- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Punainen Risti rahastaa ebolahysterialla

Vuoden 2014 huikein uutisankka on varmasti ”ebolaepidemia”, jonka pelättiin johtavan kansainväliseen kaaokseen. Todellisuus ei ollutkaan lainkaan yhtä dramaattinen, mutta esimerkiksi Suomen Punainen Risti (SPR) on havainnut ilmiössä taloudellista potentiaalia [1].

SPR:n ebolanvastaista kampanjaa voi tukea esimerkiksi 15 euron tekstiviestillä ja 20 euron puhelulla. Kansalaisia pelotellaan ”historian pahimmalla ebola-epidemialla”. Jos rahaa ei SPR:n kirstuihin heru, voi ”hengenvaarallinen epidemia” levitä.

sprebola [2]

Mitä sanovat asiantuntijat? Yhdysvaltalainen biokemisti tohtori Garth Nicolson on palkittu tartuntatautien ja biologisen sodankäynnin tutkija. Hänen mukaansa [3] ebolasta on syntynyt kansainvälinen hysteria lähinnä taudin hurjien oireiden – ei sen todellisen vaarallisuuden – vuoksi. Verenvuotokuumeen hätkähdyttävät oireet tekevät siitä kuitenkin helposti havaittavan ja eristettävän, minkä vuoksi tauti ei pääse leviämään tehokkaasti. Ei siis pelkoa pandemiasta.

Ebola on helposti kontrolloitava, mutta suuria tunteita ja suoranaista kauhua maallikoissa herättävä tauti. Se on siis täydellinen työkalu esimerkiksi voittoa tavoitteleville järjestöille, lääketeollisuudelle ja valtioille. Pakkorokotukset, rahankeräyskampanjat sekä kansalaisten yksityisyydensuojan rajoittaminen kuuluvat kaikki kaavaan. Vuosituhannen alussa esimerkiksi Yhdysvallat käytti pernaruttohysteriaa Irakin sodan oikeuttamiseksi ja kansalaisoikeuksia polkeneen Patriot Act –lakiuudistuksen tekemiseksi.

Jopa Taloussanomat uutisoi lokakuussa, että ebolakauhun kustannukset tulevat olemaan moninkertaisia verrattuna itse taudin aiheuttamiin vahinkoihin: ”Ebola vaivaa toistaiseksi vain kolmea pientä Länsi-Afrikan maata, jotka muodostavat yhden prosentin koko maanosan kansantuotteesta. Ebola-paniikin pelätään kuitenkin haittaavan koko Afrikan taloutta.” SPR:n kampanja ei palvele tarkoitustaan, ellei tavoitteena ole pelon lietsominen ja tilin paisuttaminen.

 

Lue myös: Liberian vedessä olevan formaldehydin väitetään aiheuttavan Ebolan kaltaisia oireita [4]