- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Mielipide: Valtaapitävät ovat tiedotus-välineiden erityisessä suojeluksessa

Kaksi esimerkkiä. Yksi. Noin kuukausi sitten Pyhäjoen Syysmessuilla oli paneeli aiheesta: KUNTA OLEMME ME. Meitä oli neljä pyhäjokista ( yksi / puolue ) osallistujaa, plus kansanedustaja / tohtori Seppo Kääriäinen panelissa.

Kysyttiin mm: Pitääkö mielestäsi kuntia yhdistää ? No Kääriäinen sai ensin vastata , hän puhui kauniisti ja taidolla sen puolesta: Että jos päädytään yhdistämiseen, sen tulee tapahtua aina alhaalta päin, kuntalaisten tahdosta.”

Minä yritin raottaa ihmisten edessä olevaa tietämättömyyden verhoa, tässä asiassa, kertomalla Esko Ahon kesk, hallituksen EU:lle antamasta kirjallisesta sitoumuksesta, jolla sitouduttiin vähentämään Suomen kunnat alle sadan –siinä laaditussa kartassa on 88.kuntaa. Tämän hallituksen kuntaministerinä oli Mauri Pekkarinen kesk,
Panelin juontaja antoi pyynnöstä Kääriäiselle kommenttipuheenvuoron, jossa hän runttasi minut maanrakoon sanomalla yliampuvasti: ” Meitä ei tässä asiassa määrää EU, NATO, eikä YK, vaan me itse.” Minulle ei annettu enää suunvuoroa.

Paikalla ollut Raahen Seudun toimittaja uutisoi asiasta vain Kääriäisen kommentin, eikä kommentoitavaa asiaa ollenkaan, kuten ei muutakaan ” rupusakin ” sanomaa.

Näin jäi kansa vieläkin tietämättömäksi siitä, mitä petoksellista vallassaolijat ovat tehneet tässäkin asiassa ja nyt muka tietämättöminä syyttelevät toisiaan ja näyttelevät, että miten tässä näin kävi.

Julkisensanan neuvostosta sanottiin lehdellä olevan oikeus uutisoida ne kohdat, mitkä se haluaa. TS. Tiedotusvälineet voi suojella luvallisesti vallassaolijaa ja vahvempaa ja mieluista, poimimalla heille myönteiset lauseet julki ja kielteiset pois ja tätä kyllä tehdään ahkerasti. Mutta tässä tapauksessa ja yleensäkin heidän mielestä, pitää antaa vastine oikeus toiselle osapuolelle.

Toinen esimerkki. Magneettimedian syytteet. Juha Kärkkäinen joutui tuomittavaksi siitä, kun hän on julkaissut artikkeleita tapahtuneista tosiasioista, joista kaikki vallan kahvassa olevia mielistelevät tiedottajat vaikenevat. Näitä asioitahan ei oikeudessa pystytty kumoamaan, eikä osoittamaan perättömiksi. Mutta tätä ei media ole tuonut ihmisten tietoisuuteen, vaan jatkaa mustamaalaamista. Miten kävi sananvapauden ? Kaikki kolme, tiedottaja, Julkisensanan Neuvosto ja Käräjäoikeus ovat sananvapauden tyrmänneet. TS. vallassaolevat saavat vapaasti hääriä pienessä piirissä, sillä sen ”vahtikoirat ” on vaiennettu.

Jaakko Jukkola Pyhäjoki
Suomalainen Puolue ry.