- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Reportaasi: Sota tappaa vielä loputtuaankin

Irakissa ja Afganistanissa lasten epämuodostumat ja syövät ovat lisääntyneet huimasti. Syynä tähän ovat amerikkalaisjoukkojen käyttämät uraaniammukset.

Irakissa, Afganistanissa, Kosovossa sairaalat täyttyvät lapsista, joilla on syntyessään syöpä tai epämuodostumia. Fallujahissa, jonne Yhdysvallat hyökkäsi kahteen eri otteeseen vuonna 2004 syöpälukemat ovat nousseet huippuunsa. Irakin terveysministeriö syyttää amerikkalaisia ”kansainvälisessä kiellossa olevien aseiden” käyttämisestä. Näitä aseita ovat napalm, fosforipommit, kemialliset aseet sekä köyhdytettyä uraania sisältävät aseet kuten kranaatit.

Kasvintuhoojien lisäksi nykyteknologia käyttää DU-ammuksia, joiden kärki valmistetaan köyhdytetystä uraanista. DU (depleted uranium) valmistetaan radioaktiivisesta jäteaineesta, jota syntyy ydinpolttoaineen ja ydinaseiden tuotantoprosessissa. Uraaniaseet aiheuttavat sekä ajallisesti että paikallisesti kauaskantoista ympäristön radioaktiivista saastumista. Köyhdytetty uraani on paitsi radioaktiivisesti myös kemiallisesti myrkyllistä.

Vuonna 2000 Spietz-laboratorio teki yhteistyössä Sveitsin armeijan kanssa tutkimusta DU-ammuksista. Tutkimusraportissa todetaan että DU-ammukset jättävät jälkeensä pitkiksi ajoiksi saastuneita taistelukenttiä. DU-ammusten käyttö rikkoo siviilejä suojaavia säteilynormeja.

USA:n ilmavoimien radiobiologisen tutkimuslaitoksen tieteellinen työryhmä todisti vuonna 2000, että määrätyissä olosuhteissa köyhdytetty uraani voi vahingoittaa DNA:ta ja myös aiheuttaa syövälle altistavia solumuutoksia sekä ympäristön pitkäaikaista saastumista.

Samansuuntaisia tutkimustuloksia on muistakin tutkimuslaitoksista, myös Yhdysvaltain armeijan ympäristöntutkimuslaitokselta AEPI:lta. Armeija kiistää edelleen riskit.

”Amerikka! Kysy itseltäsi, miksi sinua vihataan!” luki mielenosoittajien julisteissa Lähi-idässä.

Vastaus on löydettävissä paitsi suurvaltapolitiikasta, myös siitä että sodan päättyminen ei lopeta siviiliuhrien syntymistä.

Sarja sisällöltään erittäin häiritseviä raportteja – alkaen Vietnamista ja Irakista – paljastavat, että aseet niittävät uhreja vielä senkin jälkeen, kun kukaan ei paina liipaisinta.

Vuosina 1964–1975 Vietnamissa käydyn sodan aikana Yhdysvallat ruiskutti arviolta 20 miljoonaa gallonaa erilaisia kasvullisuutta tuhoavia myrkkyjä maastoon. Edelleen, lähes neljäkymmentä vuotta sodan päättymisen jälkeen, syntyy hirvittävästi epämuodostuneita lapsia ja syöpää voisi kutsua kansantaudiksi. Noin kolme miljoonaa vietnamilaista kärsii edelleen sodan seurauksista. Ympäristö pohjavesiä myöten kantaa yhä jäänteitä sodan aikana levitetyistä myrkyistä.

Pentagon ja kasvimyrkkyjen valmistajat, kuten Monsanto, Dow Chemicals, Diamond, Uniroyal ja Syngenta, tiesivät jos 1950-luvulla Agent Orangen sisältämän dioksiinin myrkyllisyydestä, vaikka se virallisesti kiistettiinkin pitkään.

Tiedelehti International Journal of Environmental Research and Public Health julkaisi vuonna 2010 raportin lapsikuolleisuudesta ja syöpätapausten määrästä Yhdysvaltain pommittamasta Fallujahissa. Leukemiatapausten määrä on noussut 38-kertaiseksi. Vertailun vuoksi: Hiroshiman pommi nosti leukemiatapausten määrän 17-kertaiseksi.

Lapsikuolleisuus nousi Fallujahissa 8 prosenttiin, kun naapurimaassa Kuwaitissa vastaava luku on 0.97 prosenttia. Poikalapsia syntyy hyvin harvoin, mikä sekin on merkki geneettisistä vaurioista.

