- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Kolumni: Kaikki on karppaajien syytä

Kaikki on karppaajien syytä! Karppaajien syytä on voin hinnan nousu, ja se ettei sitä riitä kaikille halukkaille. Suomen alasajetulla maataloudella ja elintarvikeomavaraisuuden romuttamisella ei asiaan ole osaa, ei arpaa.

Karppaajien syytä on lihan syönnin lisääntyminen ja sitä kautta lehmien ilmastoa tuhoaviksi mainitut metaanikaasupäästöt. Syyllisyyteen ei vaikuta yhtään se, että Suomi on niin metsäinen maa, että muutama lehmänpieru häviää kuusimetsän hiilinieluun nopeammin kuin pankkituki Eurooppaan.

Karppaajien syytä on lisäaineiden vaarallisuudesta mouruaminen ja luomun suosiminen. Siinähän kärsivät tehtaat ja ruoantuonti, kun vaaditaan puhdasta ja lähellä tuotettua ruokaa.
Savon Sanomat eritoten on kunnostautunut kansanvalistustyössä. ”Sairastavuus ja kuolleisuus kasvaa, jos rasvaisten maitotuotteiden suosio lisääntyy entisestään.” valistaa professori Matti Uusitupa suomalaisia mullikkabladetissa.

– Tässä on takana uusymmärtämättömyys ja nykyajalle tunnusmerkillinen auktoriteettien kyseenalaistaminen, Uusitupa sanailee. Auktoriteettien kyseenalaistaminen toki onkin auktoriteettien mielestä uusymmärtämättömyyttä, senhän ymmärtää.
”Kaikkein hulluinta on, että täysjyväviljatuotteet jätetään pois. Ne on todistettu kaikissa tutkimuksissa terveyttä edistäviksi.” Meijerimiesten puheet paluusta luonnonmukaiseen ja yksinkertaiseen naurattavat tutkijaa. Kyse on mielikuvan luomisesta.

Joku saattaa kuiskata nyt ”keliakia”. Hiljaa! Professori puhuu.  – Lehmä syö ruohoa laitumella ja monimutkaisen prosessin kautta se muuttuu maidoksi, jossa on paljon kovaa rasvaa. Rypsiöljy puristetaan suoraan siemenistä. Kumpi on luonnollisempaa ja tuotannollisesti halvempaa? painottaa Uusitupa, eikä puhu öljyn uuttamisprosessissa käytetyistä liuottimista mitään.

Professori Uusitupa on saanut tutkimusrahoitusta seuraavilta hiilihydraatti-, margariini- ja lääkepainotteisilta yrityksiltä: Fazer Leipomot Oy, Vaasan Oy, Raisio Oyj, Raisio Benecol Ltd, Danisco Ltd, International Council of Olive Oil, Arla Foods, Carlshamn Mejeri AB, Svenska Nestlé AB, Van den Bergh Foods AB, Eridania Beghin-Say, Meadow Lea Foods, F Hoffman-La Roche Ltd, Novo Nordisk Foundation.

Uusitupa on myös Suomen Sydänliitto ry:n puheenjohtaja. Kyseinen yhdistys on saanut rahoitusta mm. seuraavilta yrityksiltä: Boehringer Ingelheim Finland ky, HK Ruokatalo Oy, Medtronic Finland Oy, MSD Finland Oy, Normomedical Oy/Omron Healthcare, Oriola, Orion Corporation Orion Pharma, Oy Eli Lilly Finland Ab, Pfizer, Saarioinen Oy, Sanofi-Aventis Oy, Unilever Finland Oy, Vaasan Oy ja Valio Oy.

Savon Sanomat ei mainitse mitään Uusituvan kytköksistä. Onkohan kyse uusymmärtämättömyydestä, mielikuvan luomisesta vai huonosta journalismista? Ja onko sekin karppaajien syytä?