- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Kööpenhaminan iskusta tekosyy sananvapauden kaventamiseen

Norjan juutalaisjohtaja Ervin Kohn väittää [1], että Norjan sananvapauslakeja on kiristettävä [2] juutalaisten suojelemiseksi. Kohn pelkää, että ilmaisunvapaus voi johtaa Charlie Hebdo [3]– ja Kööpenhamina-tyylisiin surmiin myös Norjassa.

Norjassa kiihottaminen kansanryhmää vastaan on laitonta aivan kuten Suomessakin. Kohnin mukaan lakia on kuitenkin tiukennettava, sillä tällä hetkellä norjalaiset saavat epäillä julkisesti esimerkiksi ”holokaustin” todenperäisyyttä [4].

Kohn tahtoo myös kieltää ”salaliittopuheet”, jolla hän ilmeisesti tarkoittaa esimerkiksi julkista keskustelua juutalaisten merkittävästä asemasta [5]maailmanpolitiikassa sekä lobbaamisesta [6]. Miksi sananvapautta tulisi sitten rajoittaa entisestään Pohjoismaissa? Kohnin mukaan puhe eri etnisten ryhmien vaikutusvallasta voi johtaa aluksi niiden demonisointiin, sitten epäinhimillistämiseen ja lopulta ”terrori-iskuun”.

Twiitti: Valtamedia ei koskaan muistuta yleisöä siitä, että länsimaissa on valkoisille vaarallisia alueita. Vain juutalaisilla on väliä?

Kohn syyttää ”antisemitistejä” Euroopassa yleistyvästä terrorismista. Virallisten tietojen mukaan Euroopassa kauhua kylvävät muslimit ovat niin sanottuja salafisteja, joiden voimakkain liittolainen Lähi-idässä on Israel [13]. Jostain syystä Kohn – kuten kukaan muukaan vaikutusvaltainen eurooppalainen juutalaisjohtaja – ei kuitenkaan ole vaatinut Israelia muuttamaan ulkopolitiikkaansa tai lopettamaan yhteistyötään esimerkiksi ISIS:n ja al-Nusran rintaman [14] kanssa.

Ongelmia ei tahdota käsitellä menemällä niiden juurille. Väkivallan alkuperän sijaan Kohn keskittyy sen oireisiin, kuten Euroopan muslimien radikalisoitumiseen sekä ”vihapuheeseen”.

Ervin Kohn tahtoo juutalaisvaltaisen Israelin ja monikulttuurisen Norjan.

Norjalaisen Dagsavisen-lehden mukaan maan synagoga on saanut Euroopan iskujen jälkeen erityissuojelua poliisilta. Suomessa hallitus puolestaan myönsi juutalaisyhteisölle hiljattain 100 000 euron pikavoiton [15] ”turvallisuussyistä”. Ilmeisesti Euroopan juutalaisseurakunnat ovat saaneet itseluottamusta World Jewish Congressin [16] johtaja Ronald Lauderilta [17], joka piti jyrkän puheen ”vainojen uhrien muistopäivänä [18]” tammikuussa. Lauder ohjeisti kansainvälistä juutalaisyhteisöä vaatimaan paikallisilta hallituksilta lisää rahaa taisteluun ”antisemitismiä” vastaan. Puhe herätti huomiota juuri siksi, että Lauder ei kehottanut juutalaisia suojelemaan itse itseään, vaan vaatimaan lisää tukea diaspora-maiden veronmaksajilta. Ja täällähän toteltiin.

Kohn tahtoo tiukempia sananvapauslakeja [19], sillä hän kertoo pelkäävänsä juutalaisvastaisen väkivallan aaltoa Norjassa. Dagsavisen-lehti kuitenkin selvitti antisemitistisen rikollisuuden tilan maassa, eivätkä tulokset olleet hääppöisiä. Juutalaisia vastaan hyökättiin Norjassa viimeksi noin 10 vuotta sitten. Kahta synagogaa vandalisoitiin tuolloin. Kohnin mukaan Norjan juutalaiset tuntevat olonsa uhatuksi kuitenkin ”joka päivä”. Kuolemanpelkoa ruokkivat varsinkin Internet-sivut, joissa todetaan, ettei Hitlerin Saksalla ollut ohjelmaa juutalaisten järjestelmälliseksi murhaamiseksi [20]kaasukammioissa.

Juutalaisjohtajan mukaan holokaustirevisionistit ovat erityisen ongelmallisia vihollisia siksi, ”ettei heidän kirjoituksiaan voi kumota argumentoimalla tai puhumalla totta”. Koska Kohn ei osaa kumota revisionistien argumentteja, on hänen mielestään parempi kieltää revisionismi lailla. Hän kertoo Dagsavisenille, että tällä hetkellä norjalaisia tuomitaan ”aivan liian harvoin” heidän mielipiteistään.

Eikö Israel ole vastuussa arabien radikalisoitumisesta? [21]

Eikö Israel ole vastuussa arabien radikalisoitumisesta?

Kohn on tunnettu siitä [22], että hän puolustaa palavasti juutalaisvaltaista Israelia sekä monikulttuurista Norjaa. Syksyllä 2014 hän syytti Norjaa siitä, että maa on etnisesti ”liian homogeeninen”. Toisin sanoen maassa on liikaa valkoisia kantanorjalaisia. Norjassa on liikaa vääränlaisia geenejä. Synagogansa lisäksi Kohn toimiikin aktiivisesti Norjan rasisminvastainen keskus –nimisessä järjestössä, joka lobbaa vapaan maahanmuuton puolesta.

