- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Miksi sionistit varastavat palestiinalaisten veden?

Uusi dokumentti Farming Without Water: Palestinian Agriculture in the Jordan Valley kertoo palestiinalaisten maanviljelijöiden vaikeasta elämästä julman [1] juutalaismiehityksen alaisuudessa.

Palestiinalaisilla on vakava ongelma – kuivuus. Kuivuudella on syynsä – juutalaisvaltio Israel. Juutalaiset rakentavat laittomia siirtokuntia Palestiinaan kasvattaakseen Israelin pinta-alaa, vaikeuttaakseen palestiinalaisten elämää ja käyttääkseen palestiinalaisia hyväksi. Dokumentissa haastateltu Jordanjoen laakson maanviljelijä kertoo, että juutalaiset siirtokunta-asukkaat kohtelevat palestiinalaisia kuin saastaa. Juutalaiset siirtokunta-aktivistit ”takavarikoivat” palestiinalaisilta omaisuutta ja rakentavat ”turva-aitoja”, jotka estävät alkuperäiskansan vapaan liikkuvuuden. ”Turva-aidat” myös muistuttavat palestiinalaisia siitä, että naapurit pitävät itseään heitä rodullisesti parempina – ”Jumalan valittuna kansana”.

Juutalaisia on historiassa kuvattu epärehellisiksi liikemiehiksi. Mitä veden kauppaaminen miehitysalueilla kertoo heistä? [2]

Juutalaisia on vuosisatojen ajan kuvattu epärehellisiksi liikemiehiksi esimerkiksi kirjoissa, näytelmissä ja maalauksissa. Mistä veden kauppaaminen miehitysalueilla kertoo?

Nykyään 91 % Jordanjoen laakson viljelykelpoisesta alueesta on rajattu ainoastaan juutalaisen kansan käyttöön. Sinne ei ”ali-ihmisillä” ole asiaa. Maanviljelijät on ajettu yhä ahtaammalle, mikä merkitsee muun muassa sitä, että viljelykausi on lyhentynyt. Palestiinalaisia kielletään rakentamasta ja korjaamasta kaivoja. Sadevettä ei saa kerätä säiliöihin. Vesi on ostettava kovaan hintaan juutalaisilta kauppiailta ja kuljetettava vaivalloisesti kotiin. Mikäli juutalaiset siirtokunta-aktivistit löytävät ”luvattoman” vesisäiliön palestiinalaiskodista, säiliö tuhotaan.

Koska aseistetut juutalaiset kontrolloivat aluetta, arabiperheiltä puuttuu usein kokonaan juomavesi. Kun vettä ei tule, myös ruoanlaitto, kotityöt ja peseytyminen vaikeutuvat. Elinkeinojen kirjo kaventuu, sillä vettä ei riitä edes karjan tarpeisiin.

Yhä useampi alueen palestiinalaisperhe on turhautunut tilanteeseen ja harkitsee pois muuttamista. Tämä on tietysti juutalaisten siirtokunta-aktivistien tavoite: unelma Suur-Israelista täyttyy sitä mukaa, kun uusia alueita puhdistetaan etnisesti ei-juutalaisista. Toisinaan juutalaiset eivät jaksa odottaa; dokumentissa haastateltava Jordanjoen laakson maanviljelijä Muhammad Ebsharat kertoo, että israelilaiset ovat tuhonneet hänen kotinsa jo 16 kertaa yrittäessään pakottaa hänet muuttamaan pois alueelta.

Sionistit pyrkivät toisinaan oikeuttamaan Israelin olemassaolon sillä, että juutalaisvaltio tulee taloudellisesti paljon paremmin toimeen kuin palestiinalaisalueet. Tämä kuitenkin johtuu siitä, että israelilaiset riistävät jatkuvasti Palestiinan työntekijöitä sekä luonnonresursseja, kuten maanviljelijöiden vettä ja Gazan luonnonkaasua [3]. Lisäksi juutalaiset estävät esimerkiksi aurinkopaneelien sekä nykyaikaisten käymälöiden käytön ja kieltävät usein maanviljelijöitä käymästä kauppaa. Lue lisää Palestiinan riistosta artikkelista ”Professori: Juutalaiset pakottavat Palestiinan köyhyyteen [4]”.

Israel_curbing_water_by_Latuff2 [5]

Electronic Intifada [6]