- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Pohjois-Korean mukaan USA suunnittelee rajattua iskua

Pohjoiskorealaislehti uutisoi Yhdysvaltojen valmistelevan ennaltaehkäiseviä iskuja. Varmaa on, että Yhdysvaltojen tietyissä piireissä esiintyy tällaisia aggressioita, mutta miksi USA haluaa hyökätä Pohjois-Koreaan?

Pohjois-Korean valtiollinen Pyongyang Times [1] syyttää Yhdysvaltoja varustautumisesta ydinsotaan Korean niemimaalla.

Lehti väittää, että Yhdysvallat suunnittelee salassa ”rajattua ennaltaehkäisevää iskua”. Pohjoiskorealaisten mukaan presidentti Donald Trumpin hallinto aikoo tehdä täsmäiskun Pohjois-Korean ydin- ja ohjuslaitoksiin.

– Yhdysvaltain asevoimat on ryhtynyt hiljattain uhkaaviin toimiin, artikkelissa todetaan.

Lehden mukaan amerikkalaiset ovat harjoitelleet joukkojen ja varusteiden siirtoja sekä harjoituttaneet laskuvarjojoukkoja Korean niemimaalla. Artikkelissa esitetään, että Etelä-Korean amerikkalaisjoukoille on jaettu maastopuvut taistelukäyttöä varten.

– Kritiikin kohteeksi kotona ja ulkomailla joutunut Trumpin klaani yrittää salata ennaltaehkäisevän iskun juonensa ja sotaisan luonteensa väittämällä, että puhe ”verisen nenän operaatiosta” on median kehitelmä ja että Yhdysvaltojen poliittinen tavoite on ”käyttää suurinta mahdollista painostusta, jotta Pohjois-Korea saataisiin neuvottelupöytään”.

Pohjois-Korean mukaan USA valmistelee salassa tämäiskua P-Korean ydinlaitoksiin. [2]
Pohjois-Korean mukaan USA valmistelee salassa tämäiskua P-Korean ydinlaitoksiin.

Brittiläinen Telegraph julkaisi joulukuussa viranomaislähteisiin viitaten Yhdysvaltojen kaavailevan Pohjois-Koreaan rajattua ”verisen nenän” iskua [3]. Sen tarkoituksena olisi näpäyttää diktaattori Kim Jong-unia ja näyttää pohjoiskorealaisille, että Yhdysvallat on tosissaan.

 

Miksi USA haluaa hyökätä Pohjois-Koreaan?

Riippumatta siitä toteutuuko juuri yllä esitetty USA:n hyökkäyksen uhkailu, ei se sulje pois sitä tosiasiaa, että Yhdysvaltojen hallintoasteisiin vaikuttavat tietyt kotimaiset ja kansainväliset voimat tahtovat käyttää savijalkaista jättiläistä sotaisena instrumenttinaan.

Pohjoiskorealaisia Kim il-Sungin aukiolla. [4]
Pohjoiskorealaisia Kim il-Sungin aukiolla.

Pohjois-Korean (P-K) ideologia perustuu Juche-aatteeseen [5], jonka tärkeimmät periaatteet ovat 1) riippumattomuus politiikassa, 2) omavaraisuus taloudessa ja 3) itseluottamus kansallisessa puolustuksessa.

Juche-aate on sinänsä paradoksaalinen, sillä massojen luovaa voimaa korostavana dokriinina vaatii se, tai siihen on sovellettu totalitääristä johtamistapaa. Henkilökultti ei ole siis vahingossa tullut lieveilmiö vaan aatteen keskeinen tekijä.

P-K:n totalitäärinen luonne ja sen väitetyt ihmisoikeusrikkomukset eivät kuitenkaan ole syynä siihen, että Yhdysvallat välineenä haluaa tuhota pienen suvereenin valtion Korean niemimaalla. Siihen ei ole myöskään syynä P-K:n uhittelut ja ohjuskokeet.

Ensinnäkin Pohjois-Korean hallinto halutaan kaataa tai vaihtaa sen taloudellisen ja poliittisen riippumattomuuteen tai itsenäisyyden tähden. Nimittäin valtion taloudellinen ja poliittinen itsenäisyys ja omavaraisuus ovat yhtäläistä myrkkyä maailman eliitille kuin on päivänvalo vampyyrille.

Yksinapaisen järjestelmän uudistaminen

Maan alistamisen halu sisältyy myös eliitin yksinapaiseen pyrkimykseen, taloudellisten ja poliittisten hegemonia asetelmien uudelleen järjestämiseksi. Donald Trump on tässä pelissä vain instrumentaalinen tekijä; ohjeet ja ”käskytys” tulevat ylempää, niiltä toimijoilta joilla on tapana muodostaa kiinteän ystävälliset suhteet sionistisen Israelin kanssa.1

Vaikka todellista kilpailutilannetta ei eri eliittien välillä ole olemassa, kuten ei Venäjän ja Yhdysvaltain tai Yhdysvaltain ja Kiinan, tarvitsee ylimystö uusia ja haastavia konflikteja omien intressiensä saavuttamiseksi; tällaisia sota- ja riitapesäkkeitä ovat muun muassa Ukraina, Lähi-itä (kulminaatio Syyriassa) ja Pohjois-Korea jne..

Muistamisen arvoista on, että Yhdysvaltojen vetoisen lännen taloudellinen vaikutus on jäämässä Aasian talouden kasvun varjoon. Tästä osoituksena on muun muassa Kiinan kohoaminen maailman suurimmaksi taloudeksi. BRICS-maat eli Brasillia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka ovat lähes vertailukelpoisia kansainvälisen rahoitushallinnan ja kehityspolitiikan perusrakenteiden rinnalla.2

USA:n hyökkäysintoon P-Koreaan voi myös vaikuttaa Koreanniemimaalla hiljattain alkanut liennytyspolitiikka [6].³ PKorean valtuuskunnan vierailu E-Koreaan voisi luoda maaperää mahdolliselle Koreoiden väliselle tapaamiselle, ja kenties lisääntyvälle rauhanprossille.

Markku Juutinen

 

Lähteet

TPT. (17.2.2017). http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=World&no=26058 [1]

NBI. (21.12.2017).  http://nordic.businessinsider.com/us-reportedly-wants-bloody-nose-strike-against-north-korea-2017-12?r=US&IR=T [3]

http://ylioppilaslehti.fi/2000/03/mika-on-juche-aate/ [5]

  1. Dulles, John Fpster (1953-1959). USA:n ulkoministeri; D. Neff 1995/2002, Fallen Pillars: U.S. Policy Towards Palestine and Israel Since 1945, s. 99; Duke 2003, 143; Rami, Ahmed (1988). Vad är Israel? Stockholm: Kultur förlag; Wilton, Robert (2000). Romanovien viimeiset päivät. Kuinka tsari Nikolai II ja hänen perheensä murhattiin. Suomennos Tabernaculum Dei ry; Ginsberg, Benjamin (1993). The Fatal Embrace: Jews and the State. Chicago: by The University of Chicago. 1-2, 103 s; Rami, Ahmed (1988); Vad är Israel? Stockholm: Kultur förlag. S. 65 ja 66; Steinhauser, Karl (1994); EU huomispäivän super-Neuvostoliitto. Huhmari: Kaprint Ky.
  2. Van der Pijl, Kees (2014). The Discipline of Western Supremacy. Volume III. London: Pluto Press
  3. https://yle.fi/uutiset/3-10070663