Kommentti: Ketä uskoa ja mitä tehdä?

Ilmeisesti mikään muu ei auta kuin se, että kansalaiset ryhtyvät itse salapoliiseiksi.

Poliisin ensimmäinen ohje on: Seuraa rahaa. Dekkaroivan kansalaisen tulee siis tarkistaa tutkimuksen rahoittajat, katsoa laatijoiden taloudelliset kytkökset.

Tarkista median esittämät väitteet. Jos artikkelin kirjoittaja puoltaa voimakkaasti margariinia, katso hänen taustansa: kuka on rahoittanut kirjoittajaa tai hänen tutkimuksiaan.

Suomessa esimerkiksi koululasten ruokavaliosuosituksia antavien ravintoterapeutti-tahojen taustalta löytyy mm. Danone ja Daninone: onko siis kummakaan, että suosituksissa mainitaan vanukkaat?

Tarkista myös median omistaja- ja päätoimittajatahojen omat kytkökset. Saatat huomata, että pankit, vakuutus- ja lääkeyhtiöt, mediatalot ja elintarvikeketjut ovat vahvasti kytketyt toisiinsa.

Muista että rivitoimittajat eivät tee julkaisupäätöksiä tai päätöksiä siitä, mistä ja miten kirjoitetaan.

Vaadi poliitikoilta päätöksiä riippumattoman tutkimuksen varmistamiseen. Vaadi, että poliittisin päätöksin estetään lääkeyhtiön edustajan siirtyminen suoraan viranomaisten palkkalistoille tai päinvastoin. Euroopan Unioni on jo ottanut tämän suuntaisia askeleita vaatiessaan komissiota estämään entisiä komissaareja siirtymästä esim. yksityispankkien tai lobbausfirmojen palkkalistoille.

Aina voi myös äänestää jaloillaan: jätä epäilemäsi tuotteet kaupan hyllylle.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat