”Venäjän vallanneet johtavat bolševikit eivät olleet venäläisiä. He vihasivat venäläisiä. He vihasivat kristittyjä. Heitä motivoi etninen viha. He kiduttivat ja teurastivat säälimättömästi miljoonia venäläisiä. Lokakuun vallankumous ei ollut 'venäläinen vallankumous'. Se oli vieraan kansan valloitusretki Venäjällä. Lähes kukaan ei ymmärrä tätä vieläkään, mikä todistaa, että kansainvälinen valtamedia on saman heimon käsissä.”

Nobel-palkittu kirjailija Aleksandr Solženitsyn.

Mitä tehdä, kun ex-puoliso ei suostu maksamaan ositussopimuksessa olevaa summaa, vaikka on jo allekirjoituksellaan hyväksynyt pesänjakajan ositusratkaisun?

Osituksen täytäntöönpano

0 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 5 (0 ääntä, keskiarvo: 0,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Mitä tehdä, kun ex-puoliso ei suostu maksamaan ositussopimuksessa olevaa summaa, vaikka on jo allekirjoituksellaan hyväksynyt pesänjakajan ositusratkaisun?

Omaisuuden ositus on mahdollista tehdä kahdella tapaa. Aviopuolisoiden välisenä sopimusosituksena tai pesänjakajan suorittamana toimitusosituksena.

Ositussopimuksen allekirjoittavat molemmat puolisot kera kahden todistajan. Toimitusosituksen allekirjoittaa yksin käräjäoikeuden määräämä pesänjakaja.

Pesänjakajan toimittama ositus tulee lainvoimaiseksi sen jälkeen, kun osituksen moiteaika on kulunut umpeen. Ositusta on mahdollista moittia toimivaltaisessa käräjäoikeudessa kuuden kuukauden ajan pesänjakajan päätöspäivästä lukien.

Moiteajasta on mahdollista luopua hyväksymällä pesänjakajan toimittama ositus. Mikäli molemmat puolisot hyväksyvät pesänjakajan ositusratkaisun, ositus tulee heti lainvoimaiseksi. Myös aviopuolisoiden välinen ositussopimus tulee lainvoimaiseksi sopimuksen allekirjoittamalla.

Riippumatta siitä, onko ositus toteutettu sopimuksin tai pesänjakajan toimittamana osituksena, ositusasiakirja ei ole sellaisenaan ulosottokelpoinen.

Mikäli puoliso ei maksa sovittua tai pesänjakajan määräämä lainvoimaista tasinkoa tai muuta vastiketta, on puolisolle haettava ulosottokelpoinen maksutuomio toimivaltaiselta käräjäoikeudelta.

Maksutuomion saatuaan velkoja voi vasta kääntyä ulosottoviranomaisen puoleen. Näin myös kysyjän on ongelmassaan meneteltävä.

 

Mika Talviaro
asianajaja, varatuomari
Asianajotoimisto Talviaro Oy
www.lakineuvo.fi

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*