- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Masennuslääkkeet ovat yksi syy väkivaltaan

Ahdistuneisuus. Masentuneisuus. Mielialavaihdokset. Aikaisemmin negatiiviset tunnetilat koettiin osaksi normaalia tunne-elämää. Mutta: Tervetuloa 2000-luvulle, jolloin ahdistavat tunteet ja persoonalliset piirteet ovatkin sairautta. Niiden ainoa hoitomuoto on kemiallinen lääkitseminen.

SSRI, psyyke-, masennus-, tai mielialalääkkeet. Jo 1950-luvulla näiden tuotteiden tiedettiin aiheuttavan maniaa ja psykoosia.

Siitä lähtien, kun SSRI (serotoniinin takaisinoton estäjä) -lääke Prozac tuli markkinoille joulukuussa 1987, vastaavien lääkkeiden käyttö on lisääntynyt valtavasti. Pelkästään Prozacia on määrätty maailmanlaajuisesti n. 40 miljoonalle ihmiselle.

Prozacia alunperin markkinoiva lääkefirma Eli Lilly & Co kampanjoi massiivisesti kuinka epätavalliset tuntemukset, tai käytös johtuisi aivojen biokemiallisesta epätasapainosta, joka johtuisi aivojen välittäjäaine serotoniinin puutteesta. Lillyn patenttiajan päättyessä monet muut lääkefirmat ovat puskeneet markkinoille lukuisia omia variaatioitaan SSRI- lääkkeistä.

Nykyisin on jo lähestulkoon muotia olla masennuslääkityksessä. Varsinkin nuoriso on pistetty popsimaan useita eri pillereitä sekaisin. Totuus on kuitenkin, että kukaan lääkintäalalla ei oikeastaan tiedä onko biokemiallinen epätasapaino syynä mielenterveysongelmiin.

Maailman tuottoisimman teollisuuden haaran valtava markkinakoneisto on ottanut voiton tieteellisestä tutkimusfaktasta. Korruptio, ahneus, välinpitämättömyys ja vastuuttomuus ovat syrjäyttäneet Hippokrateen valan.

Varoituksille on syynsä

Mielenterveyden häiriöistä kärsivien yksittäisiä väkivaltatekoja on ollut aina, mutta koskaan aikaisemmin emme ole olleet kasvotusten globaalin ilmiön kanssa.

Aikaisemmin normaalina pidetyt ihmiset ovat yllättäen tehneet järkyttäviä julkisia joukkoteloituksia, tappaen lopulta itsensä. Voiko muka vain mediassa nähty malli innostaa täysin eri kulttuureissa ja maankolkissa elävät aikuiset ja pienet lapset näihin hirmutekoihin?

HS 8.11.2007: SSRI- lääkeryhmän tuotteita käyttää ainakin 70 prosenttia kaikista Suomen 300 000 mielialalääkkeiden käyttäjästä. Columbinen kouluampuja Eric Harris ja Dylan Klebold söivät SSRI -pillereitä (mm. Luvox ja Zoloft). Pelkästään Suomessa on markkinoilla parikymmentä lääkenimikettä.

Suomen lääkelaitos ei suosittele SSRI-lääkkeisiin kuuluvaa Cipralexia alle 18-vuotiaille.

Lääkkeen käyttöohjeisiin liitetty varoitus toteaa seuraavaa: Itsetuhoisuutta (itsemurhayrityksiä ja itsemurha-ajatuksia) sekä vihamielisyyttä (pääasiassa aggressiota, vastustavaa käyttäytymistä ja vihaa) on havaittu kliinisissä tutkimuksissa useammin masennuslääkkeitä saaneilla lapsilla ja nuorilla kuin lumelääkettä saaneilla lapsilla ja nuorilla.

Käyttö alle 18-vuotiaille ja jopa lapsille on kuitenkin mahdollista. Varoituksesta on jätetty pois mm. se, että näiden lääkkeiden on todistettu aiheuttavan käyttäjässään myös riippuvuutta.

Lääkevalmistajien ohella tutkimustiedon väärentämisestä kärähtänyt FDA (Food and drug administration) USA:ssa päätyi kuitenkin samaan

suositukseen 2004, ja kaksi vuotta myöhemmin ikäraja nostettiin 25 ikävuoteen.

HS:n jutun mukaan Suomen lääkelaitos neuvoo vielä: Potilasta pitäisi seurata tarkasti itsetuhoisten oireiden ilmaantumisen varalta. Lisäksi pitkän aikavälin turvallisuutta koskevat tiedot ovat puutteelliset.

