- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Pakko puhua — israelilainen muusikko ’ylpeä itseään vihaava juutalainen’

Uusiseelantilainen lehti The Gisborne Herald julkaisi 23.1.2009 juutalaisen Gilad Atzmonin haastattelun, jonka otsikkona oli ”Pakko puhua – israelilainen muusikko ’ylpeä itseään vihaava juutalainen’.” 

Nykyisin Lontoossa asuva Gilad Atzmon on maailmankuulu saksofonisti ja 22 kielelle käännetyn kahden novellin kirjoittaja.

Hän lähti Israelista vuonna 1994 sen jälkeen kun palvelu Israelin armeijassa oli tehnyt hänet vakuuttuneeksi, että Israelista oli tullut rasistinen, militarisoitunut valtio, joka oli uhka maailmanrauhalle.

Joitakin otteita haastattelusta:

”Synnyin paikassa, joka sattuu olemaan strategisesti hyvin tärkeä melko monelle valtakunnalle, ja minut opetettiin ottamaan osaa näihin idioottimaisiin sotiin ja lopulta onnistuin pakenemaan. Ollessani siellä aloin nähdä sen mittakaavan, jossa israelilaiset tekevät kauhutekoja minun hyväkseni Israelin valtion nimissä ympäri maailmaa asuvien juutalaisten tuella.

”Silloin tällöin kuullaan yhdestä juutalaisesta siellä ja yhdestä juutalaisesta täällä, joka on sitä vastaan, mutta institutionaalisesti maailman juutalaiset tukevat tätä sotaa täydellisesti.”

Vaikka hän uskoo, että ihmiset ottavat riskin puhuessaan Israelia vastaan, Gilad Atzmon sanoo, ettei hänellä ole vaihtoehtoja.

“Uskon, että olemme vakavassa vaarassa. Taistelemme tämän planeetan mahtavimpia ihmisiä vastaan. Näyttää siltä, että tämä kansallisvaltio on todistanut viimeisen parin viikon aikana, ettei murhaaminen huoleta heitä lainkaan, joten meillä on täysi syy pelätä tai olla varuillamme, mutta tahdon kertoa teille jotakin – tämä planeetta on tällä hetkellä hävitetyssä tilassa. Minulla on kaksi lasta, joita rakastan paljon, ja tämä on heidän planeettansa. Olen täällä vielä 20 vuotta, 30 vuotta, ehkä huomenna olen poissa. Mutta he jäävät tänne.

“Mossad (Israelin salainen palvelu) ehkä ymmärtää, ettei saksofonistin ampuminen tuo heille hyvää mainetta. En tunne itsemurhahaluja, ja jos kuulette, että olen pudonnut jyrkänteeltä, tiedätte, kuka sen teki.”

Atzmon on yritetty hiljentää monia kertoja, esimerkiksi niillä väistämättömillä syytöksillä, että hän on antisemitisti, vaikka hän on itse juutalainen.

“Toivon, että voisin vaieta ja olla välittämättä, mutta joka kerta kun joku yrittää vaientaa minut, tiedän, että sen täytyy johtua siitä, että sanon oikean asian, osoitan pahaan, pahan ytimeen.

”He yrittävät kutsua minua antisemitistiksi; en ole antisemitisti. Minulla ei ole mitään juutalaisia ihmisiä vastaan, minulla ei ole mitään ihmisiä vastaan – olen juutalaisuutta vastaan, en juutalaisia vastaan.

“Mielestäni juutalainen ideologia ajaa planeettaamme katastrofiin, ja meidän täytyy pysähtyä.”

Kun kasvat Israelissa, Gina Hughesin esittämät arabien vastaiset mielipiteet, palestiinalaisten vastaiset mielipiteet, ovat tavallisia, hän sanoo.

”Tunnen nämä mielipiteet, ja minun mielipiteeni on kokonaan toisenlainen. Minun mielipiteeni saattaa olla hieman kiinnostavampi, mutta meitä on paljon vähemmän emmekä me toimi poliittisena yhteisönä.

“Ero minun ja tällä planeetalla olevista juutalaisista 99 prosentin kanssa on se, että en usko heillä olevan oikeutta valtioon.

”Kun otetaan huomioon ne rikokset, jotka he ovat tehneet valtion syntymisen jälkeen, ja viime viikkojen väkivaltainen näytelmä, he eivät ainoastaan ole vailla oikeutta valtioon, valtio tulisi heti lakkauttaa ennen kuin he muuttavat planeettamme tulipalloksi.”

Atzmon sanoo, että Israelissa näkemämme raakuus, joka tuo mieleen natsit, on syntynyt pelkästä logiikan puutteesta.

