- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Libyan sota laajenemassa?

Sota Libyassa saattaa laajeta naapurimaihin, varoittavat lukuisat asiantuntijat.

Useiden asiantuntijoiden mukaan länsimaat pyrkivät ohjailemaan levottomuuksia Pohjois-Afrikassa itselleen suotuisaan suuntaan. Tarkoitus on varmistaa kaupankäynnin jatkuminen, astuu valtaan kuka hyvänsä. Britit aseistavat sekä Gaddafia että kapinallisia. Eurooppalainen aseteollisuus tekee tiliä. Länsimaiden uskotaan suunnittelevan osallistumista myös Syyrian levottomuuksiin.

– Kolme maata, Libya, Syyria ja Iran eivät automaattisesti alistu globaalille eliitille tai länsivaltojen intresseille Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä kuten Egypti, Saudi-Arabia ja Kuwait ovat tehneet, toteaa politiikan tutkija Adrian Salbuchi.

– Syyria on strategisesti tärkeä. Ilman Syyriaa Iran menettää kulun Libanoniin. Jos Syyrian hallitus kaatuu, se heikentää myös Irania mikä tietenkin hyödyttäisi angloamerikkalaisia, sanoo puolestaan journalisti James Corbett.
Asiantuntijat uskovatkin, että’ tasapainon heikentäminen alueella on lännen tavoitteena:

– Näemme strategian, jonka tarkoitus on heikentää alueen itsenäisiä arabivaltioita: tarkoitus on myös eristää Iran ja jättää se vaille ystäviä. Sen toivotaan aiheuttavan sisäisiä levottomuuksia Iranissa, arvioi Salbuchi.
Yhdysvaltain puolustusministeri onkin kehottanut Syyrian armeijaa vahvistamaan vallankumousta ja ”seuraamaan Egyptin armeijan esimerkkiä”

Iranin varaulkoministeri Muhammad Ali Fathollah puolestaan sanoo, että Afganistan on hyvä esimerkki siitä, kuinka kansainvälinen sekaantuminen valtioiden sisäisiin asioihin vain pahentaa tilannetta kansalaisten kannalta: – Afganistanissa ei ole turvallista, huumetuotanto on nelinkymmenkertaistunut ja väkivaltaisuus lisääntyy. Asiasta kertoi RT News.