- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Mikä synnytti Ranskan keltaliivien toiminnan?

Ranskassa ovat marraskuusta alkaen jatkuneet voimakkaat mielenosoitukset, joiden leimahtamisen syynä länsimedia pitää elinkustannusten nousua ja presidentti Emmanuel Macronin vastustuksesta kärjistyneitä tunteita. Ranskalaisten keltaliivien vaatimuslista1  kuitenkin paljastaa sen, että mielenositusten syynä ovat paljon muut tekijät kuin mitä valtamedia antaa ymmärtää. Tarkastelkaamme näitä syitä sekä ynnä muita tähän ilmiöön liittyviä kysymyksiä.

Emmanuel Macronin.

Emmanuel Macron.

Mitä valtamedia esittää Ranskan kansannousun syyksi?

Ylen [1] mukaan uudistusmielisyytensä ansiosta kansan ”suosikiksi” ja presidentiksi noussut Emmanuel Macron on joutunut puolustuskannalle. Puolustuskannalle Macron on joutunut uudistuksista, jotka sisältävät sekä varallisuusveron poiston että polttoaineveron korotuksen. MTV [2] uutisointi noudatti samaa linjaa kuin Ylellä: Ranskan hallitus pelkää isoja väkivaltaisuuksia lauantain mielenosoituksiin, joissa protestoidaan kohonneita elinkustannuksia ja presidentti Emmanuel Macronin hallitusta vastaan.

 

Keltaliivien mielenosoitukset, tai liikehdintä on levinnyt ympäri Eurooppaa. 30. marraskuuta 300 belgialaista kokoontui Brysseliin protestoimaan, kuten ranskalaiset keltaliivit, polttoaineiden verojen nousua. Jotkut belgialaiset osoittivat mieltään myös laajasti pääministeri Charles Michelin erottamisen puolesta, ilmoittaa Verkkouutiset [3].

Verkkouutiset pitävät Ranskan keltaliivi-liikehdintää poikkeuksellisena mielenosoitusryhmänä, sillä heiltä puuttuu virallinen kokoonkutsuja, kuten ammattijärjestö tai poliittinen ryhmä. Belgian keltaliivit tahtovat kuitenkin perustaa liikehdinnän pohjalta myös puolueen seuraaviin liittovaltion vaaleihin.

 

Mitkä ovat Ranskan kansannousun oikeat syyt?

Otsikon kysymys vaatii tarkastelemaan Ranskan yhteiskunnallisia ja sosiaalisia olosuhteita. Ensinnäkin asunnottomuus on Pariisissa arkipäivää. Jo vuonna 2008 Ranskassa oli virallisten tilastojen mukaan lähes 90 000 asunnotonta [4]. Avustusryhmien mukaan yli kolme miljoonaa ihmistä elää puutteellisissa asunto-oloissa kadulla, matkustajakodeissa, asuntovaunuissa tai huoneistoissa, jotka ovat vailla lämmitystä tai peseytymismahdollisuuksia.

Ranskassa ovat minimipalkat 2018 tilastojen [5] mukaan 1498,47 euroa kuukaudessa, ja Suomessa vastaava palkka lienee noin 1900–2000 euron välillä, sillä esimerkiksi toimisto- ja laitossiivoojien mediaanipalkka [6] kuukaudessa on 1986 euroa. Siivoojien ala on Suomessa matalapalkkaista. Pienituloisia ja aineellisissa puutteissa oli vuonna 2008 Tilastokeskuksen [7] tilastojen mukaan Ranskassa enemmän kuin Suomessa.

Ranskassa yksityistäminen etenee vauhdikkaammin kuin Suomessa. Tästä esimerkkinä Ranskan parlamentti hyväksyi pari kuukautta sitten hallituksen suunnitelman yksityistää [8]  Pariisin kolme lentokenttää sekä valtion arpapeliyhtiön. Lisäksi hallitus on päättänyt vähentää omistusosuuttaan Engie-energiayhtiössä. Yksityistämiset sisältyvät osana Macronin suunnitelmaa rahoittaa innovaatioita ja lyhentää valtionvelkaa. Ranskaa on vaivannut suuri alijäämä [9], jopa 3,0 prosenttia BKT:sta, ja hieman ylikin. Tähän verraten Suomessa viimevuonna julkisyhteisöjen alijäämä oli 0,7 prosenttia BKT:sta [10]. Euro on siis heikentänyt Ranskan taloutta, mihin on vaikuttanut lisäksi ulkomaisen velkaosuuden kasvaminen.