“Natsit todella olivat . . . pahoja. He tekivät asioita, jotka olivat tuhoisalla tavalla epäinhimillisiä ja vastenmielisiä. Mutta tämä ei merkitse, että juutalainen ideologia on oikein, koska itse asiassa juutalainen ideologia ja natsi-ideologia olivat hyvin samanlaisia.”

“Israelissa 80-93 prosenttia kansasta tukee tätä Palestiinan kansan kansanmurhaa, ja, ohimennen sanottuna, Israelin valtio on teologinen valtio, joten se on juutalaisen kansan nimissä – olemme tekemisissä tässä merkittävän rikollisen, poliittisen identiteetin kanssa.

“Se on hämmentävää – odottaisi, että kaiken sen jälkeen, mitä juutalainen kansa oli kokenut, sen jälkeen kun he olivat ymmärtäneet, että Euroopan kansat, eivät vain saksalaiset, vaan ranskalaiset, ukrainalaiset, romanialaiset ja puolalaiset, sylkäisivät heidät ulos, odottaisi, että he aloittaisivat uudelta sivulta, niin että he olisivat hyvin harkitsevaisia ja hyvin, hyvin varovaisia.

”Jotkut juutalaiset filosofit olivat täysin varmoja, että näin tulisi käymään; eräs filosofi, Emanuel Levinas, sanoi: ’Nyt meidän täytyy olla rasisminvastaisen taistelun eturintamassa. Meidän on varmistettava, ettei tällaista tapahdu enää koskaan’.

”Ei ainoastaan näin jäänyt käymättä vaan kolme vuotta Auschwitzin vapauttamisen jälkeen he olivat etnisesti puhdistamassa väestöä Palestiinasta, ja heidän raakuutensa on nyt paljon ilmeisempää, näkyvämpää ja kuuluisampaa.

”He elävät ghetossa Lähi-Idässä. He uhkaavat koko aluetta idioottimaisilla ydinpommeillaan. He heittävät valkoista fosforiaan siviilien päälle.

“Gaza näyttää paikalta, johon on pudotettu ydinpommi, ja tämä on se kansa, jonka pitäisi olla uhri ja ihmiskunnan henkivartija.”

Kasvaessaan Atzmon ei koskaan voinut ymmärtää ihmisten vihaa Israelia kohtaan, mutta nyt hän voi – Israelin toimet kylvävät vihan siemeniä kaikkialla maailmassa, hän sanoo.

“Se, mitä he tekevät, synnyttää hyvin paljon raivoa hyvin monissa ihmisissä, myös minussa. En ole koskaan tuntenut vihaa tai raivoa ketään muuta kohtaan kuin omaa kansaani kohtaan. Niinpä uskon, että jos minä tunnen sitä, eikö arabi tai muslimi tai henkilö, joka on etnisistä syistä siirretty muualle, tai joku, jonka naapurit tai lapset on pyyhitty pois maan päältä? He eivät tule antamaan anteeksi.

“He ovat todella viemässä meitä sellaisen väkivallan tasolle, jollaista tämä maailma ei ole koskaan nähnyt. Kyseessä on sen laatu, sen olemus, mitä he tekevät. Se on voimakkain armeija maailmassa viattomia siviilejä vastaan.

“Näemme heidän ajavan panssarivaunuilla viattomien ihmisten yli, näemme heidän hajottavan heidän talonsa. Näemme pikkulasten takertuvan päiväkausiksi kuolleisiin äiteihinsä, koska Israelin asevoimat eivät salli YK:n tulla ja pelastaa heitä, ja nämäkö olisivat se kansa, jonka oli tarkoitus olla ihmiskunnan vartija? Ei. He ehdottomasti pitävät yllä pahuutta.”

Kun syytös antisemitismistä ei sovi sionismia arvosteleviin juutalaisiin, se korvataan leimalla ”itseään vihaava juutalainen”, mutta se ei häiritse Gilad Atzmonia.

”En ole ainoastaan itseään vihaava juutalainen, olen ylpeä itseään vihaava juutalainen!

“Enhän toki ole mikään Messias, mutta minun täytyy myöntää, että kun aloin lukea Kristuksesta, se oli kuin tarina minun elämästäni – henkilöstä, joka on opetettu vihaan mutta löytää tavan alkaa rakastaa.

“Koska kykenin näkemään jotain valoa ja hyvyyttä, ajattelin jonkin aikaa itsekseni, että kaikki veljeni kykenisivät näkemään sitä, mutta en tiedä, kuinka saisin sen perille.

”Monet ihmiset kyselevät minulta rauhasta ja minä sanon, ettei voi olla rauhaa ihmisten kanssa, jotka eivät sisäistä ajatusta ’rakasta lähimmäistäsi.’ Tämä on lähes paradoksi, koska jos he rakastavat lähimmäistään, he lakkaavat olemasta mitä ovat.