Irakin tapauksessa on esitetty, että DU ei yksinään voisi aiheuttaa niin suuria ja pitkäaikaisia vaurioita vaan että Israel on joko ampunut Irakiin muutaman ydinkärjen tai että Israelin agentit ovat räjäyttäneet nk. likaisia pommeja Irakissa.

Väitettä Israelin agenteista tukee muutama tieto. Shmoel Avivi, eläkkeelle vetäytynyt Israelin tiedustelupalvelun upseeri on ollut suurin asevälittäjä irakilaisille nk. terroristeille. Israelilaisen sotilaan kuolemaa Fallujahissa vuonna 2004 seurasi myös paljastus yli tuhannesta alueella operoivasta israelilaisesta agentista. Likaisten pommien valmistamiseen tarvittavia IED-laitteita valmistavat israelilaisyhtiöt Rafael Advance Defence Systems sekä Zapata Engineering.

Köyhdytettyä uraania sisältäviä ammuksia käyttävät eri raporttien mukaan Yhdysvallat, britit ja Israel. Venäjällä ja eräillä muilla valtioilla arvellaan olevan myös omat varastonsa DU-ammuksia.

Belgiassa on useampikin kansanedustaja yrittänyt saada läpi lain, joka kieltäisi DU-ammusten käytön, mutta myös niiden tuomisen tai viemisen Belgiaan, sillä Yhdysvallat käyttää Belgiaa DU-ammusten kauttakulkumaana. Euroopan Unioni on esittänyt useita kertoja DU-ammusten kieltämistä.

Viimeisin asiaan tarttunut on skottilainen parlamentinjäsen Bill Wilson (SNP). Hän on vaatinut Skotlannin parlamenttia puuttumaan DU-ammuksiin, koska, omien sanojensa mukaan, koska britit eivät siihen puutu. Wilson on laatinut ja lähettänyt puolustusministeriölle muistion, jossa hän toteaa DU-ammusten todistettavasti vaarantavan armeijan henkilökunnan sekä siviilien turvallisuuden ja terveyden.

Wilsonin mukaan suuri meteli nk. likaisia pommeja käyttävistä terroristeista on tekopyhää puhetta, kun samaan aikaan Yhdysvallat, Britannia ja Israel kylvävät ympäristön täyteen DU-ammuksia. Wilson muistuttaa, että DU:lla on 4.5 miljardin vuoden puoliintumisaika ja sen mikroskooppisen pienet uraniumoksidi-hiukkaset leviävät tuulen mukana satoja maileja. ”Jos nämä eivät ole likaisia aseita, niin mikä sitten?” Wilson kysäisee.

Wilsonin mukaan on yllinkyllin todisteita siitä, että DU:lla on paljon terveysvaikutuksia. Hän sanoo myös havainneensa, että ne tutkijat, jotka ovat rohjenneet ottaa DU:n vaikutukset esiin, joutuvat hyvin nopeasti teurastuksen kohteiksi: heidän ammattitaitonsa kyseenalaistetaan, heidän henkilökohtainen elämänsä levitellään lehdistössä ja heidän nimensä loataan.

Suomalaisessa DU-ammuksista käydyssä keskustelussa silmiinpistävin piirre on Ei koske Suomea-asenne. Siitä huolimatta, että suomalaisia rauhanturvaajia on edelleen ISAF-joukoissa, jotka toimivat  yhteistyössä DU-ammuksia käyttävien joukkojen kanssa. Alueilla, joissa DU-ammuksia käytetään.

Lähteet:
http://www.rauhanpuolustajat.fi/jutut/2006/41_uraani.html [1]

http://fpc.state.gov/documents/organization/9043.pdf

http://www.bandepleteduranium.org/en/a/87.html

http://www.veteranstoday.com/2011/01/25/vietnam-war%e2%80%94no-light-at-end-of-tunnel-for-agent-orange-victims/

http://www.buzzle.com/articles/summary-of-vietnam-war-vietnam-war-history.html [2]

http://www.dtic.mil/ndia/2008psa_peo/Carr.pdf [3]

http://www.mdpi.com/1660-4601/7/7/2828/pdf [4]

http://www.stuk.fi/sateilytietoa/sateilyn_terveysvaikutukset/uraanin_terveysvaikutukset/fi_FI/koyhdytetty_uraani/_print/ [5]

Death made in America [6]

http://www.tetrahedron.org/articles/gulf_war_syndrome/uranium_infanticide.html [7]

War letters [8]

Photos http://www.thewe.cc/weplanet/news/depleted_uranium_iraq_afghanistan_balkans.html [9]

Photos taken by doctors http://mindprod.com/politics/iraqdubabiespix.html#DUBABIESPIX [10]

Photos http://www.mindfully.org/Nucs/2003/DU-Baby2003.htm [11]