Macron on pankkiirien ja kansainvälisen suurpääoman palvelija, jota ei kiinnosta isänmaan ja kansan etu sekä hyvinvointi.

Macron on Rothschildien presidentti. Emmanuel Macronia ovat tukeneet niin monikansalliset finanssieliitit, vasemmisto [11] sekä sionistinen eliitti [12]. Macron on tehnyt uraa Rothschild [13]pankkiiri [14]na ja hankkinut luottomiehen aseman koronkiskojien kieroutuneessa maailmassa.

Macron oli rahavaltiaiden globaalia hyvinvoinnin tuhoamista ajavana ehdokkaana myös vasemmiston tärkeimpänä miehenä vaaleissa. Vasemmiston funktiona oli toimia poliiseja vastaan polttopulloin varustettuina [15] sekä Marine Le Penin kannattajia terrorisoivana [16] jalkaväkenä.

Koska Macron on henkeen ja vereen suurpääomien ja pankkiirien edunvalvoja maassaan, on Ranska hylännyt oman keskuspankkinsa, sekä velkaantunut ennätyksellisesti; Ranskaa on vaivannut suuri alijäämä [9], jopa 3,0 prosenttia BKT:ta, ja hieman ylikin. Tähän verraten Suomessa viimevuonna julkisyhteisöjen alijäämä oli 0,7 prosenttia BKT:sta [10]. Euro on siis heikentänyt Ranskan taloutta, mikä on kurjistanut ranskalaisten taloutta entisestään. Katkeruutta ei voi olla lisäämättä varakkaille samaan aikaan annetut veronkevennykset veronkierron mahdollisuuksineen. Lisäksi ylikansalliset yhtiöt ovat saaneet valtion toimintatukea, mitkä yritykset eivät ole tuottaneet hyötyä kansalle, eikä Ranskan valtiolle.

Koska Macron on pankkiirien ja kansainvälisen suurpääoman ensisijainen edunvalvoja, joka ei ole välittänyt isänmaansa ja kansalaistensa yhteisestä hyvästä, on kansa noussut barrikadeille vaatimaan oikeuksiaan.

Ranskan keltaliivien vaatimuksia muun muassa ovat:1

Frexit: Erotaan EU:sta saadaksemme takaisin taloudellisen, rahataloudellisen ja poliittisen itsenäisyyden (toisin sanoen, kunnioita vuoden 2005 vaalitulosta, jolloin Ranska äänesti EU:n perustuslakia vastaan, joka sitten nimettiin Lissabonin sopimukseksi, ja jossa Ranskan kansa unohdettiin.)

Estetään ultra-rikkaiden veronkierto

Yksityistämisen välitön lopetus, ja julkisten hyödykkeiden, kuten moottoriteiden, lentokenttien, raideverkoston, jne., uudelleenkansallistaminen

Luovutaan kokonaisuudessaan ideologioista opetushallituksessa, sekä lopetetaan kaikkien haitallisten koulutusmetodien opettaminen

Mediamonopolit tulee purkaa, ja niiden täytyy pysytellä politiikan ulkopuolella. Sananvapauden ylläpitäminen, mikä antaa kansalaisille mahdollisuuden osallistua median kautta yhteiskunnalliseen keskusteluun. Näin mielipiteiden kirjo kasvaa.

Lopetetaan Ranskan osallistumisen ulkomaisiin hyökkäyssotiin ja erotaan Natosta

Estetään pakolaisvirrat, joita ei voi majoittaa tai integroida, ottaen huomioon perusteellisen sivilisaatiollisen kriisin, jonka toteutuminen on mahdollista,

ja niin edelleen.

Koska Macron on pankkiirien ja kansainvälisen suurpääoman ensisijainen edunvalvoja, joka ei ole välittänyt isänmaansa ja kansalaistensa yhteisestä hyvästä, on kansa noussut barrikadeille vaatimaan oikeuksiaan. Ranska on kurjistavalla talouspolitiikallaan sekä maahanmuuton suosimisella synnyttänyt ahdinkoa ranskalaisten keskuudessa.

Kevennys Jessikka Arolta

Jessikka Aro.

Jessikka Aro.