On hämmästyttävää, kuinka pitkän aikavälin tutkimustiedon puute myönnetään, mutta silti tuotteelle annetaan myyntilupa (kuten H1N1 -rokotteen kohdalla). Kehoitetaan myös seurantaan, mutta käytännössä kukaan ei kuitenkaan seuraa.

Miksi SSRI-lääkkeiden yhteydessä on moisia varoituksia? Koska lähes kuudenkymmenen vuoden aikana tutkimus- ja tilastofaktaa lääkkeiden hengenvaarallisuudesta on tosiasiassa ehtinyt kerääntyä valtavat määrät, ja suurinta osaa siitä on todistetusti pimitetty.

Pimitys jatkuu, koska lääkkeiden markkinat ovat vain kasvaneet. Lääketeollisuuden valta maiden hallituksiin, ja mediaan, sekä terveydenhuoltojärjestelmään on totaalinen. Kriittinen keskustelu aiheesta on vaiennettu.

Kuvaavaa on, että esim. elokuvantekijä Kevin Millerin psyykelääkkeiden vaarallisuudesta, lääketeollisuuden rikollisesta toiminnasta, ja siihen sidoksissa olevasta korruptiosta länsimaiden hallituksissa kertova elokuva Generation Rx (2008), on poistettu esim. YouTubesta.

Potilaasta on tullut pelkkä kuluttaja

Suomessa KELA vaatii, että potilas syö 6 kk:n ajan mielialalääkkeitä ennen kuin pääsee terapiaan. Kivunhoitoon, psyykeeseen sekä ravintoon perehtynyt kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri Antti Heikkilän mielestä se, että nuoria ihmisiä hoidetaan ensisijaisesti lääkkeillä on suuri virhe.

– Näiden lääkkeiden sivuvaikutuksia, eritoten väkivaltaisuutta, ja koko totuutta ei ole tuotu tarkasti esiin. Lääkkeiden tutkimukseen liittyy paljon väärennöksiä ja pimittämistä. Kun katsotaan tarkemmin heitä, jotka ovat tehneet väkivaltaisia tekoja, he ovat käyttäneet juuri näitä samoja lääkkeitä.

Poikkeukselliset joukkosurmat media penkoo lähes kirurgisen tarkasti. Yksittäisten itsemurhien tai perhepiirissä tapahtuvien tappojen suhteen mikään virallinen taho ei ole julkisesti tutkinut psyykelääkkeiden osuutta asiaan. Kaikki on edelleen helpompi pistää vain alkoholin piikkiin.

Heikkilä kuitenkin muistaa muutaman ulkomaisen tutkimuksen, joiden mukaan tiettyjen masennuslääkkeiden käyttäjäkunnassa itsemurhien määrä olisi lisääntynyt huimasti. Viime vuosina yhä useampi erikoislääkäri maailmalla onkin astunut julkisuuteen paljastaen kamalan vaihtoehtoisen totuuden psyykelääkkeistä sekä niiden valmistajista.

Koulusurmaajat lääkkeiden sekakäyttäjiä

Pekka-Eric Auvinen surmasi Jokelan koulukeskuksessa Tuusulassa, 7.11.2007 yhdeksän ihmistä mukaan lukien itsensä.

Eräässä YouTube-sivustolle lähettämässään videossa Auvinen esitteli Cipralex, Luvox, Prozac ja Zoloft -lääkepakkauksia. Nettikeskusteluissa hän kirjoitti vihaansa psyykelääkkeitä, mutta kuitenkin syövänsä niitä. Auvinen oli aloittanut lääkkeiden syönnin vuoden 2007 aikana, mutta lopettanut niiden käytön ennen surmatyötä. Psyykelääkkeiden käyttö oli kaikesta kirjoittelusta päätellen epäsäännöllistä.

On käsittämätöntä, että nuorta ihmistä lääkitään moisella koktaililla, jonka yhteisvaikutusta voi vain arvailla.

Lääkäri Antti Heikkilän mielestä Auvisen kohdalla tehtiin hoitovirhe.

– Lääkkeet ovat yhdessä käytettynä vahvistaneet ja sekoittaneet toisensa vaikutuksia. Lääkkeiden lopettamiseenkin liittyy riskejä, joita lääkärin pitäisi seurata.

