- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Maapallon matalin paikka on terveyden ja kauneuden lähde

Kuolluttamerta pidetään uusimpien tutkimusten mukaan terveysvaikutteisena myös tyypin 2 diabetespotilaille. Uinti Kuolleenmeren suolaisessa vedessä voi auttaa vähentämään veren glukoosipitoisuutta.

Kuollutmeri, maapallon matalin paikka, ja yksi Israelin suosituimmista lomakohteista. Nimestään huolimatta Kuollutmeri on alue, joka on täynnä elämää ja vilskettä. Nimestään huolimatta Kuollutmeri ei ole meri, vaan suuri suolainen järvi Israelin ja Jordanian välissä. Sitä kutsutaan mereksi, koska se on suolainen kuten maailman valtameret.

76 kilometriä pitkä Kuollutmeri on Israelin suurin yksittäinen mineraalivarasto. Se sisältääkin suuria määriä eri mineraaleja kuten magnesiumkloridia, tavallista suolaa, kobolttia, litiumia, rubidiumia ja mangaania. Yhteensä Kuolleenmeren vedessä on 21 mineraalia, joista 12 ei tavata missään muussa meressä.
Kuolleenmeren mineraalikoostumus eroaa tavallisesta merivedestä siinä, että se sisältää huomattavasti vähemmän natriumkloridia. Kuollutmeri sisältää 10-kertaisen määrän suoloja ja mineraaleja Välimereen verrattuna.

Mineraaliensa ansiosta järvessä kellumisesta on apua moneen terveydelliseen seikkaan.
Aavikon kuiva, saasteeton ja siitepölytön ilma on happirikasta. Bromi ja magnesium voivat helpottaa astmaa sekä keuhko- ja sydänsairauksia. Koko vuoden kestävä auringonpaiste, jonka haitalliset UVB-säteet suodattuvat pois ilmakehän lisäkerrosten läpi, tuovat helpotusta myös ihosairauksista, kun psoriasiksesta, kärsiville.

Uusimmat tutkimukset lupailevat hyvää myös tyypin 2 diabetespotilaille. Ben-Gurionin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan julkaisema uusi tutkimus voi tuoda uutta toivoa diabetespotilaille. Tutkimus, joka on tehty tyyppi 2 diabetespotilaille, ehdottaa, että lyhyt uinti Kuolleenmeren suolaisessa vedessä voi auttaa vähentämään veren glukoosipitoisuutta ja parantaa diabeetikkojen lääkinnällistä tilaa. Tutkimus tehtiin lämmitetyssä, Kuolleenmeren vettä sisältävässä altaassa. Tulos osoitti, että koehenkilöiden, jotka olivat vedessä 20 minuuttia, veren glukoosipitoisuus aleni jopa 13,5 prosentilla. Tunti myöhemmin veren glukoosipitoisuus laski jopa vielä enemmän.

Jotta näistä ensimmäisistä tutkimustuloksista voidaan antaa toivoa diabeetikoille, on vielä tehtävä lisätutkimuksia. Mikäli tutkimustulokset pitävät paikkansa voisi se merkitä sitä, että diabetespotilailla olisi jatkossa mahdollista kontrolloida veren glukoosipitoisuutta ilman lääkitystä tai jopa vähentää lääkityksen määrää. Jo antiikin ajoista lähtien ihmiset ovat hakeutuneet Kuolleenmeren äärelle. Nykyajan ihminen on nyt alkanut huomata sen, mikä tunnettiin jo kauan sitten – kaikki Kuolleenmeren alueella, ilmasta meren mineraalipitoiseen veteen asti, on terveyden ja kauneuden lähde.

Musta Kuolleenmeren muta ja kuumat mineraalilähteet helpottavat lihasrasitusta, parantavat verenkiertoa ja lieventävät reumaattista kipua. Jo kuningas Salomonin aikana Kuollutmeri tunnettiin rentoutumispaikkana. Mineraalipitoinen vesi ja musta savi tarjosivat raaka-aikeet senaikaisten kauneudenhoito- ja terveystuotteiden valmistukselle. Samoja raaka-aineita käytettiin myös muumioiden balsamointiin.

Nykyään Kuolleenmeren rannoilla on terveyshoitoloita, tutkimuslaitoksia ja kylpylöitä. Sieltä löytyy esimerkiksi hoitolaitos psoriasis- ja reumapotilaille. Matkailijat voivat myös kokeilla sulfakylpyjä sekä savihoitoja. Kuollutmeri on kuollut siinä mielessä, ettei meressä elä lainkaan kaloja tai makrobioottisia vesiorganismeja. Suolaisessa ympäristössä pystyvät elämään ainoastaan bakteerit ja sienet.

Uimisen ystävät ovat varmasti kiinnostuneita siitä tiedosta, ettei Kuollutmeri ole koskaan kylmä – veden lämpötila vaihtelee helmikuun 19 asteen ja elokuun 31 asteen välillä. Mineraalit rentouttavat ja myös ravitsevat ihoa, parantavat verenkiertoa ja lievittävät reumavaivoja. Kuolleenmeren alueen ilma on kuivaa ja siitepölytöntä. Mataluutensa ansiosta ilmanpaine on suurempi, joten happipitoisuus on kahdeksan prosenttia normaalia suurempi.

Kuollutmeri sijaitsee matalalla, joten siellä on ylimääräinen ilmakehän kerros. lisäksi merestä haihtuva vesi luo ilmanalaan ohuen kerroksen, joka suodattaa pois osan haitallisesta ultraviolettisäteilystä. Tästä syystä aurinko ei polta ihoa kovinkaan helposti. Kuolleenmeren suolapitoisuus on huimat 33 prosenttia. Tästä syystä vedessä voi vain kellua, ei uida. Vesi tuntuu lähestulkoon öljymäiseltä. Veden joutumista avohaavoihin tai silmiin tulee välttää, sillä kirvely on muuten voimakasta.

Kuolleessa meressä kellumisen lisäksi kannattaa käydä myös Ahava-tehtaalla, jossa valmistetaan erilaisia kauneudenhoidon, ihon hoidon ja yleisen hyvinvoinnin tuotteita. Kuolleen meren alue tarjoaa paljon muutakin kuin vain kylpylähoitoja. Koko alue on täynnä mahdollisuuksia seikkailuihin, retkiin, kiertoajeluihin sekä erilaisia arkeologisia kohteita.

Alueella on esimerkiksi Khirbet Qumranin yksitoista luolaa, joista vuosien 1947 ja 1956 välisenä aikana löydettiin niin kutsutut Kuolleen meren kääröt. Kyseessä on antiikin ajan käsikirjoitukset, jotka kirjoitettiin 300ekr ja 100jkr välisenä aikana.

Kuollutmeri
– Suolajärvi Lähi-idässä, Israelin ja Jordanian rajalla.
– Kuolleenmeren vedenpinta on 400 metriä merenpinnan alapuolella.
– Järvi on noin 14 kilometriä leveä ja 76 kilometriä pitkä.
– Syvimmillään syvyyttä on 430 metriä.
– Kuolleenmeren suola- ja mineraalipitoisuus on korkeimmillaan noin 33 prosenttia.
– Järven vesi on niin suolapitoista, että se kannattelee ihmisen pinnalla.
– Alle 40 millimetriä sadetta vuodessa.
– Tammikuusta heinäkuuhun vuorokauden korkeimman lämpötilan keskiarvo on 20–39 astetta.

Alkuperäinen juttu: IkäPlus-lehti, www.karprint.fi [1]