"Esi-isiemme vuotaneen veren nimessä, kuolema kotiemme, omaistemme ja isänmaamme hävittäjille ja raiskaajille, kuolema Kalevan heimon pirstojalle, Suomen kansan saastuttajalle."

Elias Simojoki

Oliiviöljystä antioksidantteja

3 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 5 (3 ääntä, keskiarvo: 4,67)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Kaupoissa oliiviöljyä myydään tavallisen oliiviöljyn lisäksi neitsytoliiviöljynä ja ekstra-neitsytoliiviöljynä. Neitsytoliiviöljyssä on runsaasti antioksidantteja.

Oliiviöljyssä on myös alfatokoferoleja, kuten Evitamiinia ja fenolisia yhdisteitä. Niitä on kylmäpuristetussa neitsytöljyssä enemmän kuin muissa oliiviöljyissä.

1980-luvulta alkaen on tehty useita tutkimuksia E-vitamiinin ja sydän- ja verisuonitautien yhteydestä. Tutkimusten mukaan alfatokoferoli hidastaa verisuonten sileiden lihas solujen lisääntymistä. Se vähentää myös sydäninfarktien riskiä. Myös verihiutaleiden kokkaroituminen hidastuu, jos alfatokoferolilisää nautitaan päivittäin 268-804 mg:n annoksia.

E-vitamiinin katsotaan olevan myös tehokas apu syövän ehkäisyssä. Kylmäpuristetun oliiviöljyn fenoliset yhdisteet ovat puolestaan tehokkaita antioksidantteja.

 

Takaisin pääjuttuun.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*