Kauhajoella 2008 kymmenen ihmistä ja itsensä ampunut Matti Saari oli yrittänyt saada apua mielenterveysongelmiinsa 13-vuotiaasta saakka.

Savon Sanomat kirjoitti 19.2.2010 seuraavaa: Matti Saari söi masennukseen SSRI- lääkettä (!) SSRI-lääkkeet ovat Suomessa nuorilla laajassa käytössä.

Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) nuorisopsykiatrian professori Eila Laukkanen sanoo artikkelissa:

– Tutkimusten mukaan valvomaton SSRI-lääkkeiden käyttö voi lisätä aggressiivisuutta ja itsetuhoisia yllykkeitä. Näitä lääkkeitä käyttävien alle 15-vuotiaiden tulisi olla erikoislääkärin valvonnassa.

Saari oli saanut psyykelääkityksen tapaamatta koskaan psykiatriaan erikoistunutta lääkäriä. Terveyskeskuslääkäri oli määrännyt hänelle lääkityksen depressiohoitajan pyynnöstä. SSRI-lääkkeen lisäksi ampuja söi ahdistuskohtauksiin toista lääkettä.

Antti Heikkilää vallitseva tilanne kylmää.

– Tilanne on uskomaton ja kauhistuttava. Tämä on tätä nykyajan lääketiedettä, jossa lääketehtaat määräävät sen mitä lääkärit tietävät lääketieteestä. Lääkäreiltä valitettavasti puuttuu kyky selvittää henkilökohtaisesti asioita.

Heikkilä on huolissaan lääkkeiden holtittomasta määräämisestä ja valvonnan puutteesta. Mutta kuka valvoisi valvojia?

Mielenterveyspalvelujen puute on yksi tärkeä syy ongelmien taustalla.

– Kyse ei ole missään tapauksessa biologisista sairauksista, vaan psykologisista sairauksista, jotka kuuluisi hoitaa psykologisin menetelmin. Näihin ongelmiin voisi yksinkertaisin menetelmin puuttua, silti koko ajan nuorten mielenterveyspalveluja on kavennettu.

Heikkilän mukaan pahinta on, ettei vanhemmilla ole enää aikaa lapsille. Vanhemmuus on unohdettu. Kun kukaan ei ota näistä lapsista vastuuta, on helppo uskoa että lapsessa on jotain vikaa.

– Vanhemmat odottavat, että lääkäri hoitaa vian, joka johtuu ainoastaan välittämisen puutteesta. Ajatus psyykkisistä ongelmista kemiallisena

häiriönä lievittää vanhempien ja opettajien ahdistusta. Tämä diagnoosi on aivan mieletön ajatus.

Psyykelääketiede roskatiedettä

Ja vain mielettömämmäksi menee.

Viimeisin hoitotrendi maailmalla on jo nk. vastasyntyneiden psykiatria (Infant Psychiatry). Perusteluna hoidon tarpeelle selitetään,

että maailmassa miljoonien 0-5 vuotiaiden aivokemiallinen tasapaino vaatisi psyykelääkitystä jo ennen kuin aivot ovat fyysisesti vielä alkaneet kehittyä.

Kummat mahtavat todellisuudessa olla sairaampia, lapset vai heidän vanhempansa?

Heikkilä tuskailee yliampuvan diagnosoinnin tarpeen kanssa.

– Lasten ongelmiin tavallisin diagnoosi on nykyään ADHD, jota ei kuitenkaan ole koskaan lääketieteellisesti diagnosoitu. Se on syntynyt Amerikan psykiatriyhdistyksen kokouksessa äänestyksen tuloksena. Se on vain takataskusta vedetty yleistys. Ongelmissa kyse on lopulta vain hoidon ja hellyyden puutteesta.

Kun lapset näyttävät olevan lääketeollisuuden merkittävin kohderyhmä, milloin siirrytään psyykelääkkeistä psyykerokotteisiin?

Heikkilä pitää monien muiden lääkäreiden tavoin ihmisten ylilääkintää yhteiskunnan kontrollina, tietynlaisena kemiallisena vankilana.

– Jokainen poikkeavasti ja vastoin normeja käyttäytyvä

määritellään sairaaksi. Tämä on muuttumassa tietynlaiseksi fasismiksi.

Mielialalääkkeitä myydään ja määrätään jo lähes mihin tahansa persoonalliseen käyttäytymiseen, neurologisiinja tunnemaailman oireisiin. Huolimatta siitä, että lääkkeiden haitoista on enemmän todisteita kuin hyödyistä.

