- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

LSD:n, sienien ja hallusinogeenien mikroannostelu – lisää luovuutta ja tehostaa aivotoimintaa?

Tunnetun losangelesilaisen media-alan yrittäjän mukaan hallusinogeenien käyttö on erittäin yleistä Hollywoodissa. Hän on tehnyt kokeiluja mikroannostelulla – millä tarkoitetaan pieniä annoksia laittomia psykedeelejä, kuten LSD:tä, sieniä ja ibogainia, jolla halutaan tehostaa muistia ja henkisiä kykyjä. ”Tuntemani ihmiset eivät käytä niitä juhlimiseen. Kun mikroannostelu toteutetaan oikeaoppisesti, hallusinaatioita ei esiinny lainkaan. Kyse on vaikutuksesta, jota ei huomaa.” Monet haastatelluista, jotka kuuluvat Hollywoodin media-, taide-, teknologia- ja muotiyhteisöihin, nauttivat noin kymmenesosan tai kahdeskymmenesosan viihdekäyttöannoksesta kolmesta viiteen kertaa viikossa useiden kuukausien ajan – luovuus, empatia, tajunnantila ja henkinen tietoisuus ovat tehostuneet.

Viimeisen viiden vuoden aikana Piilaakson ja Burning Manin edelläkävijät ovat levittäneet sanaa Piirannalle ja Hollywoodiin suorituskykyä tehostavasta mikroannostelusta, jonka on joidenkin tieteellisten tutkimusten mukaan osoitettu lisäävän solujen kasvua eli neurogeneesiä sekä kasvattavan yhteyksiä aivojen tiettyjen osien välillä. Steve Jobs oli mikroannostelun suuri ystävä, hänen tiedetään sanoneen: ”LSD:n ottaminen … vahvisti tunnettani siitä, mikä on tärkeää – luoda tärkeitä asioita rahan sijaan, olla osa historiaa ja kollektiivista tietoisuutta niin vahvasti kuin vain mahdollista.”

Osalle Los Angelesin asukkaista käyttö on elämäntapavalinta. ”LSD:tä voisi verrata maitotuotteista tai lihasta luopumiseen, kuinka tehdä turvallisia kokeiluja itsellään ja edistää terveyttä,” totesi taidevälittäjä, jolla on asiakkainaan tunnetuimpia elokuvatähtiä ja indie-taiteilijoita. Hän istui asunnossaan Hollywood Hillsissa, kaappi täynnä luomuruokaa, joiden vieressä seisoi pieni ja arvokas pullo, joka sisältää 100 annosta nestemäistä happoa, joka on peräisin eräältä Hollywoodin Burning Man -tapahtuman päävälittäjältä. Tamara Edwards, hollywoodilaisen hyvinvointikeskus The BeHiven perustaja, ei suosittele laittomien substanssien käyttöä. Hän suosittelee laillista, yrttipohjaista sekoitusta, jota kutsutaan ”Sielun tipoiksi”, jotka on kehittänyt Fabian Piorkowsky, saksalainen entinen JP Morganin varainhoitaja, joka ryhtyi herbalistiksi ja pyörittää suosittua mikroannostelutyöpajaa keskuksessa. ”Nämä kasvit toimivat mikroskooppisella tasolla; aivan kuten C-vitamiini, ne eivät aiheuta havaittavaa vaikutusta kun otat niitä. Suhtaudu niihin ravintoaineina, jotka ovat välttämättömiä keholle,” Piorkowsky sanoo.

Eräs musiikki-, elokuva- ja muotialan luova johtaja kuvailee mikroannostelua tarkaksi prosessiksi: ”On olemassa tietty tapa jolla mikroannostelu suoritetaan. Olen itse sekoittanut spirulinaa, maca-jauhetta, kurkumaa, porkkanamehua ja hieman [psykedeelisiä] sieniä. Sitä voisi pitää superfood-smoothiena. Nautin yhden joka neljäs päivä kuukauden ajan, sitten pidän tauon ja nostan annostusta. Punnitsisin sen. Ottaisin 0.20 grammaa ensimmäisen kuukauden aikana ja sitten 0.25 grammaa.” Hän lisää, että hän ei pidä mikroannostelua huumeiden käyttönä. ”Nämä kasvilääkkeet ovat suoraan luonnosta ja auttaakseen meitä. Muutaman kuukauden mikroannostelun jälkeen voit paremmin. On hetkiä, jolloin ne auttavat vilkastamaan mieltä, muistia ja tietoisuutta. Niiden käyttö on terveellinen tapa pysyä skarppina.”

