- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Monsanto on vuoden 2011 pahansuopaisin yhtiö

Yhdysvaltalainen terveyssivusto Natural Society on nimennyt maatalous- ja kemikaalijätti Monsanton vuoden 2011 kauheimmaksi yhtiöksi uhkaamalla sekä ihmisten terveyttä että ympäristöä.

Monsanton hallussa on suurin osa geenimuuntelun teknologiasta ja kaupasta. Pelkästään Yhdysvalloissa yhtymä pitää hyppysissään yli 90 % gm-siementen markkinoista.

Yhtiön päätuotteena tunnetun, glyfosaattipitoisen rikkaruohontorjunta-aine Roundupin ruiskuttaminen on saanut luonnonvastaiskuna aikaan nk. superrikkaruohoja, joihin eivät torjunta-aineet enää tepsi. Kesällä 2011 julkaistiin puolestaan raportti, joka paljasti, että Roundupin vaarallisuutta salattiin EU:ssa ja Yhdysvalloissa. Tutkimuksissa Roundupin on todettu aiheuttavan laboratorioeläimille keskenmenoja ja sikiövaurioita sekä glyfosaattia kestävän gm-viljan keskenmenoja maatilojen eläimille. Lisäksi Roundupin on havaittu köyhdyttävän maaperää.

Euroopassa Itävallassa, Kreikassa, Luxemburgissa, Ranskassa, Saksassa ja Unkarissa on kieltoja gm-tuotteille. Myös Peru kielsi hiljattain lailla muuntogeenisten kasvien viljelyn maassaan 10 vuodeksi eteenpäin.  Yhdysvalloissa sen sijaan 93 % tuotetusta soijasta ja 86 % maissista on geenimuunneltuja.

Natural Society toivoo Monsanton nimeämisen vuoden 2011 hirveimmäksi yhtiöksi lisäävän tietoisuutta yhtymän aiheuttamista uhkista ihmisille ja ympäristölle.

Lähteet:
http://naturalsociety.com/monsanto-declared-worst-company-of-2011/

http://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/content/20110408STO17335/html/Ymp%C3%A4rist%C3%B6valiokunta-J%C3%A4senvaltiot-p%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4k%C3%B6%C3%B6t-geenimuunnellusta-ruoasta

http://www.farmersguardian.com/home/latest-news/gm-crops-banned-in-peru/43842.article

http://fi.wikipedia.org/wiki/Monsanto

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/peru-kielt%C3%A4%C3%A4-gm-viljan-viljelyn-1.9079