- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Puotilan kappelisurmaaja esiintyi katupartiovastaisella musiikkivideolla

Irakilaistaustainen mies puukotti hengiltä vuonna 1930 syntyneen miehen Helsingin Puotilassa heinäkuussa 2016. Tuolloin tapaus hukkui uutisvirtaan, eikä sillä arveltu olevan poliittista tai muuten yhteiskunnallista ulottuvuutta.

Vaihtoehtomediojen lukijat olivat kuitenkin valppaita. Vangitun epäillyn nimi kaivettiin esille. Pian paljastui että surmaaja, Al-Montathar Mahdi Basita Al-Mehsen, on esiintynyt räppäri Karri Miettisen eli Palefacen musiikkivideolla Emme suostu pelkäämään [1].

Miettisen musiikkivideo oli katupartiovastainen, mutta syy katuturvallisuutta lisäävän toiminnan vastustamiselle ei selvinnyt. Kun Miettisen kaveeraaminen sattumanvaraisesti ohikulkijoita tappavan murhamiehen kanssa paljastui, palaset loksahtavat kohdalleen. Al-Mehsenin lisäksi taustakaartiin valittiin kokojoukko suomalaisia vasemmistovaikuttajia, aina Madventures-sarjan juontajaparista anarkisti Suvi Auviseen ja vasemmistopoliitikko Paavo Arhinmäkeen.

al-1 [2]

Al-Montathar Mahdi Basita Al-Mehsen

al-2 [3]

al-3 [4]

Valtamedian uutisointi noudatti tuttua tapaa: ei-valkoinen, irakilaistaustainen mies kuitataan lakonisesti suomen kansalaisena, vaikka tämä ei ole edes syntynyt Suomessa. Tavallinen väkivaltarikos, eikä tekijä ja uhri tunteneet toisiaan ennalta. Ja kuten tavallista, vastuu ei-valkoisen rikollisen taustojen selvittelystä lankesi vaihtoehtomedioille [5].

Yksikään päivälehti ei ole myöskään uutisoinut Puotilan tapauksesta tai sen tekijän kytköksistä. Mies on suomalaisvastaisen RASMUS-ryhmän jäsen, ja hänellä on kavereinaan tunnettuja maahanmuuttajataustaisia hahmoja. Jos kansallismielisellä musiikkivideolla esiintynyt henkilö olisi surmannut sattumanvaraisesti valikoituneen maahanmuuttajan moskeijan lähistöllä, olisiko teko samaan tapaan painettu villaisella? Ei tietenkään.