- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Paavo Väyrynen hämmensi Ylellä: Amerikka tukee al-Qaidaa!

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen esiintyi loppuviikosta Ylen Politiikkaradio [1]-ohjelmassa, jossa hän väitteli maailmanpolitiikasta Liisa Jaakonsaaren ja Heidi Hautalan kanssa.

Väyrynen yllätti kaikki studiossa puhumalla suoraan Yhdysvaltojen tuesta ääri-islamistiterroristeille.

Kuten arvata saattoi, tahtoivat Jaakonsaari, Hautala ja Yle-toimittaja Sakari Sirkkanen pitää keskustelun tiukasti Venäjä-olkinukessa, jotta totuus Israelin [2] osuudesta Syyrian kriisissä ja Lähi-idän verisessä kaaoksessa ei tulisi ilmi.

Väyrynen sohaisi kuitenkin äkkiarvaamatta muurahaispesää puhumalla harvinaisen rehellisesti Israelin likaista työtä tekevän [3] Amerikan kaksinaamaisesta tuesta ääri-islamistiterroristeille.

Haastattelun puolessavälissä Sirkkanen kysyi Väyryseltä, tuomitseeko tämä ”Venäjän toimet Syyriassa”. Väyrynen vastasi:

”Kyllä, mutta kaipaisin, että siitäkin tilanteesta esitettäisiin toinen puoli, eli siellä Itä-Aleppossa, joka on noin 10 prosenttia Aleppon kaupungin väkimäärästä, joka siellä nyt on, niin siellähän valtaa pitää al-Nusra [4], joka on äärimilitaristinen islamilainen liike, jota amerikkalaiset tukevat.

Kun lukee ulkomaisia lehtiä, niin saa tietää tällaisiakin asioita, mutta Suomessahan ei näitä kerrota.”

Väyrysen suorasanaista puheenvuoroa seurasi monen sekunnin epäuskoinen hiljaisuus ja huokailu, vaikka kukaan ei sinänsä kiistänyt Yhdysvaltojen ja islamistien yhteistyötä. Eliitin mielestä asiasta tulisi vaieta kokonaan.

Lopulta Sirkkanen kakisti: ”Noh… mitä… sanotte?”. Jaakonsaari käänsi keskustelun välittömästi toisaalle ja aloitti monologinsa julistaen, että ”no kyllähän Venäjän toimet Syyriassa ovat aivan järkyttäviä”. Al-Nusra sai jäädä sikseen.

Liisa Jaakonsaari. [5]

Liisa Jaakonsaari.

”Venäläistä argumentointia!”

Väyrynen yritti myöhemmin vielä uudelleen herätellä keskustelua lännen kaksinaismoralismista:

”Länsimaat ovat myös toimineet kansainvälisen oikeuden vastaisesti. Kosovon itsenäistymisen yhteydessä, jota kaikki EU-maatkaan eivät ole hyväksyneet, koska katsottiin, että se tapahtui kansainvälisen oikeuden vastaisesti.

Libyan [6] pommitukset olivat kansainvälisen oikeuden vastaisia…

Hautala huusi hätääntyneenä väliin, että ”tämä on Venäjän tapa argumentoida!”. Toimittaja Sirkkanen puolestaan kommentoi viiden vuoden takaisia Libyan-vastaisia sotarikoksia vaatimalla, että ”ei mennä liikaa sinne historiaan”.

Kirjoitimme laajasti tuoreessa artikkelissamme ”Suomen valtamedia: Syyrialla ei oikeutta torjua jihadistien vallankaappausta [7]”, kuinka valtamedia pyrkii häivyttämään Lähi-idän sotarikoksien todelliset taustat esimerkiksi vetoamalla jatkuvasti Venäjä-olkiukkoon.

 

Lue myös: Venäjä: puolesta vai vastaan? [8]