- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Kreikkalaiset vaativat korruption tilalle aitoa demokratiaa

Sananlasku ”Varo lahjoja tuovaa kreikkalaista” on saanut Kreikassa muodon ”Varo lahjoja tuovaa troikkalaista”.
 

Hiljattain Kreikassa hallituksen, kansanedustuslaitoksen ja EU:n korruptioon kyllästyneet kreikkalaiset valtasivat Kreikan valtiovarainministeriön. Valtaajat peittivät virastotalon sivun viiden kerroksen korkuisella banderollilla, jossa vaadittiin yleislakkoa.

Valtaajat laskivat alas myös talon katolla liehuneen EU:n lipun ja korvasivat sen PAMEn lipulla.
Parlamentin edustalla sijaitsevalla Syntagma-aukiolla osoitetaan niin ikään mieltä ”Ei apatialle – suoraa demokratiaa!” julisteiden kera.

Noin 50 000 ihmisen väkijoukko ympäröi Kreikan parlamenttitaloa. Tyytymättömyyden aiheena on muun muassa ehdotettu 500 euron minimipalkka. Summalla ei maksa edes vuokraa kommuuniasunnossa. Mielenosoituksiin osallistuu myös valtion virkamiehiä. Ateenan esikaupungeissa kokoontuu vallankumousta vaativia keskiluokkaisia: lakimiehiä, opettajia, yrittäjiä. Kreikkalaiset ovat perin pohjin kyllästyneet korruptioon ja Troikkaan. Troikaksi kutsutaan EU:n, yksityisesti omistetun kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Euroopan keskuspankki EKP:n muodostamaa ryhmää.

Kansalaiset eivät tosin ole ainoita kyllästyneitä, sillä kurittomia kansanedustajia on noussut julkisesti Kreikan pääministeriä, Georges Papandreouta vastaan.

Asiat Kreikassa alkoivat saada vauhtia käänteissään, kun Memorandum of Understanding-muistio tuli julki. Kreikan hallitus oli solminut muistion Troikan kanssa.  Muistio paljastaa Kreikan hallituksen luovuttaneen kreikkalaisten ja Kreikan valtion kohtalon kansainvälisten pankkien valtaan.

Parlamentin jäsen, Panos Kammenos Uusi Demokratia-ryhmästä sanoi Kreikan tv:ssä, ettei pääministerin, hänen henkilökuntansa ja sukulaistensa joutuminen syytteeseen ole poissuljettua, jos muistion sisältö osoittautuu todeksi.
Asia on ollut esillä myös Kreikan parlamentissa.

Kammenos saa tukea LAOS-puolueen johtajalta George Karatzaferikselta.

Pääkohdat Kammenoksen parlamentissa pääministeri Papandreouta vastaan esittämässä syytöksessä on, että pääministeri henkilökuntineen myi kreikkalaisten eläkevakuutuksia monimutkaisessa osto-ja myyntiketjussa vuonna 2009, heti valtaan tultuaan samalla, kun eläkkeet vakuutettiin Kreikan konkurssia vastaan. Vielä ei ole tiedossa, kerättiinkö samalla yksityistä voittoa vai oliko tarkoitus suojata hallitus tulossa olevaa konkurssia vastaan.

Asiaan sekaantuneet osapuolet ovat IJ Partners, joka kiistää kaiken, sekä Helleeninen pankki.
Eläkkeistä tehtaillut johdannaiset myytiin edelleen, tappiot jälleenmyynnistä kreikkalaisille olivat 27 biljoonaa dollaria. Samaan aikaan Kreikan hallitus neuvotteli salaa, parlamentille kertomatta IMF:n kanssa siitä, kuinka edetä ”Kreikan tukipaketin” kanssa.

Pääministeriä vastaan esitetyn syytöksen mukaan hän järjesti, mahdollisesti jopa pakotti, kansallisomaisuuden myyntiä sellaisille yksityisille yrityksille, joista hän itse tai hänen sukulaisensa omistivat osuuksia – ajankohtana, jolloin hän tiesi osuuksien arvon nousevan.

Julkisuudessa Papandreou syyllisti sijoittajia ja markkinaspekulantteja Kreikan velkakirjojen arvolla pelaamisesta. Markkinaspekulantteja olivat pankit kuten GoldmanSachs, JPMorgan, RBS, HSBC, UBS, Deutsche Bank, Societe General sekä Kreikan oma keskuspankki.