Kohn ja hänen edustamansa järjestöt tekevät nyt kaikkensa, etteivät Ranskan ja Tanskan iskut ruokkisi nationalistista liikehdintää Euroopassa. Terrorismia ei tulisi niiden mukaan liittää muslimimaahanmuuttajiin eikä toisaalta myöskään Israelin ja Yhdysvaltojen sotapolitiikkaan Lähi-idässä. Terrorismin väitetään kumpuavan vihapuheesta ja rasismista. Ja vain valkoinen mies [23] voi todellisuudessa olla rasisti. Rasismia voidaan puolestaan kitkeä vain rajoittamalla eurooppalaisten ajatuksen- ja ilmaisunvapautta, lisäämällä maahanmuuttoa sekä lahjoittamalla julkista rahaa erilaisille vähemmistöille. Maanantaina Magneettimedian toimitus sai yhteydenoton Kööpenhaminassa asuvalta lukijalta. Hän kirjoitti kotikaupunkinsa tunnelmista:

Magneettimedian lukijan ottama kuva. [24]

Magneettimedian lukijan ottama kuva.

Soihtua kädessään pitävä mies, jonka etunimi on Christian, kertoi tiedotusvälineille Kööpenhaminan ensimmäisen Pegida-mielenosoituksen yhteydessä 19. tammikuuta, että Tanskassa tulee tapahtumaan pian terroristihyökkäys. Pariisin Charlie Hebdon ampumisten jälkeen Kööpenhaminassa järjestetyn Pegida-mielenosoituksen osallistumismotivoijana pidettiin ensisijaisesti tanskalaisten terrorismin pelkoa.

Torstaina 12. helmikuuta puolet Information-sanomalehden etusivusta käsitteli hallituksen taipumista poliisin vaatimukseen Internet-valvonnan kiristämisestä Tanskassa. Kaikkia kansalaisia voitaisiin vastaisuudessa valvoa ja seurata heidän käyttäessään Internetiä. Vaaditiin myös, että langattomia verkkoyhteyksiä asiakkailleen tarjoavien yksityisten yritysten tulisi toimia poliisin vahtikoirina ja valvoa asiakkaidensa nettikäyttäytymistä omaan laskuunsa muun muassa hotelleissa, ravintoloissa ja kahviloissa.

Perjantain Information-sanomalehdessä hallitusta johtavien demareiden IT-puheenjohtaja Karin Gaardsted viittasi Pariisin Charlie Hebdon terroristi-iskuun saadakseen nettikontrollin palautettua Tanskaan. Kontrollista oli luovuttu EU-oikeuden päätöksen seurauksena huhtikuussa 2014, mutta nyt kontrolli haluttiin demareiden johdolla palauttaa.

Seuraavana päivänä lauantaina 14. helmikuuta 2015 pidettiin Kööpenhaminssa Krudttønden-kulttuuritalolla ’Taide, Jumalanpilkka ja ilmaisunvapaus’ –tapahtuma, johon alustajiksi oli kutsuttu muun muassa ruotsalainen Lars Vilks. Tilaisuus katkesi luotisateeseen. Konepistooleilla varustetut poliisit jalkautuivat kaupunkiin luomaan valheellista turvallisuuden tunnetta. Todellisuudessa poliisi ei voi tehdä mitään terroristi-iskujen estämiseksi. Kymmenet edestakaisin sireenit päällä partioineet poliisiautot sekä raskaasti aseistetut viranomaiset olivat lähinnä illuusioita turvallisuudesta.

Tapahtumapaikan edessä oli kännykkäkameraa käyttänyt turkkilainen, joka kuvasi ampumista, ampujan pakoa, haavoittuneita poliiseita heti ampumisen jälkeen sekä haavoittuneiden auttamista ja kuolemaisillaan olleen uhrin elvyttämisyritystä. Tämä Tanskassa asuva turkkilainen, joka on opiskellut ’teoreettista’ antiterrorismia Istanbulin yliopistossa, kumosi heti väitteeni Mossad-operaatiosta seuraavana päivänä tavatessamme Krudttøndenin edessä. Hän näytti kännykästään edellisenä päivänä ottamansa videot, jotka hän oli myynyt heti turkkilaisille tiedotusvälineille. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan? Tarkoituksellista vai sattumaa?

Islamofobia leviää Euroopassa ja juutalaisten turvallisuuden parantamiseksi poliisit vaativat lisää resursseja. Nettivalvonta lisääntyy. Torstaina ja perjantaina esitetyt ehdotukset saadaan ehkä jo maanantaina vahvistettua poliittisina päätöksinä lauantaina ja sunnuntain ampumisten seurauksena.

Sunnuntaina synagogan turvallisuudesta vastasi toistakymmentä konepistoolein varustautunutta poliisia. Pyssysankarit turvasivat pääministeriä, joka teki näyttävän vierailun paikalliseen synagogaan. Juutalaisille luvattiin erityissuojelua. Nostaahan ’antisemitismi’ selvästi nyt päätään.

Kyse on nyt siitä, jääkö Tanskassa yhä voimaan sanan- ja ilmaisunvapaus vai käytetäänkö tuoreita ampumisia uusien epädemokraattisten lakien läpiviemiseksi terroristipelon voimalla. Ja ei vain Tanskassa, vaan myös muissa Pohjoismaissa ja Suomessa.”

Pohjoismaiden tulevaisuus näyttää synkältä. Nyt jos koskaan on käytettävä hyväksi sananvapautemme rippeitä ja puhua Euroopan ongelmista, vaikka puheemme kuulostaakin eliitin korviin ”poliittisesti epäkorrektilta”.

 

Arvi Pihkala