- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Liberian vedessä olevan formaldehydin väitetään aiheuttavan Ebolan kaltaisia oireita

Liberiassa Margibin alueella ja Robertsfield moottoritien varrella sijaitsevassa Schieffelinissä pidätettiin syksyllä mies tämän yritettyä laittaa formaldehydiä yhteisön käytössä olevaan kaivoon.

Raporttien mukaan miehen on havaittu lähestyneen kaivoa jauhetta sisältävän pullon kanssa. Ihmisten piirittäessä miehen tämä tunnusti, että hänelle oltiin maksettu siitä, että hän laittaisi formaldehydiä kaivoon ja että hän ei ollut ainoa tehtävään valittu. Hän kertoi samanlaisista operaatioista Harbelissa, Dolostownissa, Cotton Treessä ja muilla paikkakunnilla maan alueella. Valtion radiokanava ELBC raportoi vähintään 10 ihmisen kuolleen Dolostownissa juotuaan vettä myrkytetyistä kaivoista.

Kiinniotettu mies väitti myös joidenkin vesiyhtiöiden – ja erityisesti kivennäisvettä myyntiä varten pakkaavien yhtiöiden – sekaantuneen asiaan. Mies kertoi myrkyn aiheuttavan Ebolan kaltaisia oireita ja johtavan sitten kuolemaan.

The Observer –lehti on jo aiemminkin saanut tietoja, että hoitajiksi pukeutuneet ihmiset ovat käyneet eri kylissä jonkinlaisten ”Ebola-rokotteiden” kanssa. Rokotusten kerrottiin aiheuttaneen Ebolan kaltaisia oireita ja uhrien kerrottiin vaipuneen koomaan. Pian tämän jälkeen sairastuneet kuolivat. Yhteisöjen asukkaiden kerrotaan nyttemmin häätäneen rokotteita kaupustelevat henkilöt tiehensä. Kun 10 lapsen kerrottiin kuolleen ”rokotteen” aiheuttamiin oireisiin Bensonvillessä, rokotekaupustelijat ajettiin välittömästi pois heidän ilmestyessään uudelleen paikkakunnalle.

On mahdollista, että ”rokote” on koostunut samankaltaisesta formaldehydi-vesiseoksesta kuin kaivoihin laitettu myrkky. The Observer –lehti on myös saanut tietoa perheistä, joiden kuolleiden jäsenten sisäelimiä oli kadonnut ennen ruumiiden tuomista takaisin perheisiin. Perheet epäilevätkin sisäelinkauppaa käyvien ryhmien käyttävän hyväkseen Ebola-viruksen aiheuttamaa kauhua Liberiassa.

Piirikunnan edustaja tuomitsee tapahtuneen barbaarisena tekona, mutta vetosi liberialaisiin, jotta nämä eivät epäilisi Ebola-viruksen olevan todella leviämässä heidän kotimaassaan. Tutkimukset asiasta jatkuvat.

The Liberian Observer [1]