- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Nimittääkö Trump valtiovarainministeriksi Goldman Sachs –juutalaisen?

Financial Timesin [1](FT) mukaan Donald Trump saattaa hyvinkin valita Amerikan seuraavaksi valtiovarainministeriksi Goldman Sachsille [2] ja George Sorosille [3] työskennelleen juutalaisen, Steven Mnuchinin.

Trump sai vaaleissa paljon kannatusta flirttailemalla juutalais- ja pankkikriittisellä symboliikalla.

Yllä olevalla vaalikampanjavideolla Amerikan korruption syyllisiksi esitetään muun muassa keskuspankin juutalainen johtaja Janet Yellen, juutalainen Goldman Sachs –johtaja Lloyd Blankfein sekä juutalainen pörssikeinottelija George Soros.

Videolla juutalaispankkiirit astuvat esiin, kun Trump puhuu esimerkiksi ”Washingtonin todellisista hallitsijoista”, ”kansainvälisestä erityisryhmästä” sekä ”kansan varallisuuden ryöstäneistä jättiyhtiöistä”.

FT kirjoittaakin [4], että on hyvin todennäköistä, ettei Yellen tule jatkamaan vuoden 2018 jälkeen keskuspankin johtajana. Trumpilla ei ole kuitenkaan valtaa erottaa Yelleniä tehtävistään ennen tätä.

Trumpin omat suosikit Amerikan talouden johtoon eivät kuitenkaan eroa lainkaan Yellenistä. FT:n mukaan Trumpin omia suosikkeja ovat juutalainen Steven Mnuchin sekä korppikotkakapitalisti [5] Wilbur Ross.

Kuten olemme uutisoineet [6], on Mnuchin työskennellyt sekä Goldmanissa että George Sorosin Soros Fund Management –yhtiössä. Mnuchin on kuin kameleontti, sillä hän on aiemmin rahoittanut myös demokraatteja ja Hillary Clintonia.

On vaikea sanoa, kumpi Trumpin suosikeista on pahempi vaihtoehto, sillä Ross on rikastunut erikoistumalla talousvaikeuksissa olevien yhtiöiden ryöstämiseen.

Mikäli Trump pitää protektionistisista lupauksistaan [7] kiinni ja rajoittaa amerikkalaisyhtiöiden (erityisesti pankkien) kansainvälistä toimintaa, saattaa hänen presidenttikaudestaan olla kuitenkin jopa hyötyä.

fed-gallery1 [8]

Trump saattaa kasvattaa pankkien valtaa

FT:n haastatteleman KPMG-tilintarkastusyhtiön kansainvälisten pankkiasioiden johtajan Bill Michaelin mukaan on kuitenkin todennäköistä, että Trump vain lisää globaalien pankkien liikkumatilaa, mikä tekisi pankeista entistä voimakkaampia.

”On mahdollista, että ’Make America Great Again’ tarkoittaa sitä, että New Yorkin roolia kansainvälisenä finanssikeskuksena kasvatetaan entisestään ja Amerikan pankkien annetaan toimia entistä vapaammin maailmalla,” Michael arvelee.

Pankkiirien luottamusta Trumpiin kuvastaa se, että törkeistä rikoksista hiljattain tuomitun Wells Fargo –pankin osakkeet nousivat pörssissä selvästi, kun vaalivoittaja selvisi.

Trump sai paljon ääniä väittämällä puolustavansa kansaa suuria pankkeja vastaan. FT:n mukaan on kuitenkin hyvin mahdollista, että Trumpin politiikka tulee olemaan päinvastaista – kuluttajansuojaa puretaan ja megapankkien vaikutusvaltaa lisätään.

 

Lue myös:

Juutalaiset, pankit, koronkiskonta [9]
Israel ja suurimmat juutalaisjärjestöt onnittelivat Trumpia vaalivoitosta [10]
Brexitin ennustanut blogisti: eliitti tahtoi Trumpin voittavan [11]
Trump puhui ”globalisteista” ja ”pankkiireista” – juutalaisten reaktio nolostuttaa vasemmistoa [12]