"Vihollinen tahtoo tuhota kansallishenkemme pakottamalla meidät uskomaan hänen ristiriitaisaan holokaustioppiinsa."

Horst Mahler

Roistovaltio-Libyan suvereeni muodonmuutos

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 4,50
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

2000-luvun alkaessa länsimaiden tekemällä roistovaltioiden listalla olivat Somalia, Iran, Irak, Libanon, Sudan, Syyria ja Libya, kaikki maita, joissa on öljyä ja muita luonnonvaroja. Asialle piti tehdä jotain, olihan länsimailla aikeet rakentaa roistovaltioiden maille Greenstream Pipeline-putki, jolla maiden maakaasu siirretään Eurooppaan. Washingtonille se sopi hyvin, kunhan maille pakotetaan vapaakauppasopimus.

Pommitusten jälkeen entisestä roistovaltiosta ja terroristien pesäpaikasta Libyasta tuli salonkikelpoinen yhdessä yössä: Libya avasi kauppansa Yhdysvalloille ja Euroopan Unionille.

Yhtäkkiä terroristivaltion kanssa solmittiin kauppasopimuksia: angloamerikkalaiset solmivat ase- ja energiasopimuksen, ranskalaiset ja saksalaiset asesopimuksen, Ranska ydinvoimasopimuksen…

Libyassa luvatuista reformeista huolimatta ei  politiikassa tai ideologioissa ole tapahtunut mitään muutosta. Demokraattisella reformilla tarkoitettiinkiin tosiasiassa sitä, että Libya hyväksyy vapaakaupan ja uusliberaalin talouspolitiikan sellaisena kuin Yhdysvallat, Ranska, Saksa ja britit haluavat.

Media uskotteli, että presidentti Nicholas Sarkozy oli käynyt Libyan kanssa neuvotteluja myös ihmisoikeuskysymyksistä Libyan kenraali Gaddafin kanssa. Gaddafi itse sanoi, ettei ihmisoikeusasioita edes mainittu.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*