Lääkkeitä määrätään aina bulimiasta sosiaalisten tilanteiden pelkoon. Joitain masennuksen hoitoon kehitettyjä lääkkeitä käytetään mm. kroonisen kivun, ennenaikaisen siemensyöksyn ja unettomuuden hoitoon.

Masennuslääkkeiden käyttö on noin kymmenkertaistunut vuodesta 1990, vaikka itse masennus ei ole lisääntynyt juuri lainkaan. Tästä huolimatta masennuksesta johtuvien sairauseläkkeiden määrä on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 1995. Pilleri korvaa yhä useamman sairauden perinteisen hoidon.

Melankoliaan ja ujouteen taipuvaisena slaavilaisena kulttuurialueena Suomi on ihanteellinen kohde lääkefirmoille.

– Me eletään tälläistä aikakautta, jossa ihminen on kadottanut sielunsa, ajatellaan,että ihminen on pelkkää kemiaa.

Heikkilä pitää mielen kemiaa pelkkänä roskatieteenä.

– Jos puhutaan jostakin kemiallisesta muutoksesta ihmisessä, niin se täytyy osoittaa faktisesti. Että serotoniini olisi matalalla masennuksessa

on vain yksi teoria. Ei ole mitään menetelmää mitata serotoniinipitoisuuksia. Pitäisi porata päähän reikä ja ottaa näyte aivoista. Tää koko tiede ontuu niin pahasti, että en lääkärinä pidä sitä edes lääketieteenä. Se on vaan mutua.

Heikkilän mielestä mieleen vaikuttavat psykotrooppiset lääkkeet eivät eroa katukaupan huumeista. On lääkkeitä, jotka kiihdyttävät, ja lääkkeitä, jotka lamaannuttavat.

– Mieli lamataan, kun se ei toimi, ja potilaasta tulee tunne-elämän zombie, joka kuvittelee olevansa terve.

Heikkilän mielestä potilaan parantunut olo johtuu ainoastaan tunteesta, että heitä hoidetaan.

-Kyse on täydellisestä huijariplacebosta. Ei voida todistaa millään tieteellisellä tutkimuksella, että masennus paranisi jollain lääkkeellä. Jopa placebo-vaikutus on tieteellisessä tutkimuksessa todettu olevan mitään masennuslääkettä tehokkaampi. Placebolla on 30 prosentin teho. Ja toisin kuin psyykelääkkeet, se ei aiheuta itsemurhia tai muuta väkivaltaista käyttäytymistä.

Tekopyhyyttä ja kaksinaamaisuutta

Sivuvaikutuksista tietoinen Suomen lääkelaitos kertoo sivullaan, kuinka lääkkeiden turvallisuutta arvoidaan jatkuvasti haittavaikutusilmoitusten

ja tutkimusten avulla.

Tietoa kerätään Lääkelaitoksen haittavaikutusrekisteriin, johon lääkäreitä, hammaslääkäreitä, proviisoreita ja farmaseutteja kehotetaan ilmoittamaan toteamansa tai epäilemänsä lääkkeiden haittavaikutukset.

Kaikesta tutkimus- ja tilastotiedosta huolimatta pahamaineisilla

SSRI-lääkkeillä on Suomessa edelleen myyntilupa, ja ne ovat ensisijainen hoitomuoto.

Muutama narkolepsia-tapaus H1N1-rokotteen suhteen nostatti maassamme ainakin näennäisesti vakavan keskustelun. Mutta tuhannet täysin käsittämättömät väkivallanteot, ja itsemurhat juuri mielialalääkkeiden käyttäjien keskuudessa kuitataan olankohautuksella. On halvempaa vaihtaa rokote toiseen kuin uusia koko terveydenhoidon kulttuuri.

– Ihminen on nykyään merkityksetöntä käyttökamaa. Ihmisen tunteet, mieli ja sielu häiritsevät bisneksen tekoa. Lääkärit toimivat tässä tietynlaisina poliiseina, käyttäytymisen normalisoijina. Aihe on niin tabu, etteivät lääkärit halua edes käsitellä sitä. (Osoitteissa: http://www.ssristories.com/ [1] ja http://ssri-uksupport.com/files/SchoolHomicidesOn-Prescription.pdf [2] on mm. kerättynä tuhansia kuolettavia väkivaltatapauksia ympäri maailman, joissa jokaisessa tekijä on ollut psyykelääkityksessä).

