"Yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko."

George Orwell

Mustat perimältään lähempänä bonoboja kuin valkoiset

1 ääni, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 51 ääni, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 51 ääni, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 51 ääni, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 51 ääni, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 5 (1 ääntä, keskiarvo: 5,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Bonobo, Lola Ya Bonobo Sanctuary, Kinshasa, DR of CongoTiedelehti Naturen julkaisema artikkeli ihmisapinoiden ja ihmisten välisestä geneettisistä yhteyksistä paljastaa bonobojen olevan läheisempää sukua mustille afrikkalaisille kuin valkoisille eurooppalaisille.

Tutkimuksessa vertailtiin simpanssien ja bonobojen sekä bonobojen ja ihmisten välisiä geneettisiä eroja. Vaikka sekä simpanssit että bonobot ovat perimältään lähellä ihmislajia, niiden lajityypilliset käyttäytymismallit eroavat osittain toisistaan. Simpanssit käyttävät aggressiota keinona asemansa nostamiseen ja lisääntymismahdollisuuksien parantamiseen. Simpanssit muodostavat keskinäisiä liittoumia puolustaakseen reviiriään ja hyökätessään vieraiden laumojen alueille.

naturebonoboSimpansseista poiketen bonobo-urokset ovat bonono-naaraiden dominoimia. Bonobot eivät muodosta liittoumia ja bonobojen seksuaalinen käytös on intensiivistä ja joskus saman sukupuolen edustajiin suuntautunutta.

Nature.com

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*