"On väärin kysyä, miten holokausti oli teknisesti mahdollista toteuttaa. Holokausti oli teknisesti mahdollinen, koska se tapahtui."

Fernand Braudel

Punainen Risti rahastaa ebolahysterialla

3 ääntä, keskiarvo: 3,67 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 3,67 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 3,67 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 3,67 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 3,67 / 5 tähteä 5 (3 ääntä, keskiarvo: 3,67)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Vuoden 2014 huikein uutisankka on varmasti ”ebolaepidemia”, jonka pelättiin johtavan kansainväliseen kaaokseen. Todellisuus ei ollutkaan lainkaan yhtä dramaattinen, mutta esimerkiksi Suomen Punainen Risti (SPR) on havainnut ilmiössä taloudellista potentiaalia.

SPR:n ebolanvastaista kampanjaa voi tukea esimerkiksi 15 euron tekstiviestillä ja 20 euron puhelulla. Kansalaisia pelotellaan ”historian pahimmalla ebola-epidemialla”. Jos rahaa ei SPR:n kirstuihin heru, voi ”hengenvaarallinen epidemia” levitä.

sprebola

Mitä sanovat asiantuntijat? Yhdysvaltalainen biokemisti tohtori Garth Nicolson on palkittu tartuntatautien ja biologisen sodankäynnin tutkija. Hänen mukaansa ebolasta on syntynyt kansainvälinen hysteria lähinnä taudin hurjien oireiden – ei sen todellisen vaarallisuuden – vuoksi. Verenvuotokuumeen hätkähdyttävät oireet tekevät siitä kuitenkin helposti havaittavan ja eristettävän, minkä vuoksi tauti ei pääse leviämään tehokkaasti. Ei siis pelkoa pandemiasta.

Ebola on helposti kontrolloitava, mutta suuria tunteita ja suoranaista kauhua maallikoissa herättävä tauti. Se on siis täydellinen työkalu esimerkiksi voittoa tavoitteleville järjestöille, lääketeollisuudelle ja valtioille. Pakkorokotukset, rahankeräyskampanjat sekä kansalaisten yksityisyydensuojan rajoittaminen kuuluvat kaikki kaavaan. Vuosituhannen alussa esimerkiksi Yhdysvallat käytti pernaruttohysteriaa Irakin sodan oikeuttamiseksi ja kansalaisoikeuksia polkeneen Patriot Act –lakiuudistuksen tekemiseksi.

Jopa Taloussanomat uutisoi lokakuussa, että ebolakauhun kustannukset tulevat olemaan moninkertaisia verrattuna itse taudin aiheuttamiin vahinkoihin: ”Ebola vaivaa toistaiseksi vain kolmea pientä Länsi-Afrikan maata, jotka muodostavat yhden prosentin koko maanosan kansantuotteesta. Ebola-paniikin pelätään kuitenkin haittaavan koko Afrikan taloutta.” SPR:n kampanja ei palvele tarkoitustaan, ellei tavoitteena ole pelon lietsominen ja tilin paisuttaminen.

 

Lue myös: Liberian vedessä olevan formaldehydin väitetään aiheuttavan Ebolan kaltaisia oireita

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

5 Kommentit

 1. Obama vaati ja sai juuri kongressilta 6 miljardia ebolantorjuntaan. Ilmeisesti Kuu-hujauksen tapaan valtaosa menee juutalaisille.

  (0)(0)
 2. Ihmettelen, että missähän vaiheessa Punainen Risti on kaapattu? Sehän on ollut perinteisesti ihan kunnioitettava järjestö. Liekö Amerikan siipi ollut jo alusta lähtien epämääräisen vaikutuksen alaisuudessa ja nyttemmin mädättänyt koko puljun. Alkuperäinen perustaja sveitsiläinen Jean-Henri Dunant oli kalvinisti kristitty, mutta kun järjestö muutama vuosikymmen myöhemmin rantautui rapakon taakse, niin jo alussa mukana oli semmoinen puheenjohtaja kuin Adolphus Simeon Solomons..

  (0)(0)
 3. Vastavoima

  Lähes kaikki valtion virastot ja laitokset sekä lukuisat vaikutusvaltaisat järjestöt on miehitetty vapaamuurareilla. Itellan(Postin) hiljattain eläkkeelle jäänyt pääjohtaja Jukka Alho on vapaamuurari.

  Puolustusministeriön pitkäaikaisen viestintäjohtajan, toisin sanoen Puolustusvoimien mädättäjän Jyrki Iivosen vapaamuurariudesta ei voi olla epäselvyyttä.

  http://areena.yle.fi/tv/1894601

  Kohdasta 03:35 eteenpäin hän tekee kolmion, pyramiidin käsimerkin. Antaa signaalin muille vapaamuurareille.

  Jyrki Iivonen on ollut vuodesta 1981 Helsingin Sanomien palveluksessa.

  Kukakohan olisi kaapannut Punaisen Ristin?

  (0)(0)
 4. En nyt menis noin pitkälle. Kuka tahansa voi tehdä samanlaisen merkin ihan ajattelemattakin. Kunhan vain piteli käsiään.

  (0)(0)
 5. Toki meidän on ymmärrettävä että aamulla ihminen haluaa tehdä pientä sormijumppaa. Ja jossainhan ne sormet on pidettävä.

  Tietysti kuka tahansa voi myös käyttää tällaista vyösolkea ajattelematta…

  (0)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*