Hallitus ja Sauri kantavat säkillävaloa tupaan

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja ja mielenterveysliiton puheenjohtaja Pekka Sauri (vihr.) toimi Kauhajoen koulusurmia selvittämään asetetun tutkimuslautakunnan puheenjohtajana.

Lautakunta jätti 17. helmikuuta 2010 raporttinsa, jonka yhtenä ehdotuksena oli käsiaseiden totaalikielto Suomessa mukaanlukien olemassaolevien luvallisten aseiden poiskerääminen kansalaisilta.

Psyykelääkkeistä tutkimuslautakunta suositteli, ettei alle 23-vuotiaille aloiteta mielenterveyslääkehoitoa ilman psykiatriaan tai nuorten psyykenlääkehoitoon perehtyneen lääkärin tutkimusta.

Maassamme tarvittiin pari kuitenkin joukkosurmaa, ennen kuin Sauri otti kriittistä kantaa psyykelääkkeiden rajoittamiselle.

Sauria mielenterveyden asiantuntijana ei kuitenkaan tunnu huolestuttavan se, että markkinoillamme on hengenvaarallisia lääkkeitä, joita hänen edustamansa koulukunta myöntää moninverroin helpommin kuin viranomaiset aselupia.

Jokelan ja Kauhajoen tragedioiden myötä ryhdyttiin rankaisemaan lainkuuliaisia ammunnan harrastajia.

Samaa logiikkaa käyttäen kuuluisikin syyllisiä alkaa etsiä myös hoitoalan ammattilaisista, jotka lääkitsivät surmatöiden tekijöitä vastuuttomasti. Tai poliisiviranomaisista, jotka eivät piitanneet julkisista (internet) ja kansalaisten lukuisista varoituksista ennen surmatöitä.

Eduskunnan olisi kuulunut heti tragedioiden jälkeen keskittyä pikemminkin koko mielenterveyshoidon uusimiseen. Sen sijaan verorahoja käytetään nyt täysin tehottoman lakiuudistuksen pohtimiseen. Siihen, kuinka maamme yksi laajimmista ja perinteikkäimmistä kulttuureista elikeinoineen voitaisiin ajaa alas, kuinka riisua ihmiset perusoikeuksistaan.

Heikkilän mielestä koko aselakitouhu kertoo paljon siitä, mistä tässä maailmassa on kysymys.

-Sauri ajaa tässä ainoastaan omaa poliittista etuaan. Sauri ja Mielenterveysliitto ovat vastuussa tästä kaikesta. Potilasyhdistykset ja muut liitot ovat lääketehtaiden hallinnassa, koska ne rahoittavat

liittojen toimintoja. Tämä nykykäytäntö ja lasten ylilääkintä on täysin mielipuolista hommaa. Jos tämä jatkuu, lapset tekevät jotain muuta, vaikka ilman aseita. (esim. Myyrmannin pommiräjähdys 2002).

Lähteitä ja lisäinfoa:

http://ssri-uksupport.com/files/SchoolHomicidesOnPrescription.pdf [3]

http://www.newmediaexplorer.org/sepp/2007/04/19/the_virginia_tech_shootings_a_psychiatric_drug_connection.htm [4]

http://www.ssristories.com/ [1]

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Jokelan+ampuja+kertoi+internetissä+masennuslääkkeiden+käytöstään/1135231656255 [5]

http://www.nam.fi/kayttajat/laakkeiden_turvallisuus [6]

http://www.ssristories.com/show.php?item=3179 [7]

http://www.naturalnews.com/022474_Kevin_Miller_Generation_Rx.html [8]

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs335/en/index.html [9]

http://john-virapen.com/en/about-john.html [10]

http://en.wikipedia.org/wiki/Eli_Lilly_and_Company [11]

http://www.rokotusinfo.fi/koostumus/ [12]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_suurimmista_lääkeyhtiöistä [13]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Masennuslääke [14]

http://1phil4everyill.wordpress.com/2009/07/09/14-dr-john-rengen-virapenblows-the-whistle-on-his-former-big-pharma-employer/ [15]�

http://www.alternet.org/story/146659/are_prozac_and_other_psychiatric_drugs_causing_the_astonishing_rise_of_mental_illness_in_america [16]

http://www.sickkids.ca/Psychiatry/What-we-do/Clinical-care/Infant-psychiatry-program/index.html [17]

http://www.the3report.com/index.php/blog/revealing_the_link_ssris_and_school_shootings1 [18]