- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Näin valmistat huuhteluaineesi kotikonstein

Tämän ohjeen avulla voit valmistaa huuhteluainetta, joka tuoksuu ihanalta ja jättää pyykin sileäksi. Kotikutoinen huuhteluaine valmistuu helposti ja halvalla, sekä resepti on helposti muokattavissa mielensä mukaiseksi. Ruokasooda irrottaa vaikeimmatkin tahrat, ja tekee valkoisesta pyykistä entistäkin valkoisemman. Ruokasooda neutraloi tahrojen happamat yhdisteet, kuten tietyt puhdistusaineet, virtsan tai oksennuksen.

 

Ruokasooda on ympäristöystävällinen vaihtoehto, se soveltuu herkkäihoisille ihmisille, eikä heikennä kangasta. Monet huuhteluaineet peittävät hajun, mutta ruokasoodan avulla haju lähtee pysyvästi.

Tarvitset

fabricsofteneringredients [1]

 

Valmistusohjeet
 
epsomsalt1 [2]

 

Lisää 2-3 ruokalusikallista vaatteiden sekaan ennen huuhtelua. Jos käytät ruokasoodaa erikseen, lisää puoli kupillista yhteen koneelliseen.
naturalsoftener [5]
Reseptin voi tehdä kaksinkertaisena. Voit myös käyttää eteerisiä öljyjä enemmän tai vähemmän, mikäli haluat tuoksusta voimakkaamman tai heikomman.

 

Miksi valmistaa itse?

Kaupalliset huuhteluaineet sisältävät ainesosia, jotka voivat olla haitallisia ympäristölle ja ihmisille. Vaatteisiin jääneet yhdisteet voivat imeytyä ihon läpi tai kulkeutua elimistöömme hengitysilman mukana. Huuhteluaineet sisältävät aineita kuten bentsyyliasetaattia (yhteys kohonneeseen haimasyövän riskiin [6]), bentsyylialkoholia (ärsyttää ylempiä hengitysteitä) ja kloroformia (hermostolle myrkyllinen ja karsinogeeninen aine). Lisäksi monet kaupalliset huuhteluaineet on valmistettu öljypohjaisista tuotteista, mikä kuluttaa uusiutumattomia luonnonvaroja eikä ole kovinkaan biohajoavaa.

 


Alkuperäinen artikkeli

Lue myös:
Pesetkö pyykkisi oikein? [7]