- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Miesten tulee välttää soijaproteiinia – madaltaa testosteronitasoa

Connecticutin yliopiston tutkimus vahvistaa tiedon siitä, että soijalla on terveydelle haitallisia vaikutuksia. Tutkimuksen mukaan ne, jotka syövät heraproteiinin sijaan soijaproteiinia, kärsivät selvästi matalammasta testosteronitasosta.

Soijaproteiini laskee testosteronin määrää, mutta nostaa toisaalta stressihormoni kortisolin tasoa.

Tutkimuksessa koehenkilöt jaettiin kolmeen ryhmään: osa heistä söi heraproteiinia, osa soijaproteiinia ja osa lumevalmistetta, jolla ei ollut vaikutusta lopputulokseen. Kaikki koehenkilöt söivät aamuisin 20 grammaa heille määrättyä ruokaa. Tämän jälkeen he nostelivat painoja ja kehittivät lihasmassaansa.

Kahden viikon koeajan loputtua selvisi, että soijaa syöneiden testosteronitaso oli selvästi matalampi ja kortisolitaso korkeampi kuin tavallisesti. Yhdistelmä on vaarallinen ja se altistaa sairauksille sekä ylipainolle. Yhdistelmästä kärsivät voivat kokea kuumia aaltoja, rintojen kasvua, kilpirauhasen vajaatoimintaa, osteoporoosia, univaikeuksia sekä sukupuolitoimintojen vaikeuksia.

Toisin sanoen aktiivisesti liikkuvien miesten ei tule syödä soijaproteiinia kasvattaakseen lihasmassaa. Soija naisellistaa ja altistaa lukuisille taudeille.

Natural News [1]