Kreikan velkojen korkojen nousu taas ajoi Kreikan suoraan IMF:n syliin.

Kammenoksen syytöksiä vahvistaa Kreikan keskuspankilta livennyt asiakirja, joka tukee esitettyjä väitteitä. Kreikkalaiset ovat vaarassa menettää kaiken kansallisomaisuutensa keinottelijapankkiireille. Myös Kreikan rajat ovat vaarassa, sillä EU ahdistelee Kreikkaa tunnustamaan Kreikan alueella sijaitsevan Traakian ja sen turkkilaiset asukkaat itsenäiseksi valtioksi (EFWTT).

Oikeuteen on joutumassa myös Kreikan sosialistinen puolustusministeri. Syyte tuli rahanpesusta.

Sananlasku ”Varo lahjoja tuovaa kreikkalaista” onkin saanut Kreikassa muodon ”Varo lahjoja tuovaa troikkalaista”.

Kreikan pääministeri ei ole kommentoinut asiaa.

Mediakin vaikenee. Professori Michael Hudson kommentoi median vaikenemista:

– Troikka; EU, IMF ja EKP pelkäävät Islannin taudin tartunnan leviämistä. Islanti yritettiin pakottaa maksamaan Icesave-velka, jota sillä laillisesti ei ole. Yritys äänestettiin kansanäänestyksessä nurin. Nyt Troikka pelkää, että Kreikka ja Irlanti, joilla on Islantia paljon suuremmat velat, tekevät samoin: ne huomaavat, että myöntyminen holtittomaan julkisen velan kasvattamiseen johtaa talouden konkurssiin ja kieltäytyvät kunniasta.
EKP, IMF ja EU haluavat Kreikan myyvän pelimonopolinsa, postipankin, Ateenan ja Thessalonikin satamat, Thessalonikin vesi- ja viemäriyhtiön sekä valtion tele-yhtiön.

Kriisissä olevalle Portugalille IMF puolestaan tarjoaa 222 eri kohtaa käsittävää lainaehtoa, jotka kasvattavat tuloeroja, vaativat regressiivistä veropolitiikkaa sekä yksityistämisiä.

Professori Hudsonin mukaan idea on tehdä taloussodankäynnillä se, mikä sotilailta jäi kesken: velkaannuttaa kansallisvaltiot niin, että ne voidaan ”takavarikoida veloista”. Hudson pitää typeränä sitä, ettei EKP eikä Troikka salli valtioiden omien keskuspankkien itse rahoittaa toimintaansa, vaan pakottaa valtiot yksityisten osakeyhtiöiden eli pankkien armoille. Luotto ja raha ovat velkaa, josta maksetaan korkoa; seurauksena korkoa maksava talous kutistuu, jonka seurauksena markkinat kutistuvat, toteaa Hudson, ja sanoo euroalueen pyörittävän pyramidihuijausta.

Kreikassa hallituspuolue vaatii Troikan tuella, että Troikan vaatimukset talouskurista hyväksytään joka puolueessa. Vaatimus voisi olla huvittava – onhan IMF epäonnistunut jokaisen merkittävän talouskriisin synnyn tunnistamisessa ja talouskriisin hoitamisessa elleivät seuraukset olisi veronmaksajille niin traagiset. Euroalueen johtajat eivät näe IMF:n epäonnistumisia ongelmana.

Toisaalta taas maat, jotka ovat tehneet päinvastoin kuin IMF vaatii, ovat menestyneet hyvin.

Tällaisia maita ovat esimerkiksi Unkari, Ecuador ja Argentiina.

IMF:n virheistä ei ole opittu; ne on sementoitu vapaan markkinatalouden toimintamalleiksi.

Lähteet:
 
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25129 [1]

http://coveringdelta.wordpress.com/2011/05/29/accusations-of-treason-in-the-greek-parliament/ [2]
 
http://michael-hudson.com/2011/05/eu-politics-financialized-economies-privatized/ [3]
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=281 [4]

kuvia:

http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/worldnews/8525938/Thousands-of-protesters-occupy-Puerta-del-Sol-square-in-Madrid.html [5]
http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/worldnews/8552881/Protest-camp-in-Syntagma-Square-in-front-of-the-Greek-parliament-building-in-Athens.html [6]