- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Kurpitsansiemenet: 11 tieteellisesti todistettua terveyshyötyä

Kurpitsansiemenet, kuten kaikki syötäväksi kelpaavat siemenet [1], ovat ravitsemukselliselta ja lääkinnälliseltä arvoltaan varsinaisia tehopakkauksia. Kätkeytyyhän niiden rakenteeseen uuden elämän rakennusohjeet. Kuten Emerson sanoi: ”tuhannet metsät versovat yhdestä terhosta.”

Jotta ”lapset” selviytyisivät kurpitsan ulkopuolella, luonto on varustanut siemenet äärimmäisen tiheään pakatulla ravinnolla, sisältäen poikkeuksellisen paljon tärkeitä terveyttä edistäviä hivenaineita.

Esimerkiksi yksi kupillinen (64 grammaa) kurpitsan siemeniä [2] sisältää 44 % päivittäisestä sinkin tarpeesta, 22 % kuparista, 42 % magnesiumista, 16 % mangaanista, 17 % kaliumista, ja riittävästi rautaa (17 % RDI), joka riittää parantamaan raudan puutostilaan liittyvää anemiaa [3]. Ja muista, ravintoperäiset hivenaineet ovat imeytyvät huomattavasti paremmin kuin epäorgaaniset muodot, kuten kirjoitimme hiljattain artikkelissamme [4].

Tuoreet tutkimukset osoittavat, että ravitsemuksellisen arvonsa lisäksi kurpitsansiementen lihalla, kuten myös puristetulla öljyllä, voi olla huomattavaa lääkinnällistä arvoa seuraavien sairauksien lievittämisessä:

Edellämainitut ovat tietysti vain pieni osa kurpitsansiemenen tieteellisesti vahvistetuista hyötyvaikutuksista. Kuten kaikki ruoat, on todennäköisesti olemassa lukemattomia ominaisuuksia, jotka oikeassa kontekstissa, oikealla ajoituksella, ja oikeassa määrin, täyttävät Hippokrateen ikivanhan ja ajattoman toteamuksen, että ruoka voi toimia lääkkeenä. Pysy ajantasalla uusimmista kurpitsansiemenöljyä ja muita kurpitsan yhdisteitä käsittelevistä tutkimuksista tutustumalla tietokantaamme [30].

 

Lähde: GreenMedInfo [31]