- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Osama bin Ladenin kuolintavasta ei saa puhua

Yhdysvalloissa on tehty uusi lakiesitys H.R.2819. Lakiesityksen on tarkoitus voimaan tultuaan estää lain voimalla puhumasta Osama bin Ladenin kuolemasta.

 Kielto koskee erityisesti puolustusministeriä, tiedustelupalvelu CIA:n johtajaa ja muuta henkilökuntaa, samoin kuin liittovaltion virkamiehiä. Lakiesityksen mukaan mitään Osama bin Ladenin kuolemaa, kuolintapaa tai Osama bin Ladenin tappamista valmistelleesta operaatiosta ei saa antaa kenellekään liittovaltion hallituksen ulkopuoliselle taholle.Lain on tarkoitus olla voimassa ainakin siihen asti kunnes puolustusministeriön ja CIA:n tutkijat ovat saaneet valmiiksi tutkimuksensa sekä toimittaneet tutkintansa tuloksista kongressille lausunnon. Tähän arvioidaan menevän useita vuosia.

Julkisuuteen annettujen tietojen mukaan Osama bin Laden murhattiin Pakistanissa toukokuussa 2011 Yhdysvaltain armeijan Seal Team 6-yksikön toimesta.Kriitikot ovat jo ehättäneet arvostelemaan Osaman kuoleman virallista kuvausta ohueksi, ja ihmetelleet esimerkiksi Osaman hautaamisen tapaa. Osama haudattiin mereen ”muslimitraditiota noudattaen” vaikka selostuksissa kuvatunlaista muslimitraditiota ei muiden lähteiden mukaan ole. Myös pakistanilaisen silminnäkijän kertomus itse iskusta eroaa huomattavasti Yhdysvaltain versiosta.

Seal Team 6-ryhmän jäseniä kuoli helikopterionnettomuudessa elokuun alussa.

 

Lähteet:

http://www.opencongress.org/bill/112-h2819/show [1]

http://www.freep.com/article/20110806/NEWS07/110806005/Helicopter-crash-kills-30-U-S-troops-most-were-members-Navy-SEAL-Team-6 [2]

http://www.popularmechanics.com/technology/military/news/3-questions-about-the-seal-team-six-helicopter-crash [3]

http://www.veteranstoday.com/2011/08/07/seal-team-six-story-unfolding/ [4]