- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Kookosöljy palautti muistin

Alzheimerin taudin huomaaminen on vaikeaa sen alkuvaiheessa. Yleensä potilaan läheiset havaitsevat muistin heikkenemisen, mutta uskovat sen johtuvan normaalista vanhenemisesta. Lääkäriin hakeudutaankin yleensä vasta oireiden vaikeutuessa.

Tutkimuksiin kannattaa kuitenkin mennä mahdollisimman aikaisin. Tällöin hoito päästään aloittamaan sairauden varhaisessa vaiheessa ja potilas saa siitä parhaan hyödyn. Pienikin viive voi vaikuttaa merkittävästi hoidon tehoon.

Lääkäri Mary Newportin aviopuolisolla Stevellä alkoivat dementiaoireet 53-vuotiaana vuonna 2003. Hänen kerrottiin sairastavan Alzheimerin tautia. Hänellä oli voimakas ”aivosumu”-oireisto. Hän ei esimerkiksi löytänyt lusikkaa, eikä osannut hakea vettä jääkaapista. Alzheimer lääkitys aloitettiin, mutta Steven vointi heikkeni heikkenemistään.

Steve ei päässyt mukaan uuteen lääkekokeiluun, joten Mary Newport alkoi tutkia Alzheimerin taudin taustalla olevia mekanismeja. Hän huomasi, että Alzheimerissa tietyt aivosolut eivät kykene hyödyntämään glukoosia, joka on aivojen pääravintoaine. Glukoosia saadaan hiilihydraateista.

Ilman polttoainetta neuronit kuolevat. Aivosoluille on kuitenkin olemassa vaihtoehtoinen energialähde, rasva nimeltään ketoni. Mikäli hiilihydraatteja ei ole saatavilla riittävästi, valmistaa elimistö itse ketoneja. Ketoneja saadaan myös keskipitkäketjuisista rasvahapoista. Vastasyntyneiden energiantarpeesta täyttyy 25 prosenttia ketoneista.

Tri Newport huomasi, että lääkekokeilussa käytetty lupaava synteettinen lääke sisälsi nimenomaan kookos-tai palmuöljystä saatuja rasvahappoja. Lääkekokeilussa käytettiin 20g (noin 4 teelusikallista) öljyä.

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan öljy ei näyttäisi ainoastaan suojelevan Alzheimerilta vaan myös korjaavan jo syntyneitä vaurioita. Öljy vaikuttaa lupaavalta myös muiden keskushermostosairauksien, kuten Parkinsonin taudin, Huntington taudin, MS-taudin, ALS-oireiden, epilepsian sekä 1-ja 2-tyypin diabeteksen hoidossa.
Tohtori Newport päätti kokeilla miehensä hoitoon luonnollista kylmäpuristettua kookosöljyä.

Steve nautti kylmäpuristettua kookosöljyä kaksi kertaa päivässä. Kun hoito aloitettiin hän ei esimerkiksi kyennyt vetämään kelloa. Kahden viikon kuluttua hän pystyi tekemään sen paremmin.

Öljy näytti poistavan aivosumun, ja kahden kuukauden kuluttua tri Newport huomasi miehensä nousevan ylös virkeänä, jutellen, vitsejä kertoen ja onnellisena. Kävely ei ollut vielä täysin  normaalia, mutta vapina oli lähes poissa. Steve kykeni myös keskittymään asioihin.

Seuraavan vuoden aikana paraneminen edistyi päivä päivältä. Nyt hän kykenee juoksemaan, lukemaan ja muisti on parantunut huomattavasti. Viimeksi otetussa magneettikuvassa aivojen atrofia oli parantunut kokonaan.