tai ehkä QE ∞ ’ääretön’). Yhdysvalloissa talousjyrkänne ’fiscal cliff’ lähestyy jälleen, mikä aiheuttaa hirmuisen leikkauksen työpaikkojen määrässä (taantumahälytys).

Suuret keskuspankit menettävät uskottavuuttaan käydessään avoimesti valuuttasotaa. Koko keskuspankki-franchise-toimintaa kyseenalaistetaan. Ne käyvät sotaa keskenään.

Japanilaiset ovat ainoa Yhdysvaltojen valtionobligaatioiden ostaja ja he ovat rukkaamassa valuuttaansa kilpailukykyisemmäksi.

Sveitsiläiset pitävät Euro-Frangi kytkennän, mutta kärsivät tappioita japanilaisten ja brittien velkakirjoissa.

Venäläiset isännöivät G20-kokousta, jossa koordinoidaan vaihtoehtoa US-dollari-perustaiselle maailmankaupalle. HE EIVÄT AIO JATKAA KAUPANTEKOA DOLLAREILLA, EIVÄT MILLÄÄN!

Turkki ja pian Intia ilmestyvät kullan vaihtotalouden välittäjiksi. He toimittavat toisen tarvittavista osapuolista kaupan käymiseen kullalla.

Iranin vastaiset pakotteet päättyvät Yhdysvaltojen hyväksynnällä. USA antautuu Iranille!

Kaikki nämä tapahtumat ovat tapahtuneet parissa kuukaudessa Uuden Vuoden jälkeen. Äärimmäisten tapahtumien tahti on kiihtymässä ja niistä on tullut eräänlainen normi, mikä aiheuttaa suunnatonta lisäpainetta järjestelmään, jota pojat yrittävät hallita. Heillä ei ole tarpeeksi väkeä, resursseja, kanavia eikä tarpeeksi aivoja homman hoitamiseen. He yrittävät hallinnoida täydellisesti kokonaista monimutkaista järjestelmää, mutta se ei tule onnistumaan. Järjestelmä on liian monimutkainen, että sitä voisi hallita kaikilta osin kaiken aikaa.

Huipentumien sarja on tulossa hyvin pian. Muutokset tulevat olemaan nopeita ja ällistyttäviä.

Suunnattomia rikkauksia on siirtynyt itään viimeisten 3 – 4 vuoden aikana ja sen mukana suuri valta.

Jokin pieni pankki tulee kaatumaan ja se aiheuttaa aaltomaisen vaikutuksen, joka aiheuttaa pahempia vaurioita. Vaikutukset tulevat ulottumaan suurempiin pankkeihin, jotka ovat kytkeytyneitä toisiinsa vastapuolisopimuksin tai välittäjäpalveluilla ja sitten asiat vain alkavat luhistua.

Uskon valtavien omaisuuksien katoavan Yhdysvalloissa ja lännessä, paitsi kullan ja hopean omistajilta. Kullan ja hopean omistaminen muuttuu vaikeammaksi tiukentuvien sääntöjen vuoksi. Ne jotka ovat hankkineet arvometalleja viime vuosien aikana, tulevat olemaan suuria voittajia, ja ne jotka ovat tarpeeksi rohkeita ja uskaliaita hankkimaan sitä nyt, tulevat varmasti olemaan tyytyväisiä ratkaisuunsa.

Minulla on perheenjäsen, joka kieltäytyi noudattamasta neuvoani kolme vuotta sitten ja nyt hän joutuu katselemaan yksityisesti hallinnoidun eläkesäästörahastonsa vaihtumista näihin uusiin erikoisiin valtionobligaatioihin. Siitä tulee julkisuudessa melkoinen tulimyrsky ja suurin osa toivoo, että olisi jo aikanaan muuttanut eläkesäästörahastonsa kultaan.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.silverdoctors.com/jim-willie-the-collapse-is-at-our-doorstep/ [1]