”Mikä on juutalaisten ja kristittyjen ero teoreettisesti? Kristityt ovat pohjimmiltaan juutalaisia, jotka rakastavat lähimmäisiään, ja tällöin he näkevät ihmiskunnan yleismaailmallisena asiana, kun taas juutalaisuus on heimokulttuuri.”

Sana ”juutalaiskristillinen” on keinotekoinen ajatusrakennelma, hän sanoo.

”Se on vitsi. Vitsi. Se on nähtävästi poliittinen kampanja, jonka avulla yritetään saada amerikkalaiset voimat mukaan taistelemaan juutalaisten vihollisia vastaan, koska jos amerikkalaiset ovat vakuuttuneita siitä, että on olemassa juutalaiskristillinen, niin silloin vihollisia ovat muslimit.”

Israeliin lähetetyt raketit eivät anna oikeutusta sille, että viime viikkojen aikana Gazassa on tapettu 1000 palestiinalaista, hän sanoo.

”Käsitykseni näistä raketeista on hyvin, hyvin yksinkertainen. Palestiinan kansa on joutunut kokemaan etnisen puhdistuksen. Enemmistö Gazassa olevista ihmisistä on etnisistä syistä siirretty pois Palestiinasta, paikasta, jotka tällä hetkellä kutsutaan Israeliksi.

”Raketit tuskin ovat vaarallisia. Luulen, että kahdeksan vuoden aikana he ovat onnistuneet tappamaan kuusi ihmistä, vai kuinka?

”Raketit ovat aivan kuin israelilaisille toimitettu viesti, joka sanoo heille: ’Siltä varalta ettette tajua sitä vielä, te asutte minulta varastetulla maalla’.

”Voit lähettää viestin pullossa ja voit lähettää viestin raketissa, mutta israelilaiset eivät ole vielä valmiita tunnustamaan, että alueella ei tule olemaan rauhaa niin kauan kuin he istuvat palestiinalaisella varastetulla maalla.

”Jos juutalaiset olisivat älykkäitä – ja kovasti he väittävätkin olevansa älykkäitä ja valittuja – he pitäisivät huolta siitä, että Gaza ja Länsiranta kukoistavat. Mutta he eivät ainoastaan ole jättäneet tätä tekemättä – he ovat näännyttäneet heitä nälkään! He ovat pitäneet heitä nälässä! Mitä he odottavat ihmisten tekevän? Ja kuka tulee sorrettujen avuksi? Ei Amerikka, ei Britannia, ei Ranska – Ahmadinejad (Iranin johtaja)! Monet iranilaiset eivät ole iloisia tästä, mutta hän on humanisti, ja niin on Hugo Chavez.

”On hyvin mielenkiintoista, että humanistit eivät nykyisin ole läntisessä maailmassa, jonka pakkomielteenä on vain hegemonia ja energiavarat.”

Talousromahdus on vain osa ohjelmaa, hän sanoo.

”Mielestäni se ei ollut luottolama, mielestäni se oli sionistinen nyrkinisku.

”Tällä Irakin-sodalla saattaa olla jotakin tekemistä energian kanssa, mutta suureksi osaksi siinä Amerikka oli Israelin puolesta retkellä taistelemassa viimeisiä vastarintapesäkkeitä vastaan, ja sitä johtivat taktisesti uuskonservatiivit ja Federal Reserve (USA:n keskuspankki).

”Alan Greenspanin tehtävänä oli luoda taloudellinen noususuhdanne niin etteivät amerikkalaiset puutu Lähi-Idässä käytettyyn taktiikkaan.

”Sen piti toimia, mutta se ei toiminut, koska täysamerikkalainen noususuhdanne tehtiin kaikkein köyhimpien amerikkalaisten kustannuksella, eivätkä he yksinkertaisesti voineet maksaa kiinnityslainojaan, jolloin kaikki romahti.

”Kyseessä eivät myöskään ole pelkät juutalaiset, jotka ovat omaksuneet tämän maailmankatsomuksen. Bush käyttäytyi juutalaisella tavalla (ideologisesti) – hän on paremmuudenpuolustaja, hän oli tribalisti, mutta hän ei ole juutalainen sikäli kuin tiedän.

”Jopa kristikunnassa tämä taipumus mennä Vanhaan testamenttiin – tribalismiin, paremmuudenuskoon, väkivaltaan, kauhuun ja pelkoon… Tämä on jotakin, jota vastaan meidän täytyy taistella.”

Alkuperäinen juttu: The Gisborne Herald

 

 

Lue myös: Esittely: Gilad Atzmon [1]