- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Magneettimediasta kirjallinen kysymys eduskunnassa

Kokoomuksen omistama Verkkouutiset kirjoitti tänään, että Magneettimedian toiminnasta on jätetty kirjallinen kysymys eduskunnassa. Kysymyksen on jättänyt kristillisdemokraattien kansanedustaja Jouko Jääskeläinen.

Myös kristillisdemokraattien sivuilla kerrotaan kirjallisesta kysymyksestä. Kysymyksessä vaaditaan käytännössä, että Magneettimedia lopettaisi kriittisen kirjoittamisen sionismista. Sekä kristillisdemokraattien sivujen että Verkkouutisten teksteissä on lukuisia asiavirheitä.

Magneettimedian kirjoittelu ei ole ”juutalaisvastaista”, vaan keskittyy Israelin, juutalaisvaltion politiikkaa kannattavien sionistien sekä rasististen [1] äärijuutalaisten kritisointiin. Myös Israelin poliitikot yrittävät usein leimata sionismin kritisoinnin ”antisemitismiksi”, sillä valtion väkivaltaisia ihmisoikeusrikoksia ei yksinkertaisesti voi puolustaa järkiargumenteilla.

”Holokaustin” virallisen version kritisointi ei ole juutalaisvastaisuutta eikä Suomen lain mukaan kiellettyä, kuten Jääskeläinen vaikuttaa luulevan. Lue lisää holokaustiin liittyvästä lainsäädännöstä ja keskustelusta Magneettimedian tuoreesta artikkelista ”Holokausti on maailmanpoliittinen ase [2]”. Artikkeleiden ”suvaitsemattomuus” on subjektiivinen kysymys, eikä Jääskeläisellä tai kenelläkään muulla poliitikolla ole valtuuksia komentaa viranomaisia kieltämään toimintaamme vain siksi, että käsittelemme heille kipetä aiheita.

Magneettimedia ei ole ”yhtiö” eikä se edusta tavarataloyhtiö J. Kärkkäistä. Magneettimedian päätoimittaja vaihtui tänä vuonna. Lue lisää aiheesta artikkelissamme ”Uudistunut ilme ja uusi päätoimittaja [3]”.

Motiivit kirjallisen kysymyksen jättämiselle ovat selkeät. Jääskeläinen on kristillisdemokraattien eurovaaliehdokas ja puolueella on paljon Israel-mielisiä kannattajia [4]. Jääskeläinen itse on kirjoittanut väitöskirjan aiheesta ”Yhteisöllisyys juutalaisessa kansallisuusajattelussa ja Israelin valtion itsenäisyysjulistuksessa”. Hän on eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja ja on ollut säännöllisesti mukana sionistisessa toiminnassa. Viime syksynä hän oli esimerkiksi puhumassa ”Israelpäivillä”.

Keväällä Jääskeläinen ja kristillisdemokraattien Peter Östman vaativat, ettei Suomi saa liittyä Israel-boikotteihin. Keskustelu boikoteista on käynyt kuumana ympäri maailmaa, sillä Israelin laitonta siirtokuntahanketta pidetään palestiinalaisen alkuperäisväestön etnisenä puhdistuksena. Kirjoitimme Östmanista [2]hiljattain Magneettimediassa. Östman on vaatinut suomalaisten sananvapautta rajoitettavaksi ”holokaustin” kyseenalaistamisen kieltävällä lakiuudistuksella.

2008 Jääskeläinen osallistui 60-vuotiaan Israelin ”juhlapäiville”. Paikalla oli myös dosentti Eero Kuparinen, jonka kirjoituksilla oli vaikutusta siihen, että Magneettimedia sai viime syksynä sananvapaustuomion. Olemme kirjoittaneet Kuparisesta artikkelissamme ”Miksi Magneettimediasta syntyi kohu [5]”:

Kirjallisina todisteina Magneettimediaa vastaan Illman ja Kalske aikovat oikeudenkäynnissä käyttää muun muassa Eero Kuparisen kirjallisuutta ja hänen näkemystään antisemitismin luonteesta. Niinikään Turun yliopistomaailmassa toimivaa Kuparista ei voi pitää järin puolueettomana lähteenä. Hän on toiminut tiiviisti esimerkiksi Israelin Ystävät ry:n yhteydessä. Israelin Ystävät ry kerää rahaa Israelin hallitukselle, joka on jo vuosikymmenten ajan syyllistynyt räikeisiin ihmisoikeusrikkomuksiin, valloitussotiin, murhiin, siviilien pakkosiirtoihin ja rasistiseen siirtokuntapolitiikkaan. Miten Kuparisen käsitystä juutalaisuudesta, sionismista, ihmisoikeuksista tai maailmanpolitiikasta yleensäkään voidaan käyttää oikeudessa pätevänä todisteena? Eero Kuparinen saa äänensä usein kuuluville myös Suomen suurimmissa sanomalehdissä Israelia ja toista maailmansotaa koskevissa kysymyksissä, mikä jo itsessään on tärkeä peruste sille, että on olemassa Magneettimedian kaltainen toisinajattelijajulkaisu. Suomessa ilmeisesti saa kannattaa ja rahoittaa aseellista rasistista politiikkaa, kunhan aseet hankitaan ’oikealle’ osapuolelle.”

Magneettimedian sanomaa ei ole suunnattu mitään ihmisryhmää vastaan. Sen sijaan poliittisista vääryyksistä ja ihmisoikeusrikoksista tulemme kirjoittamaan juuri niin kriittisesti kuin tilanne vaatii. Me olemme oikeudenmukaisuuden, omantunnonvapauden ja itsenäisyyden puolella. Itsenäisyysvaatimuksemme koskee myös palestiinalaisia ja muita Lähi-idän kansoja, joita on joukkoteurastettu ja joiden elämästä on tehty helvettiä vuodesta 1948 lähtien. Meillä ei ole aikomustakaan luopua sananvapaudestamme vain siksi, että EU-vaalien alla kampanjoivat poliitikot eivät kestä Israel-kritiikkiä.

Magneettimedia jatkaa arvoilleen uskollisena, eliittiä kriittisesti arvioivana ja kuvia kumartelemattomana julkaisuna!

 

Arvi Pihkala