"Sionistien valta länsimaissa pohjautuu holokaustimyyttiin. Revisionisteja vastaan hyökätään väkivalloin ja tuomioistuimessa, koska heitä ei uskalleta haastaa historiallisessa ja tieteellisessä tutkimuksessa."

Robert Faurisson

Myydäänkö Terrafame oy:n uraania terroristeille; Sipilän kytkökset?

13 ääntä, keskiarvo: 4,69 / 5 tähteä 513 ääntä, keskiarvo: 4,69 / 5 tähteä 513 ääntä, keskiarvo: 4,69 / 5 tähteä 513 ääntä, keskiarvo: 4,69 / 5 tähteä 513 ääntä, keskiarvo: 4,69 / 5 tähteä 5 (13 ääntä, keskiarvo: 4,69)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Kaivosyhtiö Terrafame aikoo aloittavansa uraanin tuotannon Talvivaaran kaivosalueelle sijoittuvalla uraanilaitoksella. Onko jälleen kysymyksessä ympäristökatastrofi ja valtionvarojen haaskaus vai taloudelliseen hyötyyn ja työllistämiseen tähtäävä projekti? Myykö Suomi uraania terroristimaihin, kuten USA:han ja Israeliin? Mitkä ovat Juha Sipilän kytkökset Terrafameen?

 

Terrafame Oy

Terrafamen esittelyssä sanotaan, että Terrafame Oy  on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa biokasaliuotusmenetelmällä etupäässä nikkeliä ja sinkkiä Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan. Terrafame Oy osti elokuussa 2015 Talvivaara Sotkamo Oy:n liiketoiminnan ja omaisuuserät Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesältä, jatkaen näin kaivostoimintaa Sotkamossa. Terrafame Oy:n omistaa Suomen valtion kokonaan omistama Terrafame Group Oy.

Liittykö kuitenkin kaivostoimintaan sellainen sudenkuoppa, jossa Suomen valtio olisi sitoutunut maksamaan kaivostoiminnan kulut ja jokin piilossa oleva ulkomainen vaikuttaja käärisi voitot? Näin todellakin näyttävät asiat olevan. Venäjän oligarkit näyttävät olevan myös mutkan kautta uraanijutussa mukana. Herää kysymys onko peräti Sipilä sukulaisineen Terrafamea Oy:n toiminnasta hyötymässä?

Juha Sipilä tuli hysteeriseksi Ylen julkaisemasta jutusta, joka liittyi Sipilän jääviysepäilyihin kaivosyhtiö Terrafamen pääomittamispäätöksessä.

Juha Sipilä tuli hysteeriseksi Ylen julkaisemasta jutusta, joka liittyi Sipilän jääviysepäilyihin kaivosyhtiö Terrafamen pääomittamispäätöksessä.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) sukulaisten omistama konepajayhtiö Katera Steel on saanut huomattavan tilauksen valtion omistamalta Terrafamen kaivokselta. Sipilä on ollut siis esteellinen päättäessään valtion sadan miljoonan euron lisärahoituksesta Terrafamelle.

 

Ajautuuko uraani valtioterroristeille?

Herää kysymys siitä, miksi uraania ei käytetä Suomen tarpeisiin? Sen sijaan ympäristöluvan mukaan Terrafamen l. Talvivaaran tuottaman nikkelirikasteen jalostaja, Norilsk Nickel, ottaa talteen 10 000 kg uraania vuodessa.1

Norilski Nickel on Venäjän oligarkien eli sionistien omistuksessa.

Näinhän tämäkin verkko alkaa selvitä: Norilski Nickelin pääomistajat ovat Vladimir Potanin, Oleg Deripaska ja Mihail Prohorov. Heitä luonnehditaan Venäjällä oligarkeiksi, ja heillä on vaikutusvaltaa maan politiikassa. Kysymyksessä on siis Venäjän keinottelemalla rikastuneet Venäjän sionistit.

Norilski Nickelin pääomistajat ovat Venäjän sionistit Vladimir Potanin, Oleg Deripaska ja Mihail Prohorov. Nämä toimijat hyödyntävät Terrafamen uraania.

Norilski Nickelin pääomistajat ovat Venäjän sionistit Vladimir Potanin, Oleg Deripaska ja Mihail Prohorov. Nämä toimijat hyödyntävät Terrafamen uraania.

