"Mitä yleisempi valhe, sitä suurempi kohu syntyy totuuden puhumisesta. Ihmiset eivät suuttuneet siitä, että planeettamme on pallo, vaan siitä, ettei maa ollutkaan litteä. Kun sukupolvi toisensa jälkeen kiedotaan valheiden hienovaraiseen verkkoon, totuus näyttää kansan silmissä naurettavalta ja sen puhujat mielipuolilta."

Dresden James

Rakkaushormoni tekee ”rasistiseksi”

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 5,00
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Ihmislaji käsittää monia biologisia rotuja, jotka eroavat toisistaan niin ulkonäöltään kuin psyykkisiltä ominaisuuksilta. Rakkaushormoniksi kutsuttu oksitosiini herättää ihmisissä sympatiantunnetta oman rodun edustajia kohtaan ja ohjaa suojautumaan ulkopuolisilta.

Time-lehti uutisoi hollantilaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan oksitosiinilla voi olla ”synkkiä vaikutuksia”. ”Synkkää” on Timen mukaan se, että hormonin rakkautta ja lämpöä lisäävä vaikutus pätee vain henkilön ”sisäryhmään”. Tutkijoiden mukaan oksitosiini voi myös kasvattaa eri ryhmien välisten väkivaltaisten yhteenottojen riskiä.

Nähtäväksi jää, kuinka ihmisrotuja ”sosiaalisiksi rakenteiksi” väittävät perustelevat sen, että biologiset vaistot ohjaavat lajiamme toimimaan roturajoja kunnioittaen.

Time.com

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*