- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Luettuasi tämän katsot banaania uusin silmin!

Banaanissa on kolmea luonnollista sokeria: sakkaroosi, fruktoosi ja kuituun yhdistynyt glukoosi. Banaanista saa välittömän, merkittävän ja pitkäkestoisen energialisäyksen. Tutkimusten mukaan jo kaksi banaania antaa tarpeeksi energiaa vaativaan 90 minuutin treeniin. Ei siis mikään ihme, että maailman johtavien urheilijoiden suosikkihedelmä on banaani.

Energian lisäys ei ole kuitenkaan ainoa banaanin hyötyvaikutuksista. Se voi myös ehkäistä ja auttaa päihittämään useita sairauksia ja vaivoja, mikä tekee siitä ehdottomasti tarpeellisen lisän jokapäiväiseen ruokavalioon.

 

Masennus

Mind Research Networkin tekemän kyselytutkimuksen mukaan useat masennuksesta kärsivät kokivat mielentilansa parantuvan syötyään banaanin. Banaani sisältää tryptofaania, joka on välttämätön aminohappo, josta elimistö muodostaa serotoniinia, jonka tiedetään rentouttavan, parantavan mielialaa ja tekevän onnellisemmaksi.

 

PMS

Unohda särkylääkkeet ja syö banaani. Sen sisältämä B6-vitamiini säätelee verensokeria ja vaikuttaa mielialaan.

 

Anemia

Banaani sisältää runsaasti rautaa ja voi stimuloida veren hemoglobiinin tuotantoa, mikä auttaa varsinkin anemiaan.

 

Verenpaine

Ainutlaatuinen trooppinen hedelmä sisältää runsaasti kaliumia, mutta hyvin vähän suolaa, mikä tekee siitä täydellisen verenpainelääkkeen. Banaanintuottajien sallitaan jo mainostavan banaania verenpainetta alentavana ja infarkteja ehkäisevänä.

 

Aivotoiminnot

Opiskelijoilla suoritetut kokeet ovat osoittaneet, että banaani aamiaisella, välipalalla ja lounaalla auttaa tehostamaan aivotoimintoja. Kaliumpitoinen hedelmä auttaa oppilaita pysymään virkeämpinä.

 

Ummetus

Banaani sisältää runsaasti kuituja, joten sen sisällyttäminen ruokavalioon voi auttaa palauttamaan suoliston toiminnan normaaliksi ja parantaa vatsaongelmia ilman laksatiiveja.

 

Krapula

Eräs nopeimmista tavoista selvitä krapulasta on nauttia hunajalla makeutettu banaanipirtelö. Banaani rauhoittaa vatsaa ja hunajan avulla kohottaa alhaista verensokeria, kun taas maito auttaa rauhoittamaan ja nesteyttämään kehoa.

 

Närästys

Banaani neutraloi luonnostaan mahan liikahappoisuutta, joten närästyslääkkeen sijaan kannattaa kokeilla banaania.

 

Aamupahoinvointi

Banaani välipalana auttaa pitämään verensokerin ylhäällä ja välttämään aamupahoinvoinnin.

 

Hyönteistenpuremat

Hyttysten ja hyönteisten puremiin kannattaa kokeilla kaupallisten voiteiden sijaan banaanin kuoren pehmeää sisäpintaa. Monet ovat havainneet sen helpottavan turvotusta ja ärsyyntynyttä ihoa yllättävän hyvin.

 

Hermostuneisuus

Banaani sisältää runsaasti B-vitamiineja, jotka auttavat rauhoittamaan hermostoa.

 

Ylipainoa ja stressiä töissä?

Itävallan psykologian instituutissa havaittiin tutkimuksissa, että työperäinen stressi voi johtaa suklaan ja pikku välipalojen kaltaisten lohturuokien ahmimiseen. 5000 sairaalapotilaan tutkimuksessa havaittiin kaikkein lihavimpien potevan kovinta työstressiä. Tutkimuksessa todettiin, että paras tapa välttää stressin laukaisemaa syömishimoa oli säädellä verensokeria nauttimalla kahden tunnin välein hiilihydraattipitoista välipalaa.

 

Vatsahaava

Banaani hellii vatsaa, sillä sen rakenne on pehmeä ja soseutuva. Se on ainoa hedelmä, jota voi syödä huoletta tuoreeltaan esimerkiksi gastriittia (mahan limakalvon tulehdus) sairastettaessa. Banaani myös neutraloi mahan liikahappoisuutta ja vähentää mahan limakalvon ärsytystä.

 

Ruumiinlämmön säätely

Useissa kulttuureissa banaania pidetään viilentävänä hedelmänä, joka voi alentaa odottavien äitien fyysistä kehonlämpöä sekä tunteiden kuumentumista. Thaimaassa esimerkiksi raskaana olevat äidit syövät banaania varmistaakseen, ettei lapsi synny ”kuumaverisenä”.

Banaani on siis luonnollinen hoito moniin vaivoihin. Verrattuna esimerkiksi omenaan siinä on neljä kertaa enemmän proteiinia, kaksi kertaa enemmän hiilihydraatteja, kolme kertaa enemmän fosforia, viisi kertaa enemmän A-vitamiinia ja rautaa sekä kaksin verroin muita vitamiineja ja kivennäisaineita. Siinä on myös runsaasti kaliumia ja se on yksi parhaista hedelmistä ravintoarvoiltaan.

Banaani päivässä pitää lääkärin loitolla!

Alkuperäinen artikkeli englanniksi osoitteessa Karenstan.net [1]