- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Miksi NATO nousee sotaan Libyaa vastaan?

Pankkiirieliitti ei pitänyt Libyan pyrkimyksestä vapauttaa koko Afrikka Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston vallasta.

NATO, sen tukemat al-Qaidan joukot ja Britannian SAS ovat katkaisseet veden kulun, pommittaneet supermarketteja, tehneet iskun EID-juhlan perjantairukouksiin. Eräiden lähteiden mukaan myös tuhansia ihmisiä on joukkomurhattu.

Suurin osa Libyasta on silti yhä Jamāhīriyyaksi kutsuttujen kansankongressien hallinnassa. ”Kapinallisten” valta ulottuu ainoastaan Benghaziin ja osiin Tripolia. Vähintään miljoonalla libyalaisella on AK-47, joita on jaettu kansalle hyökkäyksen ja miehityksen varalta. Libyan puolustusvoimat jatkavat yhä vastarintaa. Eri arvioiden mukaan 70 tai 80 prosenttia Libyasta on edelleen Libyan puolustusvoimien sekä Libyan hallitukselle uskollisten heimojen kontrollissa. NATO on sulkenut viestintäjärjestelmiä, ja aseelliset ryhmät ovat terrorisoineet siviiliväestöä.

Taisteluita ”kapinallisten” ja libyalaisten välillä on yhä käyty Tripolissa, ja Bani Walidin kaupunki on onnistunut torjumaan hyökkäykset. Sirte on saarrettu, sen ruokavarastot on tuhottu ja vesilähteet katkaistu; kaupunkia pommitetaan tauotta. Naisia ja perheitä ei päästetä ulos, miehet päästetään, minkä jälkeen heidät tapetaan tai vangitaan.

”Kapinallisten” tukikohdassa Benghazissa on puhjennut levottomuuksia: neljä voimatekijää ovat ryhtyneet toimiin toisiaan vastaan: obeid- ja haruba-heimot, ääri-islamistiryhmät sekä muun muassa Qatarista, Jordaniasta, Egyptistä ja Tunisiasta saapuneet NATO:n palkkasoturit.

NATO on pommittanut liittolaisiaan, nk. kapinallisia Benghazissa, ja kapinallisryhmien välillä on ollut taisteluita. On mahdollista, että Kyrenaikan heimot ovat päättäneet liittyä Libyan hallituksen puolelle taistelemaan ”kapinallisjoukkoja” vastaan: kapinalliset uskovat siviilien ryhtyneen tukemaan Gaddafia ja kansantasavaltaa aseellisesti.

Algeria aikoo lähettää humanitaarista apua Libyaan. Syyrialaiset ja algerialaiset hakkerit ovat hyökänneet Qatarin emiirin al-Jazeera-kanavaa vastaan. Malin ja Nigerin hallitukset ovat huolissaan aseistautuneiden joukkojen ilmestymisestä alueilleen, ja Afrikan maat lähettävät apua, jotta NATO:n ja al-Qaidan vaikutus Libyassa voidaan lopettaa.

Libyan hallintojärjestelmä perustuu kansan muodostamiin kongresseihin sekä valittuihin toimeenpaneviin neuvostoihin, ja tämä järjestelmä on nostanut Libyan elintason Afrikan korkeimmaksi. Libyan elintaso oli ennen sotaa korkeampi kuin Venäjällä, Brasiliassa ja Saudi-Arabiassa.

Maassa on Gaddafin jäljiltä ollut maksuton terveydenhuolto, koulutus ja sähkö sekä ilmaiset asunnot. Libyalla on ollut varaa pyrkiä vapauttamaan koko Afrikka Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston vallasta muun muassa luomalla kultadinaarin ja afro-valuutan, ja nuo varat Yhdysvallat on nyt ryöstänyt.

Monien analyytikoiden mukaan juuri nuo ovat syitä NATO:n sotaan Libyaa vastaan. Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy sanoi Libyan olevan uhka kansainvälisen yhteisön ”taloudelliselle turvallisuudelle”. ”’Kansainvälinen yhteisö’ on ilmaus, jota käytetään pankkiirieliitistä, ei kaikkien kansojen muodostamasta ihmisyhteisöstä”, artikkeli toteaa.

Libya

Lähteet:
Suomenkielinen lähde: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1183 [1] ; toim. Jukka J. Rintala
Alkuperäinen lähde:  Mathaba News Agency sekä http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1213 [2]