"Minut kasvatettiin kunnioittamaan sananvapautta. Olen liian vanha muuttaakseni tapojani vain mielistelläkseni uutta maailmanjärjestystä."

Bobby Fischer

Muuntogeenimaissi ei suojaa tuholaisilta, Brasilian maanviljelijät kriisissä

7 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 57 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 57 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 57 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 57 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 5 (7 ääntä, keskiarvo: 5,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Geenimuunnellun ravinnon kannattajat perustelevat usein kantaansa sillä, että GMO-maanviljelijöiden ei tarvitse käyttää yhtä paljon torjunta-aineita kuin muiden. Brasiliassa väite on kuitenkin jouduttu toteamaan myytiksi kantapään kautta.

Suuri joukko brasilialaismaanviljelijöitä vaatii korvauksia geenimuunnellun Bt-maissin siemenien valmistajilta. Muuntogeenimaissia viljelleet brasilialaiset ovat joutuneet suihkuttamaan satoonsa tuholaistorjunta-aineita jopa kolmesti tämän vuoden aikana. Huijaukseksi paljastuneen ihmemaissin takana on pahamaineisia monikansallisia yrityksiä, kuten Dow, Monsanto, Syngenta AG ja DuPont. Siementen tulisi erittää hyönteisiä karkottavia aineita, mutta tuholaiset ovatkin kehittäneet vastustuskyvyn torjunta-ainetta vastaan.

Aprosoja-MT-järjestön puheenjohtaja Ricardo Tomczyk on asettunut maanviljelijöiden puolelle. Hänen mukaansa siemeniä markkinoineiden yritysten mukaan muuntogeenimaissin oli määrä tappaa sitä syövät toukat. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, mikä on nostanut maanviljelyn kustannuksia tuntuvasti. Tämä näkyy tietysti myös kuluttajien lompakoissa. Lisäksi viljelymaa ja maissi ovat nyt täysin kyllästettyjä perinteisillä torjunta-aineilla.

GM_sign

Aiemmin tänä vuonna sama epäonni kohtasi viljelijöitä Yhdysvaltojen Iowassa. Sekä Iowassa että Brasiliassa suuryritykset ovat syyttäneet röyhkeästi maanviljelijöitä siitä, ettei GMO-maissi ole toiminut mainospuheiden lupaamalla tavalla. Koska muuntogeenimaissi on aiheuttanut toukkien odottamattomia mutaatioita, voi ilmiöllä olla vielä huomattavasti kauaskantoisempia vaikutuksia alueen ekosysteemiin.

Siemeniä valmistaville megayhtiöille uutinen on lopulta kuitenkin tervetullut, sillä toimimattoman erän jälkeen asiakkaat joutuvat ostamaan samoilta yrityksiltä uuden erän korvaamaan menetykset. Häviäjiä sen sijaan ovat kuluttajat, viljelijät ja ympäristön hyvinvointi.

Natural News

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*