- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

MOT antaa virallista kritiikkiä

Viime maanantaina Yleisradio julkaisi toimittaja Martti Backmanin MOT-ohjelman Jääkausihälytys, jossa kyseenalaistetaan ilmastonlämpenemistä ajavat virallisten tahojen, kuten Ilmatieteen laitoksen, tutkimukset.

Kyseisentapainen kritiikki on jäänyt mediassa todella vähälle huomiolle huolimatta siitä, että tutkimukset, joiden mukaan minkäänlaista ilmastonlämpenemistä ei ole havaittavissa, ovat lisääntyneet. Lisäksi yleinen luottamus virallisten tahojen lämpötilamittauksiin on rapistunut alan tutkimuslaitoksissa viime vuosina tapahtuneiden erilaisten sekaannusten ja suoranaisten piilottelujen vuoksi.

Toimittaja Backman perustelee Jääkausihälytys -ohjelman tekemistä sillä, että hänen mukaansa liian yksimielinen tiede on aina liian epäilyttävää. Jos sadat tutkimukset ympäri maailman ovat ristiriidassa virallisen ilmastonmuutosselityksen kanssa, on journalistin tehtävä kertoa niistä. Tähän mennessä nämä vastavirtaan puhaltavat tutkijat eivät ole saaneet ääntään kuuluville missään isommissa medioissa.
Backmanin omien sanojen mukaan tärkein motivaatio tähänkin ohjelmaan on se, että ”vastavirtaan uiminen ilmastokysymyksessä on vallankäytön valvontaa, sitä, mitä länsimaissa journalismilta odotetaan”.
MOT -ohjelma on nähtävissä Yle Areenassa.