- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Kurdit jäivät kiinni ISIS:n aseistamisesta

Sympatia Lähi-idän kurditaistelijoita kohtaan yhdistää länsimaissa sekä äärivasemmistoa että sionistisia oikeistopopulisteja. Yhteistyö ääri-islamistien kanssa on kuitenkin tahrinut kurdien huolella varjeltua julkisuuskuvaa.

Alkuviikosta maailmalla uutisoitiin [1], että Irakin kurdistan oli toimittanut muun muassa panssarintorjuntaohjuksia ISIS:lle Mosulin miehittämistä edeltävien viikkojen aikana. Kurdien ilmeinen tavoite oli heikentää Irakin hallitusta tekemällä yhteistyötä ääri-islamistien kanssa.

Irakin kurdistanin presidentti Masud Barzani oli myös kieltäytynyt tarjoamasta sotilaallista tukea jesidivähemmistölle, jonka jäseniä ISIS-terroristit murhaavat syntyperän perusteella.

Eniten suuttumusta on aiheuttanut kuitenkin Irakin kurdistanin informaatioteknologian kehittämisviraston johtaja Hiwa Afandin tuore twiitti [2]. Afandi kirjoitti, että olisi ”strategisesti valtava virhe tuhota ISIS ennen kuin olemme tuhonnee Hashd-miliisit. Ne ovat paljon suurempi vaara irakilaisille”.

Sionistit ovat tukeneet kurdeja kiihkeästi. [3]

Sionistit ovat tukeneet kurdeja kiihkeästi.

”Hashd-miliiseillä” Afandi viittaa halventavasti muun muassa shiioista, sunneista, kristityistä ja jesideistä koottuihin Kansan liikekannallepanojoukkoihin [4], jotka käyvät sotaa ISIS:iä vastaan. Twiitti sai raivostuneen vastaanoton, sillä toisin kuin ISIS, liikekannallepanojoukot eivät murhaa siviileitä näiden uskonnon tai syntyperän perusteella.

Kansan liikekannallepanojoukkoihin kuuluu muun muassa Irakin Hizbollah, joka ansaitsi kannuksensa sissisodassa amerikkalaisia miehittäjiä [5]vastaan. Kurdit ovat sen sijaan tehneet tiivistä yhteistyötä sionistisen Yhdysvaltojen ja Israelin [6] kanssa. Sekä Israel että kurdit käyttävät nyt virallisesti ISIS:iä aseenaan [7]arabinationalisteja vastaan.

2015 Kansan liikekannallepanojoukot ilmoitti [8], että ääri-islamismin tärkein kansainvälinen tukija ja Israelin liittolainen Saudi-Arabia [9] on ”oikeutettu sotilaallisen hyökkäyksen kohde”. Suomessa esimerkiksi perussuomalaiset ovat osoittaneet toistuvasti tukeaan viime vuosina niin Saudi-Arabialle [10], Israelille [11] kuin kurdeillekin [12]. Silti kurdien ystävät väittävät edelleen vastustavansa ”terrorismia”.

 

Lue myös: Kurdeilla ja ISIS-terroristeilla tiivistä yhteistyötä [13]