- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Pegida-mielenosoitus kuihtui Malmössä

Saksasta alkunsa saanut islamismin vastainen Pegida-liike [1] ei ottanut tuulta alleen Ruotsissa. Magneettimedian lukija kävi eilen Malmössä katsastamassa ensimmäisen ruotsalaisen Pegida-mielenosoituksen.

Saksassa Pegida on saavuttanut suuren kansallisen suosion, ja mielenosoituksiin on osallistunut kerralla lähes 20 000 ihmistä. Vaikka Pegida kertoo vastustavansa nimenomaan Euroopan islamisaatiota, on liike pikemminkin osoitus siitä, että kansalaiset ovat eri puolilla Eurooppaa kyllästyneet löysään maahanmuuttopolitiikkaan.

Pegidaa on syytetty osaksi hallittua oppositiota, sillä se kannattaa avoimesti juutalaisliberaaleja arvoja ja vastustaa esimerkiksi kansallissosialismia. Tästä huolimatta juutalaiset järjestöt ovat huolestuneet ilmiöstä, sillä kasvavan maahanmuutto- ja islamvastaisuuden pelätään heijastuvan myös asenteisiin muita ulkopuolisia, kuten juutalaisia kohtaan. Juutalaiset ympäri Eurooppaa ovat viime vuosina alkaneet tehdä yhä tiiviimpää yhteistyötä valtavirtaisten muslimiyhdistysten kanssa kamppaillakseen ”rasismia” vastaan.

Tammikuussa Malmön [2]synagogan rabbi Shneur Kesselman tapasi paikallisia muslimijohtajia. Muslimien mukaan Malmö ei ole oma itsensä ilman juutalaisia. Paikallisessa ”rasisminvastaisessa” mielenosoituksessa Malmön juutalaisyhteisön presidentti Jehoshua Kaufman puolestaan vaati uusia moskeijoita rikastuttamaan Ruotsia.

Yhteistyötä monikulttuurisen Ruotsin puolesta. [3]
Yhteistyötä monikulttuurisen Ruotsin puolesta.
Juutalainen Kaufman vaatii lisää moskeijoita Ruotsiin. [4]
Juutalainen Kaufman vaatii lisää moskeijoita Ruotsiin.

Pegidalla oli siis vastassaan muslimien lisäksi Ruotsin upporikas juutalainen eliitti, lehdistö ja joukko eliitin likaisen työn [5] tekeviä nuoria vasemmistohäiriköitä. Ruotsin Pegida on taidegalleristi Henrik Rönnquistin projekti. Rönnquist tunnetaan esimerkiksi yhteistyöstään provosoivaa katutaidetta tuottavan Dan Parkin [6] kanssa. Parkia sakotetaan ja pahoinpidellään tasaisin väliajoin, sillä hän on käsitellyt teoksissaan esimerkiksi rotukysymystä ja juutalaisia. Ruotsissa tuomioistuin sekä lehdistö kohtelevat raiskaajia ja pedofiileja paljon pehmeämmin kuin Parkia ja Rönnquistia, jotka eivät suostu kumartamaan poliittisen korrektiuden pyhää lehmää.

Pegidalle oli myönnetty lupa mielenosoitukseen Raatihuoneen torilla (Stora Torget) kello 18:30–21:00 Malmössä. Seurakunta järjesti samaan aikaan Pyhän Pietarin kirkossa jumalanpalveluksen protestina Pegidan ”rasismia” vastaan. Kirkko on vaatinut muslimien vapaata maahanmuuttoa Ruotsiin. Valtamedia puolestaan julkaisi jumalanpalveluksessa puhuneen papin haastattelun suorana lähetyksenä. Ruotsin kirkko oli ottanut mallia Pegida-vastaiseen kampanjointiin Saksasta. Myös siellä kirkot ovat tuominneet Pegidan jyrkästi ja vaatineet avoimien rajojen politiikkaa ”tasa-arvon” nimissä.

Ruotsin kirkko osoittaa "solidaarisuutta muslimeille". [7]
Ruotsin kirkko osoittaa ”solidaarisuutta muslimeille”.
Jumalanpalvelus monikulttuurisuuden puolesta. [8]
Jumalanpalvelus monikulttuurisuuden puolesta.
Vastamielenosoittajia. [9]
Vastamielenosoittajia.

Varsinaiseen Pegida-mielenosoitukseen ei lopulta uskaltanut osallistua kuin kahdeksan ihmistä. Paikalla olleen lähteen mukaan alueella oli ainakin 20–30 muuta, joiden oli selvästi tarkoitus osallistua, mutta jotka jäivät lopulta seuraamaan tilanteen kehittymistä sivusta. Monikulttuurisuutta vaatineet naiset muodostivat esimerkiksi ihmisketjun, jolla tahdottiin estää mielenosoittajien pääsy paikalle. Mikäli joku olisi rikkonut ketjun, olisi valtamedia leimannut sen ”äärioikeiston” väkivallaksi ”rauhanomaisia vastamielenosoittajia” vastaan. Pegidalaiset eivät rohjenneet haastaa vastamielenosoittajia.

Monikulttuurisuuden kannattajat häiritsivät pienen mielenosoittajaryhmän puheita paukkupommeilla. Toisen pommin jälkeen poliisi päätti evakuoida Pegidan naispuhujat. Vaikka sadat ihmiset olivat luvanneet osallistua Ruotsin ensimmäiseen Pegida-mielenosoitukseen, oli jälki surkeaa. Media, kirkko ja monikulttuurisuutta vaatineet kansalaisjärjestöt voittivat psykologisen sodan.

Lopulta vain kaksi ihmistä antoi tilaisuudessa kasvot Ruotsin Pegidalle. He pitivät puheensa paikassa, jossa median edustajia ei ollut. Jos he olisivat menneet lehdistöaitiolle, olisi ainakin osa puheesta saattanut päätyä lehtiin tai televisioon, jolloin Pegidan viesti olisi saavuttanut miljoonat ruotsalaiset.

Magneettimedia kiittää lukijaa valokuvista.