- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Laillinen kannabis vähentäisi liikennekuolemia?

Kannabiksen laillistaminen lääkitsemistarkoituksiin vähentäisi liikennekuolemia ja alentaisi myös alkoholituotteiden kulutusta, kertoo amerikkalaistutkimus. Yhdysvalloissa asiasta on jo saatu näyttöä: tutkimuksen mukaan lääkemarijuanan laillistaminen on saanut aikaan noin 9 prosentin pudotuksen vuosittaiseen liikennekuolemien määrään.

Suurista kansallisista selvityksistä tietonsa kerännyt tutkimusryhmä tutki ensimmäisenä lääkkeeksi tarkoitetun kannabiksen vaikutusta liikenteeseen. Aihe on ryhmän mukaan tärkeä, sillä liikenteessä menehtyminen on Yhdysvalloissa 5-34-vuotiaiden yleisin kuolinsyy.

Medical Xpressin mukaan tutkimuksessa perehdyttiin 13 osavaltion tilastoihin. Tutkijoiden mukaan kannabiksen laillinen käyttö vähensi alkoholinkulutusta ja sen myötä myös alkoholikuolemien määrää merkittävästi 20-29-vuotiaiden keskuudessa.

Vaikka tutkijat pidättäytyvät pitämästä kannabiksen laillistamista absoluuttisen oikeana ratkaisuna, on heidän mukaansa selvää, että sillä pystytään kääntämään alkoholin aiheuttamien liikennekuolemien määrä laskuun.

Asiasta uutisoi Medical Xpress ja siitä kertoi Poliklinikka.fi

 

Lähteet:

http://www.poliklinikka.fi/?page=7874754&id=3882767 [1]

http://medicalxpress.com/news/2011-11-medical-marijuana-laws-traffic-deaths.html [2]