”Venäjän vallanneet johtavat bolševikit eivät olleet venäläisiä. He vihasivat venäläisiä. He vihasivat kristittyjä. Heitä motivoi etninen viha. He kiduttivat ja teurastivat säälimättömästi miljoonia venäläisiä. Lokakuun vallankumous ei ollut 'venäläinen vallankumous'. Se oli vieraan kansan valloitusretki Venäjällä. Lähes kukaan ei ymmärrä tätä vieläkään, mikä todistaa, että kansainvälinen valtamedia on saman heimon käsissä.”

Nobel-palkittu kirjailija Aleksandr Solženitsyn.

Kourallinen kuivattuja luumuja auttaa ehkäisemään luunmurtumia. Kuva: iStockphoto

Luusto vahvaksi kuivatuilla luumuilla

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 5,00
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Oklahoman yliopiston tutkijoiden havainnot kuivattujen luumujen hyödyistä luustoon julkaistiin äskettäin arvostetussa British Journal of Nutrition -lehdessä.

Tutkimuksesta käy ilmi, että kourallinen kuivattuja luumuja päivässä auttaa ehkäisemään luunmurtumia ja osteoporoosiriskiä vaihdevuodet ohittaneilla naisilla.

Yli vuoden kestäneeseen tutkimukseen osallistui 55 naista, joita ohjeistettiin syömään 100 grammaa kuivattuja luumuja päivässä. Kontrolliryhmä koostui 45 naisesta, joiden taas piti syödä 100 grammaa kuivattuja omenoita päivässä. Kummankin ryhmän osallistujat saivat vielä lisäravinteeksi kalsiumia ja d-vitamiinia.
Tulokset puhuivat puolestaan, sillä kuivattuja luumuja syöneiden luun mineraalitiheys oli huomattavasti korkeampi kuin kuivattuja omenoita syövillä kontrolliryhmäläisillä. Mineraalimittaukset tehtiin selkärangasta sekä käsivarren pisimmästä luusta.

Professori Bahram H. Arjmandin mukaan tulos selittyy sillä, että luumuilla on kyky vähentää luun resorptiota eli mineraalien imeytymistä luukudoksesta verenkiertoon.

Arjmandi muistuttaa, että luumujen syönti on hyväksi myös muille kuin vaihdevuosi-ikäisille. Luuston terveydestä huolehtiminen tarkoittaa myös terveellisiä elintapoja ja hyvää, ravintorikasta ruokavaliota.

Lähteet:
http://www.naturalnews.com/033485_dried_plums_osteoporosis.html#ixzz1XqhJVAp3

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*