 

Juutalaisen Bonnier-suvun palkitsema agendajournalisti Jessikka Aro [17] ilmoittaa, että tuoreen tutkimuksen mukaan Venäjän sometrollit ovat yllyttäneet ranskalaisia väkivaltaiseen mellakointiin. Siten Venäjän presidentti Vladimir Putin on kaiken muun lisäksi myös Ranskan keltaliivien ”mielenosoitusten” ja levottomuuksien taustalla. Aro on tullut kuuluisaksi muiden muassa lennokkaista salaliittoteorioistaan.

 

 

Myös Suomessa tulee toimia

Keltaliivien liikehdintä on levinnyt myös Suomeen, jossa onkin aihetta todella voimakkaalle oppositiolle, ja peräti varsinaiselle vallankumoukselle. Suomi on joutunut Euroopan unionin jäsenyyden saattelemana röyhkeän rahamaailman sekä globaalien yhtiöiden lobbareiden verkosto uhriksi. Negatiivisen globalisaation toimijat kykenevät suurella rahalla sponsoroimaan tutkimuksia, joiden tulokset saavuttavat poliittisia laajoja linjauksia.2 Suomen poliittinen koneisto vallanpitäjänä noudattaa pilkulleen näitä Brysselin lobbaajien ohjeita, joiden mukaan maata alistetaan irvokkaalla innolla monikansallisten pääomapiirien ja globaalin rahoitusmaailman laareihin. Yksi groteskein kansan oikeuksia mitätöivä ele oli Suomen poliittisilta päättäjiltä tuoda YK:n siirtolaissopimus eli GCM-sopimus Suomen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Saavuttaaksemme yhteiseen hyvään ja itsenäisyyteen perustuvan hyvinvointivaltion tulee Suomessa oppositioryhmien toimia radikaalien muutoksien toteutumiseksi valtion sisällä.

Kollektiivinen liikehdintä tietysti tähtää yhteiskunnalliseen muutokseen, joka palvelisi yhteistä hyvää. Aivan eriasia on riittääkö tällainen liikehdintä todelliseen vallankumoukseen, joka vaaditaan pitkäkestoisen ja hyvinvointivaltion saavuttamiseksi. Ainakin keltaliivien liikehdinnässä tulisi olla lähestulkoon koko Suomi mukana.

Markku Juutinen

 

Lähteet

  1. Keltaliivien vaatimukset. Suomennos: Jarmo Ekman. [18]
  2. Friedrich Monseri ja Matthieu Lietaerti (2012). The Brussels Busines –dokumenttielokuva. (Siinä Olivier Hoedeman puhuu ERT:n Reshaping Europe –raportin ja komission trans-European Networks –hankkeen yhteyksistä)

 

Viittaukset

https://yle.fi/uutiset/3-10548905 [1]

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ranskan-hallitus-pelkaa-uusia-vakivaltaisuuksia-lauantaille-kaavailluissa-mielenosoituksissa/7193828#gs.x7Lfarc [2]

https://www.verkkouutiset.fi/nain-keltaliivien-mielenosoitukset-leviavat-euroopassa/?fbclid=IwAR0D3zAsOz8B8QpksEvrlebQTvNxcv6xTWRaNmCDF2Xo7yF9sP7nV9HRJCY [3]

https://yle.fi/uutiset/3-5756888 [4]

http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=earn_mw_cur&lang=en [5]

http://www.palkkatieto.com/siivooja/ [6]

https://www.stat.fi/til/tjt/2008/tjt_2008_2010-05-20_kat_004_fi.html [7]

https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Ranska-yksityist%C3%A4m%C3%A4ss%C3%A4-Pariisin-lentokentti%C3%A4-ja-arpapeliyhti%C3%B6n/1265748 [8]

https://www.consilium.europa.eu/fi/press/press-releases/2018/06/22/france-s-deficit-below-3-of-gdp-procedure-closed/ [9]

https://findikaattori.fi/fi/44 [10]

https://www.huffingtonpost.com/entry/france-election-cordon-sanitaire_us_58fd37bbe4b00fa7de1537a4 [11]

https://www.haaretz.com/world-news/europe/.premium-jews-helped-defeat-le-pen-this-is-their-fear-under-macron-1.5469384 [12]

https://www.ft.com/content/967daaae-2412-11e7-8691-d5f7e0cd0a16 [13]

https://www.ft.com/content/9bd62502-12cf-11e7-b0c1-37e417ee6c76 [14]

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/01/riot-paris-protesters-clash-police-front-national-supporters/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter [15]

http://www.france24.com/en/20170413-france-arson-attack-targets-marine-le-pen-campaign-headquarters-paris [16]

https://archive.fo/sGm8j [17]