”Venäjän vallanneet johtavat bolševikit eivät olleet venäläisiä. He vihasivat venäläisiä. He vihasivat kristittyjä. Heitä motivoi etninen viha. He kiduttivat ja teurastivat säälimättömästi miljoonia venäläisiä. Lokakuun vallankumous ei ollut 'venäläinen vallankumous'. Se oli vieraan kansan valloitusretki Venäjällä. Lähes kukaan ei ymmärrä tätä vieläkään, mikä todistaa, että kansainvälinen valtamedia on saman heimon käsissä.”

Nobel-palkittu kirjailija Aleksandr Solženitsyn.

Laillinen kannabis vähentäisi liikennekuolemia?

34 ääntä, keskiarvo: 4,65 / 5 tähteä 534 ääntä, keskiarvo: 4,65 / 5 tähteä 534 ääntä, keskiarvo: 4,65 / 5 tähteä 534 ääntä, keskiarvo: 4,65 / 5 tähteä 534 ääntä, keskiarvo: 4,65 / 5 tähteä 5 (34 ääntä, keskiarvo: 4,65)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Kannabiksen laillistaminen lääkitsemistarkoituksiin vähentäisi liikennekuolemia ja alentaisi myös alkoholituotteiden kulutusta, kertoo amerikkalaistutkimus. Yhdysvalloissa asiasta on jo saatu näyttöä: tutkimuksen mukaan lääkemarijuanan laillistaminen on saanut aikaan noin 9 prosentin pudotuksen vuosittaiseen liikennekuolemien määrään.

Suurista kansallisista selvityksistä tietonsa kerännyt tutkimusryhmä tutki ensimmäisenä lääkkeeksi tarkoitetun kannabiksen vaikutusta liikenteeseen. Aihe on ryhmän mukaan tärkeä, sillä liikenteessä menehtyminen on Yhdysvalloissa 5-34-vuotiaiden yleisin kuolinsyy.

Medical Xpressin mukaan tutkimuksessa perehdyttiin 13 osavaltion tilastoihin. Tutkijoiden mukaan kannabiksen laillinen käyttö vähensi alkoholinkulutusta ja sen myötä myös alkoholikuolemien määrää merkittävästi 20-29-vuotiaiden keskuudessa.

Vaikka tutkijat pidättäytyvät pitämästä kannabiksen laillistamista absoluuttisen oikeana ratkaisuna, on heidän mukaansa selvää, että sillä pystytään kääntämään alkoholin aiheuttamien liikennekuolemien määrä laskuun.

Asiasta uutisoi Medical Xpress ja siitä kertoi Poliklinikka.fi

 

Lähteet:

http://www.poliklinikka.fi/?page=7874754&id=3882767

http://medicalxpress.com/news/2011-11-medical-marijuana-laws-traffic-deaths.html

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

7 Kommentit

 1. Se ei silti välttämättä toimisi (ainakaan sellaisenaan) Suomessa. Kulttuuriero vai mikä mutta täällä Suomessa on sanottu kansalliseksi piirteeksi se, että sekakäyttö on yleistä.
  Puolet kannabiksen käyttäjistä osoittautui erässä tutkimuksessa alkoholin käyttäjiksi.

  ”Sekakäyttö oli yleistä. Lähes kaksi kolmesta (66 %) asiakkaasta oli ilmoittanut käyttäneensä vähintään
  kolmea eri päihdettä”
  http://www.stakes.fi/tilastot/tilastotiedotteet/2008/Tt21_08.pdf

  (0)(0)
 2. Ao. viitteen mukaan uunituoreen australialaistutkimustiedon mukaan kannabis näyttäisikin olevan nuorille aivomyrkky, se surkastuttaa orbitofrontaalisen aivokuoren alueita. Tämä vaikuttaa päätöksentekoon ja ongelmanratkaisuun negatiivisesti.

  http://www.poliklinikka.fi/?page=7874754&id=0805836#
  ”Tutkijat huomasivat, että kannabista käyttäneiden nuorten aivojen orbitofrontaalisen aivokuoren tietyt alueet olivat 12-vuotiaina pienemmät kuin muilla. ”

  Noi oli tosin ”hyvin” nuoria.

  (0)(0)
  • Hyvä paikkaus samalta sivustolta.

   Lienekkö alkoholi sen parempi vaihtoehto, kun sen vaikutus perustuu AIVOSOLUJEN tappamiseen.

   (0)(0)
   • Se on sitten vähän kuin (kärjistetysti) vertaisi: ”Ostaisko tuolta taas pojalleni Subutex-, ekstaasi- vai amfetamiini-huumetta ?”

    Netissä muinoin rekkakuski kehui silloin tällöin polttaneensa kannabista, ei pitänyt tupakkaa kummempana.

    (0)(0)
 3. keskustelija

  Suomalainen huumekeskustelu on käsitteenä mahdoton. Globaalien tutkimustehtaiden propagandajulkaisuja lainaillaan ristiin rastiin ja keskustelijoiden keskimääräinen tunnetila kiehuu jossakin ylilatautuneen ja käsiin räjähtäneen välimaastossa. Näin keskustelu on junnannut paikallaan jo monta kymmentä vuotta.

  (0)(0)
  • No itse myrkytit keskustelusi jo eka rivillä haukkumalla vastapuolen argumentit propagandaksi. Että Katsoppa peiliin, ”ota ensin malka omasta silmästäsi” jne.

   (0)(0)
   • keskustelija

    Mikä vastapuoli? Kyllä niitä tutkimuksia tehtaillaan aina sen mukaan mistä saa eniten rahaa.

    (0)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*