- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Kookosöljyä koirille: 3 suosikkireseptiämme

Eräs useimmin meiltä kysytyistä kysymyksistä on se, kannattaako koiralle antaa kookosöljyä vai onko ajatus yhtä tyhjän kanssa.

Tosiasiassa suosimme kookosöljyä koirille (niinkin paljon että myymme sitä kaupassamme [1]) ja jaan kanssanne kolme suosituinta tapaa käyttää sitä. Mutta aivan ensimmäiseksi käsitellään sitä, miksi kookosöljy on terveellinen lisä koiran ruokavalioon.

9 syytä antaa koiralle kookosöljyä

Koiraa voi ruokkia monilla eri rasvoilla, mutta kookosöljy sisältää erityisesti keskipitkiä rasvahappoja. Keskipitkillä rasvahapoilla on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia, joista nimetäkseni muutaman:

Toisin kuin monet käsikauppavalmisteet, kookosöljy on turvallinen, myös suurina määrinä nautittuna. Se on myös vastustuskykyisempi hapettumiselle ja härskiintymiselle kuin muut rasvat (kuten kalaöljy [2]).

Kookosöljyn antaminen koiralle

Koska kookosöljyllä on niin monia terveysvaikutuksia, se soveltuu moneen käyttötarkoitukseen. Ennen kuin mainitsen kolme parasta käyttötarkoitusta, haluan kertoa kookosöljyn lisäämisestä koiran ruokaan jotta koirasi voi nauttia edellämainituista hyötyvaikutuksista.

Anna kookosöljyä päivittäin ravintolisänä lisäämällä sitä suoraan koirasi ruokaan. Mutta muista, että kookosöljy koostuu keskipitkistä rasvahapoista, ja koirasi tarvitsee myös muita rasvahappoja. Jos annat koirallesi kalaöljyä, hamppuöljyä tai muita ravintolisiä, vuorottele kookosöljyä muiden öljyjen kanssa, mutta älä korvaa muita öljyjä, tai muuten koirasi ei välttämättä saa kaikkia tarvittavia rasvahappoja [2]. Paras lähestymistapa on käyttää joka päivä eri öljyä.

Laadulla on väliä, eli älä kitsastele valitessasi kookosöljyä. Osta luomuekstra-neitsytkookosöljyä, joka on pakattu lasipurkkiin.

Kuinka paljon kookosöljyä voi antaa koiralle?

Jos annat kookosöljyä koirallesi päivittäin tai muutaman päivän välein, anna sille noin 1 tl viittä painokiloa kohden.

Kannattaa aloittaa antamalla vain neljäsosa määrästä ja nostaa annosta pikkuhiljaa, jotta ulosteesta ei tule löysää.

Suurin osa koirista ei välitä kookosöljyn mausta ja ne syövät sitä mielellään. Jos koirasi on nirso, voit koittaa lisätä kookoslihaa, kookosmaitoa tai kookosvettä koirasi ruokaan.

Ole tarkkana ettei niihin ole lisätty sokeria tai säilöntäaineita. Ja 400 ml purkki riittää pienelle koiralle noin kahdeksi viikoksi.

Kunhan olet lisännyt kookosöljyä koirasi ruokiin ja se pitää maukkaasta lisukkeesta, on aika tarkastella luovempia käyttötapoja tälle terveelliselle öljylle.

Siirrytään seuraavaksi resepteihin…

Kolme parasta käyttötarkoitusta

Olen varma että olet saattanut kuulla hyödyistä, joita kookosöljyn lisääminen koirasi ruokaan saa aikaan – mutta et ole välttämättä ajatellut muita tapoja käyttää sitä. Koska kookosöljyllä on bakteereja, sieniä ja viruksia tappava vaikutus, siitä on hyötyä koirallesi sekä sisäisesti että ulkoisesti. Joten aloitetaan ulkoisista käyttösovelluksista. Käytämme resepteissä CocoTherapy-kookosöljyä [3].

Resepti 1: kookosöljyä kutisevalle iholle

Sieni nimeltä hiiva [4], eli Candica, aiheuttaa usein allergiaoireita. Hiiva on luontainen osa koiran ruoansulatusjärjestelmää, ja kun kasvusto on tasapainossa, se auttaa ravinteita pilkkoutumaan ja imeytymään. Mutta hiiva voi kasvaa liikaa, erityisesti jos koirasi on saanut antibiootteja, steroideja tai lääkkeitä, tai jos se on syönyt prosessoitua ruokaa, tai sen immuunijärjestelmä on heikentynyt.

Kun hiivan kasvu on lähtenyt käsistä, se voi aiheuttaa vuotavan suolen oireyhtymän ja allergiaoireita.

Kookosöljyllä on voimakkaita antifungaalisia vaikutuksia, joten sitä ei vain kannata syöttää koiralle vaan myös käyttää paikallisesti, jotta pääset eroon hiivan aiheuttamista iho- ja korvaoireista:

Seos säilyy pimeässä käyttökelpoisena useiden kuukausien ajan.

Resepti 2: Kookosöljyn käyttö paikallisantibioottina

Kookosöljyllä ei ole vain loistavia antifungaalisia vaikutuksia, sillä on myös antibakteerisia vaikutuksia. Lisäksi näinä päivinä on yhä tärkeämpää etsiä luonnollisia vaihtoehtoja antibakteerisille voiteille ja desifiointiaineille, sillä ne saavat bakteereista kehittymään vastustuskykyisiä antibiooteille. Alla loistava resepti erittäin voimakasta paikallisantibioottia varten:

Voide säilyy kannella suljetussa astiassa useiden kuukausien ajan.

Resepti 3: kurkumaa ja kookosöljyä koiran immuunijärjestelmälle

Voit yhdistää kookosöljyn toisen voimakkaan ruoan, kurkuman, kanssa. Terveyttä edistävien aineiden yhdistelmä ei vain kaksinkertaista kookosöljyn bakteereja tappavaa vaikutusta vaan auttaa maksaa pilkkomaan myrkkyjä ja jopa torjumaan syöpää [6]. Alla resepti:

Lisää kookosöljy/kurkumatahnaa suoraan koirasi ruokaan – yleensä koirat eivät pidä makua epämiellyttävänä. Seosta kannattaa antaa kahdesti päivässä.

Aloita antamalla koirallesi neljäsosa teelusikallinen 9 painokiloa kohden. Voit nostaa annosta muutamassa päivässä tai viikossa 1 teelusikalliseen 9 painokiloa kohden.

Eli vastatakseni alkuperäiseen kysymykseen.. Kyllä! Voit antaa kookosöljyä koiralle.

Se on edullinen, terveellinen lisä koiran ruokavalioon – ja nyt voit käyttää sitä myös hiivaa torjuvana sumutteena ja antibakteerisena voiteena.

Kokeile reseptejä ja korvaa kemikaalit ja lääkkeet luonnollisilla vaihtoehdoilla.

 

Lähde: Dogsnaturally [7]