- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Kodinturvajoukot pelottavat puolue-eliittiä

Yle lähetti maanantaina MOT-dokumentin, joka käsitteli kodinturvajoukkoja. Idea maanpuolustustoiminnan laajentamisesta ei saa kannatusta puolustusministeriltä eikä eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajalta.

Viikolla kodinturvajoukkoajatusta ovat vastustaneet julkisesti niin perussuomalaisten, sosiaalidemokraattien, keskustan kuin RKP:n päättäjät. Pontta keskustelulle on antanut se, että puolustusvoimien sodanajan vahvuutta tullaan supistamaan 35 prosentilla. Maassamme on kasvava joukko reserviläisiä, joilla ei ole sijoitusta. Aseellinen toiminta on kielletty lailla kaikilta suomalaisilta, joilla ei ole sijoitusta puolustusvoimissa. 100 000 suomalaiselta ollaan poistamassa oikeus puolustaa isänmaata. Myös Venäjän koveneva retoriikka ja Ukrainan tilanne ovat vaikuttaneet ilmapiiriin.

Kodinturvajoukkoja kannattavat aktivistit eivät näe mahdottomana, että Venäjä olisi kiinnostunut tulevaisuudessa esimerkiksi Lapista, sillä alue avaisi suoran käytävän Ruotsiin ja Norjaan. Samalla kun itänaapurin sotainto kasvaa, antaa Suomi puolustusvoimien leikkauspolitiikallaan signaalin, että täällä puolustusvalmiutta vain heikennetään. Aktivistit ovat ehdottaneet ainakin noin 100 000 miehen ja naisen vahvuisia kodinturvajoukkoja puolustuksen uskottavuuden parantamiseksi. Tarvetta voisi olla suuremmallekin joukolle; nyt vaikuttaa siltä, että Suomella on varaa olla käyttämättä 500 000:aa valmiiksi koulutettua kansalaista.

Kodinturvajoukot tulisivat sota-aikana vastaamaan muun muassa erilaisista huoltotehtävistä, sotavankien vartioimisesta sekä paikallisten sissiosastojen järjestämisestä. Rauhanaikana joukot järjestäisi maanpuolustuksen kannalta hyödyllistä urheilu- ja ulkoilmatoimintaa. Toiminta voitaisiin rahoittaa talkoovoimin, mikäli hallitus ei ole kiinnostunut maksamaan Suomen turvallisuudesta.

Aiemmin kokoomus osoitti pientä tukea kodinturvajoukkoajatukselle, mutta ele paljastui katteettomaksi politikoinniksi – kokoomus ei ole käytännössä tehnyt mitään hankkeen edistämiseksi. Myös perussuomalaisten johto on aiemmin antanut varovaisen hyväksyntänsä idealle. Kelkka on kuitenkin kääntynyt Soinin puolueessa, aivan kuten kävi Natonkin [1] suhteen. Vielä 2011 eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö totesi, että kodinturvajoukoista saataisiin huomattavaa potkua maanpuolustustyöhön. Sekä MOT-dokumentissa että 2.12. Radio Ravun haastattelussa Niinistö kuitenkin pyörsi sanansa ja jyrähti, ettei nyt ole aika haikailla uutta järjestöä kentälle. Hän ei kommentoinut lainkaan sijoittamattomien ongelmaa, joka ei nykymallilla ratkea. Sijoittamattomilla on tällä hetkellä maanpuolustuskielto, joten he eivät saisi tehdä mitään vaikka joutuisivat vihollisen vangitsemiksi. Tähän ongelmaan kodinturvajoukot olisivat vastaus. Niinistö myös leimasi Naton periaatteelliset vastustajat ”vasemmistolaisiksi”.

Myös vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnan pj Johannes Koskinen (sdp) on samaa mieltä perussuomalaisten kanssa – hän ei pidä ajatusta kodinturvajoukoista ”lainkaan hyväksyttävänä”. MPK:n hallituksen puheenjohtaja Juha Korkeaoja (kesk) taas kavahtaa toimintaa, joka ei ole ”tiukasti valtiovallan kontrolloimaa”. Radio Rockilla aihetta puolestaan kommentoi armeijaa käymätön puolustusministerimme Carl Haglund (rkp). Hänen mielestään suomalaiset eivät ole tarpeeksi vastuullista kansaa, jotta rynnäkkökivääreitä voisi säilyttää kotona Sveitsin mallin mukaisesti. Samalla Haglund totesi, ettei Venäjä muodosta Suomelle minkäänlaista sotilaallista uhkaa, joten vapaaehtoistoiminnalle ei ole tilausta.

Sekä itä että Yhdysvaltojen (sionistien) johtama länsi muodostavat vakavat turvallisuusuhat suomalaisten itsemääräämisoikeudelle. Valtapuolueet kumartelevat tällä hetkellä molempiin suuntiin unohtaen kuitenkin kansalaisten edun. Piristystä suomalaisten maanpuolustusmotivaatioon saataisiinkin kodinturvajoukkotoiminnasta, joka ei olisi liiaksi sidottu puolue-eliitin poliittisiin oikkuihin, vaan olisi aidosti isänmaallista ja paikallista. Kun kansa on koulutettua ja motivoitunutta puolustamaan aluettaan, tulisi Suomen miehittäminen olemaan lopulta kannattamatonta mille tahansa suurvallalle.

 

Lue myös:

Nato: 65 vuotta rauhantyötä pommittamalla [2]
Nato-jäsenyys olisi suuronnettomuus Suomelle [3]