Alexandra Roxo, joka vastikään kehitti ja ohjasi Vicelandin pilottijakson Spike Jonzen kanssa, sanoi: ”LA:ssa niin monet imevät ruohovapokyniä päivät pitkät tai ovat Adderaleissa. Psykedeelien mikroannostelu on täysin erilaista. Ne laajentavat tapaa, jolla aivot, ja myös sydämesi, toimii. Luin nuorten novelliin pohjautuvaa käsikirjoitusta kerran kun olin mikroannostellut; ajoitus ei toiminut kohdallani, mutta olin tyyliin ’Hei, aion jonain päivänä itse ohjata nuortenelokuvan!’ Olisiko kukaan osannut arvata?”

Nootroopit ovat vähemmän tutkittuja yhdisteitä, jotka testilaboratorio LabDoorin toimitusjohtaja Neil Thanedar määritelee ”laajaksi luokaksi kemikaaleja, jotka hipovat laillisuuden ja turvallisuuden rajoja, ja jotka tehostavat aivotoimintaa,” kofeiinista ja Adderallista säätelemättömiin ja jopa laittomiin tutkimusyhdisteisiin ja stimulantteihin. ”Ei ole olemassa analyyttisiä tai kliinisiä tutkimuksia, joissa verrattaisiin näitä tuotteita,” hän sanoo.

Yritykset, kuten Neurohacker Collective, TruBrain ja Bootrobox kehittävät ja myyvät nootrooppeja pillereinä, kuutioina ja tinktuuroina, jotka ovat yhä suositumpia Hollywoodissa. ”Se on heidän kilpailullinen puolensa,” sanoo Encinitasissa päämajaa pitävän Neurohacker Collectiven toinen perustajajäsen Jordan Greenhall, joka toimi aiemmin toimitusjohtajana videokoodekkiyhtiö DivX:ssä, joka piti päämajaansa San Diegossa. ”Ihmiset haluavat ottaa kaiken irti aivoistaan.” Skrillexin OWSLA-levy-yhtiön kyvynetsintäryhmä EVY ja Hive Ventures –yhtiön toimitusjohtaja ja teknologiayrittäjä Ryan Allis ovat hänen Qualia-kapseleidensa suuria ystäviä. Ne sisältävät suuren annoksen B-, C-, ja D-vitamiineja, vihreää teetä ja ”nootrooppisia yhdisteitä”, joihin kuuluvat esimerkiksi kofeiini ja antioksidantit, jotka kaikki tehostavat aivotoimintaa.

LabDoorin Thanedar huomautti mitä eroa on Hollywoodin ja teknologiapiirien käyttäjillä: ”Piilaakson asiakkaat ovat kiinnostuneempia psykedeelien, kuten LDS:n, käytöstä, sillä he haluavat lisätä luovuuttaan. Los Angelesin asiakaskunta on monimuotoisempi, mutta pääpaino on energiaa ja keskittymiskykyä tehostavilla tuotteilla.”

Jotta juomien ja kapselien verbaalista sujuvuutta ja henkistä kestävyyttä tehostava vaikutus olisi voitu osoittaa, TruBrain-yhtiön perustaja Chris Thompson perusti neuropsykologian laboratorion, Peak Brainin, joka mittaa aivoaaltoja korkeassa paineessa. ”TruBrainin pilottitutkimuksissa, toistaiseksi ilman riittävän suurta näytekokoa, tutkijat havaitsivat enemmän alfa-aivoaaltoja päälakilohkossa,” Thompson sanoo. ”Tämä korreloi paremman keskittymiskyvyn ja paremman toiminnanohjauksen hallinnan tai henkisen kestävyyden kanssa.”

nootroopit2 [1]

Tästä huolimatta osa suhtautuu epäilevästi, jopa Piilaakson alueella, josta nootroopit lähtivät liikkeelle. Teknologiamiljardööri ja Leijonan luola –ohjelman tuomari Chris Sacca ilkkui Twitterissä Nootroboxin esitystä joukukuisessa jaksossa, jossa he esittelivät kofeiinipitoisia Go Cubes –kuutioita (kuvassa) – käytännössä sokerihyytelökuutioita, jotka sisältävät 100 mg kofeiinia, mikä vastaa yhtä kahvikupillista. Nootrooppien mainostaminen on pelkkää markkinointia, hän twiittasi: ”Kehittävätkö he nootrooppeja? Vai myyvätkö he sokeroituja kahvikuutioita?”

 

Lähde: Yahoo [2]

Lue myös:

Psykedeelien lääketieteelliset hyödyt [3]
Tutkimukset: taikasienillä erittäin tehokas vaikutus mielenhäiriöihin [4]