- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Miten puhdistaa verisuonet yhden hedelmän avulla

Tulevaisuuden hoitokeinot sydän- ja verisuonitautien ehkäisemiseen ja hoitoon eivät löydy lääkekaapista, vaan keittiöstä ja puutarhasta.

Granaattiomena estää tutkitusti sepelvaltimotaudin etenemisen. Atherosclerosis-lehdessä julkaistu uusi tutkimus vahvistaa, että granaattiomenauute voi estää ja parantaa sydäntautikuolleisuuteen liittyvän merkittävimmän tekijän, ateroskleroosin. Ateroskleroosi merkitsee sepelvaltimoiden asteittaista tukkeutumista rasvoittumisen vuoksi.

Lehden selostamassa kokeessa annettiin hiirille annettiin granaattiomenauutetta juomavedessä kahden viikon ajan. Koehiirillä oli synnynnäinen geneettinen taipumus sepelvaltimotukoksiin. Uutetta alettiin antaa jo kolmen viikon ikäisestä lähtien. Vaikka granaattiomenahoito itse asiassa kohotti LDL-kolesterolitasoja, se kuitenkin pienensi ateroskleroottisen plakin kertymiä aortan läppäkupissa (aortan avanne aorttaläppien yläpuolella) ja vähensi ateroskleroottisia tukoksia sepelvaltimossa.

Tutkijat havaitsivat granaattiomenan johtaneen myös muihin hyödyllisiin terveysvaikutuksiin:

Miten jokin niin arkinen asia kuin hedelmäuute voi kumota niin monia sepelvaltimotaudin ilmentymiä ja oireita samanaikaisesti tutkimuksen osoittamalla tavalla? Vastaus saattaa hyvinkin piillä tosiasiassa, että esivanhempamme kasvoivat tiettyjä ruokia syöden (erityisesti hedelmiä) niin pitkään, että niiden puute saattaa johtaa suoraan elintoimintojen rappeutumiseen. Itse asiassa kaksinkertainen Nobel-palkittu Linus Pauling on esittänyt, että C-vitamiinin puutos on yksi tärkeimmistä sydän- ja verisuonisairauksien aiheuttajista, sillä esivanhempamme kasvoivat ympäristössä, jossa hedelmiä oli saatavilla ympäri vuoden ja siksi ihmiselimistö ei kykene valmistamaan C-vitamiinia synteettisesti.

arteries_clogging [1]

 

Lisää aiheesta

Alati kasvava joukko tutkimuksia todistaa, että granaattiomena voi avata verisuonien tukoksia. Esimerkiksi vuonna 2004 Clinical Nutrition julkaisi kolmevuotisen israelilaisväestön tutkimuksen tulokset, joka osoitti, että granaattiomenamehun päivittäinen nauttiminen paransi kaulavaltimon ahtaumaa jopa 29 % vuoden aikana. Vastaavasti verrokkiryhmässä ahtaumat kasvoivat samassa ajassa 9 %, mikä osoittaa selvästi granaattiomenan avaavan verisuonia vielä tehokkaammin kuin ensi näkemältä vaikuttaa.

Granaattiomenan hyödyt sydän- ja verisuonisairauksien hoidossa ovat melko laajat, kuten seuraavat kokeissa selvinneet ominaisuudet osoittavat:

 

Alkuperäinen artikkeli englanniksi lähteineen GreenMedInfo-verkkosivuilla [2].