Lisäksi syntyjään Venäjän juutalainen Vladimir Potanin2 on istunut myös sionistisen Guggenheim-säätiön hallituksessa jo vuodesta 2001.3 Oleg Deripaskalla on puolestaan yhteyksiä niin Goldman Sachsin kuin myös Morgan Stanleyn kanssa.4

Mihail Prohorov oli Venäläisen Finans-lehden mukaan Venäjän rikkain ihminen talvella 2009. Hänen omaisuutensa oli 14,1 miljardin dollarin arvoinen.5 Liike-elämän aikakauslehti Forbes listasi maaliskuussa 2007 hänet maailman 38:si rikkaimmaksi henkilöksi. Prohorov on sukutaustaltaan juutalainen.6

Nämä kolme Venäläisiksi nimettyä liikemiestä ovat Venäjän oligarkeja eli muodostavat tehokkaan sionistisen vaikutuksen Venäjän sisä- ja ulkopolitiikkaan sekä maan talouteen.

Huolimatta Terrafamen Suomen valtion omistussuhteesta ajautuu uraania Norilski Nickelin kautta Venäjän sionisteille, joilla on tunnetusti lämpimät suhteet esimerkiksi terroristivaltio Israeliin ja Yhdysvaltoihin. Ohjautuvatko Suomen uraanivarannot siis valtioterroristeille? Siltä se vakavasti ottaen vaikuttaa.

Asiakkaat kahmivat uraania talteen.

Lisäksi Suomen Luonnonsuojeluliitto syyttää Terrafamen Sotkamon kaivosta sakan seassa olevan uraanin myynnistä ilman asianmukaisia lupia.7

Luonnonsuojeluliitto on epäillyt, että kaivoksen raffinaattialtaan tuotesakkaa myydään kansainväliselle ostajalle. 7

Joni Lukkaroinen.

Joni Lukkaroinen.

Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen myöntää, että raffinaattisakka on kaupattava tuote. 7

– Me pyrimme myymään raffinaattialtaan sakkaa. Se on myös tuotesakkaa, joka sisältää meidän päätuotteitamme eli nikkeli­sulfidia ja sinkkisulfidia. Uraanin pitoisuus sakassa on pieni, 20 mg/kg. En ota kantaa, olemmeko saaneet raffinaattisakkaa myytyä, Lukkaroinen toteaa. 7

Kuitenkin kipsisakassa oli arviolta 400 000 kiloa uraania.

Terrafamen kaivoksen kipsisakkaan varastoituu uraania kiviaineksen louhinnassa ja metallien erottelussa.

Säteilyturvakeskuksen mittauksien mukaan kipsisakka-altaan uraanipitoisuuksista vuonna 2012, saatiin tulokseksi varastoitunutta uraania 240 tonnia. Säteilyturvakeskuksen laboratorionjohtajan Pia Vesterbackan mukaan kaivoksen kipsisakassa on uraania keskimäärin 100 mg/kg.7

– Arvioimme, että kipsisakka-altaan sakassa olisi vuoden 2015 lopussa ollut uraania noin 400 tonnia, kertoo Vesterbacka.

Markku Juutinen

 

Lähteet

 1. Yle (14.2.2012). Talvivaaran uraanin käsittely pysyy Harjavallassa. http://yle.fi/uutiset/3-5063946
 2. The Moscow time: https://themoscowtimes.com/business/article/potanin-sues-prokhorov-over-office/376814.html
 3. Interros: http://www.interros.ru/en/team/potanin/#.WEsGbVyYE7R
 4. TWSJ (30.8.2009). Deripaska Accused U.S. of Blackmail: http://www.wsj.com/articles/SB125687000832717809
 5. Taloussanomat-Reuters (16.2.2009): Venäjän rikkain on tavoiteltu poikamies.
 6. Brown, Chip (28.10.2010). The N.B.A.’s Oligarch and His Power Games. The New York Times Magazine.
 7. Terrafame myöntää Ylelle (18.11.2016): Asiakkaamme ottaa uraania talteen: http://yle.fi/uutiset/3-9291229
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Markku Juutinen

3 Kommentit

 1. Kuiva on kuivaa

  Minkähän vuoksi Talvivaara vielä käyttää vanhanaikaista liuoitusmenetelmää kun Tampereen korkeakoululla kehitettiin jo vuosia sitten kuivarikastusta? Sitä on käytetty jo kaivostoiminnassa muutamia vuosia ja se poistaa suurimman osan myrkyllisistä jätevesistä.

  (11)(0)
  • Keppihevonen

   Siis onko kuivaliuoitus tehokkaampaa kuin bioliuoitus? Suomen oloissa ehkä, mutta mihinkä se perustuu ja mitä sijoituksia sen suorittamiseen olisi tehtävä? Toimiiko se myös uraanin rikastukseen?

   (0)(0)
 2. Juha Sipilä on maanpetturi.

  Artikkelivinkki: http://holohoax.nu

  (4)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*