- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Ranskan tuleva presidentti tahtoo kansallistaa pankkitoiminnan ja lakkauttaa Israel-kaksoiskansalaisuuden?

Ranskassa järjestetään tänä keväänä presidentinvaalit, jonka ennakkosuosikkeihin kuuluu Front National (FN) –puolueen puheenjohtaja Marine Le Pen. Puolue on ollut viime viikkoina otsikoissa mielenkiintoisten kannanottojen vuoksi.

FN:n alkuperäinen puheenjohtaja, Marinen isä Jean-Marie Le Pen, on vakaumuksellinen antisionisti ja johdonmukainen kansallismielinen. Monet puolueen rivikannattajat ovat vierastaneet nykyistä puheenjohtajaa, Marinea, koska häntä pidetään liberaalina ja sionistina.

Marine Le Pen joutui kuitenkin hiljattain nielemään ylpeytensä ja ottamaan vaalitaistoa varten kampanjalainan [1] isänsä Jean-Marien Cotelec-rahoitusyhtiöltä, koska kaikki perinteiset pankit boikotoivat puoluetta. Moni onkin toivonut, että velkasuhteen avulla Jean-Marie voisi pakottaa puolueen taas oikeille raiteille.

Israelilaisen Haaretz-lehden [2] mukaan juutalaiset pitävät FN:ää ”edelleen antisemitistisenä puolueena”, vaikka Marine Le Pen on tehnyt parhaansa mielistelläkseen juutalaisia. Lehden mukaan Marine suututti Ranskan juutalaiset hiljattain kunnolla, kun hän totesi, että mikäli musliminaisten burka-asut kielletään julkisilla paikoilla, myös juutalaisten on tasapuolisuuden nimissä luovuttava kipa-päähineistään.

Haaretz kirjoittaa myös toisesta Marine Le Penin kannanotosta, joka on säikäyttänyt juutalaiset vielä kipa-kieltoakin verisemmin: FN:n puoluejohtaja tahtoo kieltää Ranskan ja Israelin kaksoiskansalaisuuden!

Kaksoiskansalaisuus [3] on ollut vuosikymmenten ajan erittäin kuuma poliittinen peruna kaikissa maissa, joissa toimii järjestäytynyt sionistinen lobbauskulttuuri. Usein Israel rekrytoi vakoojikseen ja lobbaajikseen juuri kaksoiskansalaisia.

Mikäli Le Penin kaksoiskansalaisuuskielto astuisi voimaan, tulisi se olemaan siis kova isku Ranskan sionistilobbylle CRIF:n ja LICRA:n kaltaisine järjestöineen.

Antisemitismikohut saivat lisää vettä myllyyn, kun Jean-Marie Le Pen ilmoitti [4], että juutalaiset aikovat haastaa hänet vaalien alla oikeuteen holokaustiaiheisen sanaleikin vuoksi.

Juutalaisten mukaan Jean-Marie Le Pen loukkasi heidän tunteitaan ja uhkaili heitä kollektiivisesti käyttämällä oudossa yhteydessä ranskankielistä ilmaisua, joka voidaan tulkita ”uuniksi”. Juutalaisten mielestä Jean-Marie Le Pen ansaitsee tuntuvan rangaistuksen, koska ”uuni” tuo juutalaisten mieleen ”holokaustin [5]”.

Standard & Poor'sin Moritz Kraemer raivostui puolueen talouspolitiikasta. [6]

Standard & Poor’sin Moritz Kraemer raivostui FN:n talouspoliittisista suunnitelmista.

Haastaako Ranska kansainvälisen pankkikartellin?

Ehkäpä mielenkiintoisin FN:n aloite on kuitenkin vaatimus siitä, että Ranska luopuisi kokonaan eurovaluutasta, muuttaisi valtionvelkansa frangimääräisiksi ja kansallistaisi keskuspankkinsa.

Financial Timesin (FT) mukaan [7] puolue tahtoo aidosti kansallisen keskuspankin [8], joka voisi rahoittaa valtion julkisia hankkeita suoraan! Tällöin yksityiset pankit menettäisivät Ranskassa nykyisen ylivalta-asemansa, sillä valtio ei olisi niistä enää lainkaan riippuvainen.

FT kirjoittaa, että puolue tahtoo muuttaa euromääräisen valtionvelan frangimääräiseksi. Lisäksi puolue on ilmoittanut, että kansallistettu keskuspankki voisi maksaa valtionvelan pois frangeissa, jolloin Ranska ei olisi enää riippuvainen ulkomaalaisista pankeista eikä velkojien vaatimuksista.

Kuten arvata saattaa, pankkilobbaajat ovat olleet raivoissaan ideasta. Muun muassa Euroopan keskuspankki sekä suuret luottoluokittajat ovat varoittaneet Ranskaa, että taloudellinen itsenäisyys voi johtaa maan täydelliseen romahtamiseen.

FT:n haastattelemien luottoluokittajien mukaan Ranska voitaisiin määritellä Argentiinan tavoin konkurssivaltioksi, mikäli se yhtäkkiä päättäisi uudelleenjärjestellä radikaalisti euromääräisiä valtionvelkoja, joita maanpetturihallitukset ovat kuluneina vuosikymmeninä ottaneet.

Puolueen ehdottamassa mallissa noin 20 prosenttia nykyisestä valtionvelasta pysyisi euromääräisenä ja loput 80 prosenttia muutettaisiin frangiveloiksi. Koska Ranska ei olisi enää kiinni eurossa, voisi se devalvaation avulla pienentää huomattavasti ulkomaisen velan reaalista määrää.

Esimerkiksi Standard & Poor’s on ollut tyrmistynyt ideasta ja varoittanut, että kyseessä olisi historian suurin valtiollinen ”konkurssi”. S&P:n valtionveloista vastaava johtaja Moritz Kraemer vaatii, että FN luopuu suunnitelmistaan, tai muuten maailmantalous voi ”ajautua kaaokseen”.

FN:n taustalla toimiva ajatushautomo on vastannut kritiikkiin toteamalla, ettei uhkauksia esittävillä luottoluokitusyhtiöillä ole lainkaan uskottavuutta jäljellä sen jälkeen, kun luottoluokittajat itse tuhosivat maailmantalouden 2007–2008 osallistumalla finanssikriisiin johtaneeseen talousrikosvyyhtiin [9].

FT:n haastattelemien lakimiesten mukaan FN:n suunnitelma on laillinen, vaikka pankkiirit hyppivät suunnitelman vuoksi seinille. Mikäli FN toteuttaa suunnitelmansa, tulee siitä joka tapauksessa seuraamaan pitkä oikeustaistelujen kierre, sillä pankit eivät ole valmiita luopumaan rikkauksistaan ja poliittisesta ylivallastaan.

 

Lue myös:

Sionistit hölmistyneitä – Trump hyökkäsi Fed-keskuspankkia ja Israelin siirtokuntalaajennusta vastaan [10]
Standard & Poor’s rankaisee maahanmuuttovastaista Puolaa [11]